начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Улична регулация и дарение без смяна на идентификатор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Улична регулация и дарение без смяна на идентификатор

Мнениеот bkamenov » 07 Ное 2020, 19:55

Имам УПИ, в което част от прилежащото ПИ навлиза в улицата с 10 квадратни метра. Във визата, която получих от общината наскоро пише, че за разрешение за строеж трябва да се приложи уличната регулация - сиреч моите 10 кв.м да станат част от улицата. Ето тук е казусът графично: https://gplawbg.com/ulichna-regulacia-prilojenie/, а именно фигура 1 и 2. Моите 10 квадрата са като оцветените в червено на фигура 2.

Моят геодезист ми пробутва идеята да отделя тези 10 кв.м. в отделно ПИ, което да се дари на СО. Малкото парче и големият имот при това положение биха получили нови идентификатори. Аз искам да избегна това. Прочетох, че между съседи може да се прехвърлят реални квадрати и после само да се промени границата без промяна на идентификаторите. Улицата реално ми се явява съсед, на който му се придават 10 кв. и би следвало да може да се направи нещо подобно. Има ли как да ги даря тези 10 реални кв.м. и после в кадастъра да променя само границата на моя имот и така да приложа регулационния план. Някой знае ли дали как става това?
Благодаря.
Последна промяна bkamenov на 07 Ное 2020, 23:45, променена общо 2 пъти
bkamenov
Нов потребител

Re: Улична регулация и дарение без смяна на идентификатор

Мнениеот jhoro » 07 Ное 2020, 21:49

bkamenov написа:Моят геодезист ми пробутва идеята да отделя тези 10 кв.м. в отделно ПИ, което да се дари на СО. Малкото парче и големият имот при това положение биха получили нови идентификатори. Аз искам да избегна това. Прочетох, че между съседи може да се прехвърлят реални квадрати и после само да се промени границата без промяна на идентификаторите.

Здравейте!
Пробутват Ви някаква ... свободни разсъждения!
Идентификаторите са на отделните УПИ-та. Дали реалната граница е по ПУП или „заварено положение“ (накриво, на зиг-заг или друго) няма значение. Просто „едни квадрати“ се прехвърлят от единия имот към другия и всичко е точно! Общата площ на двата съседни имота не се променя. Няма нужда от нови идентификатори!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Re: Улична регулация и дарение без смяна на идентификатор

Мнениеот bkamenov » 07 Ное 2020, 23:27

jhoro, това, че се прехвърля от едно към друго, е ясно. Процедурата по стъпки каква е? Как именно се даряват реални квадрати на столична община - това е конкретно, което ме интересува. Примерно, прави се проекто-скица, нотариално се заверява заедно със заявлението за дарение, после се пуска на Московска 33, от там издават примерно договор за дарението, а с него после се ходи в кадастър за промяна на границите на имота? Стъпките искам да знам. Цяла южна София е с осрана улична регулация, как пък никъде не е описан редът?!
bkamenov
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация