- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
грубо нарушение в СРС
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
грубо нарушение в СРС
Предявих искане за заповед за изпълнение - в двуседмичния срок длъжникът не предяви възражение. Какво бе очудването ми, когато отивайки да поискам изпълнителен лист видях възражение внесено с близо месец закъснение и одобрено от съдията! Интересно ми е каква е сега процедурата...
- lubomir
- Нов потребител
Re: грубо нарушение в СРС
А сигурно ли е, че връчването на заповедта е било редовно?
- tod
- Младши потребител
абсолютно сигурно е - заповедта е връчена на 29 януари, а на 18 март е постъпило възражението. Още по-странно е, че възражението го нямаше в делото до 10 май!
- lubomir
- Нов потребител
И аз имам съмнение че правят подобни магарии.
Например призовката с отбелязване, че лицето не е на адреса липсва по делото, а призовкаря твърди че я е върнал по делото. Едва след 1 месец призовката се намира.
Да не говорим че те мотаят служителките и не следят за изтичане на двуседмичния срок и респ. да представят делото за издаване на изп.лист. Безобразие с оправданието, че всички са много претоварени.
Например призовката с отбелязване, че лицето не е на адреса липсва по делото, а призовкаря твърди че я е върнал по делото. Едва след 1 месец призовката се намира.
Да не говорим че те мотаят служителките и не следят за изтичане на двуседмичния срок и респ. да представят делото за издаване на изп.лист. Безобразие с оправданието, че всички са много претоварени.
- p_dyan
- Потребител
Lubomir, кой е този състав в СРС ? Процедурата е да обжалваш пред СГС и да искаш СГС да издаде изп.лист.
Дива неграмотност, трябва процедура пред ВСС да се обезщетяват граждани и фирми от бюджета на съдебната система, заради некомпетентността на съдии (най-фрапиращи случаи) и тогава ще мислят по-внимателно като се назначават хора.
Дива неграмотност, трябва процедура пред ВСС да се обезщетяват граждани и фирми от бюджета на съдебната система, заради некомпетентността на съдии (най-фрапиращи случаи) и тогава ще мислят по-внимателно като се назначават хора.
- p_dyan
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|