начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

грубо нарушение в СРС

грубо нарушение в СРС

Мнениеот lubomir » 12 Май 2009, 11:29

Предявих искане за заповед за изпълнение - в двуседмичния срок длъжникът не предяви възражение. Какво бе очудването ми, когато отивайки да поискам изпълнителен лист видях възражение внесено с близо месец закъснение и одобрено от съдията! Интересно ми е каква е сега процедурата...
lubomir
Нов потребител

Re: грубо нарушение в СРС

Мнениеот tod » 12 Май 2009, 12:09

А сигурно ли е, че връчването на заповедта е било редовно?
tod
Младши потребител

Мнениеот lubomir » 12 Май 2009, 15:20

абсолютно сигурно е - заповедта е връчена на 29 януари, а на 18 март е постъпило възражението. Още по-странно е, че възражението го нямаше в делото до 10 май!
lubomir
Нов потребител

Мнениеот p_dyan » 21 Май 2009, 00:15

И аз имам съмнение че правят подобни магарии.
Например призовката с отбелязване, че лицето не е на адреса липсва по делото, а призовкаря твърди че я е върнал по делото. Едва след 1 месец призовката се намира.
Да не говорим че те мотаят служителките и не следят за изтичане на двуседмичния срок и респ. да представят делото за издаване на изп.лист. Безобразие с оправданието, че всички са много претоварени.
p_dyan
Потребител

Мнениеот p_dyan » 21 Май 2009, 00:20

Lubomir, кой е този състав в СРС ? Процедурата е да обжалваш пред СГС и да искаш СГС да издаде изп.лист.
Дива неграмотност, трябва процедура пред ВСС да се обезщетяват граждани и фирми от бюджета на съдебната система, заради некомпетентността на съдии (най-фрапиращи случаи) и тогава ще мислят по-внимателно като се назначават хора.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство