- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имам ли шанс-НИЩОЖНА ЗАСТРАХОВКА!
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
имам ли шанс-НИЩОЖНА ЗАСТРАХОВКА!
Случаят ми е следният-2004 г. сключвам ГО за автомобила си,който управлявах с пълномощно от наследници.Застрахователният агент вписва в полицата името на покойния собственик от талона за колата без да се информира кой е обичайният водач.След 2 мес. аз предизвиквам ПТП,вследствие се оказвам с нищожен договор за застраховка и след дело и лично според мен с неадекватна защита от страна наетия от мен адвокат,ме осъждат да заплатя щети,разноски,лихви и т.н.-общо към 6000 лв.Като отметка искам да отбележа,че 1 месец преди това ПТП имах друго,където отново пак бях виновна,но щетата беше малка и застрахователя ми-Български имоти тогава я покри.Дали закона предвижда отгорност при некомпетентност на сключващия договори-били те и застрахователни,дали все още имам възможност да се защитя по-някакъв начин/сигурно събитиенто е в давност,но не съм запозната с точност/?Моля,който има практически опит с такива казуси да ме информира. Благодаря!
- fiolina
- Нов потребител
Re: имам ли шанс-НИЩОЖНА ЗАСТРАХОВКА!
Ако имате влязло в сила съдебно решение, за какъв шанс питате? Ако сте имали някакви възражения или насрещни претенция е трябвало да ги заявите в процеса.
- dimist
- Потребител
По изложеното от Вас договорът не е нищожен , но не това е същественото.Вашата активна защита е трябвало да бъде в това да оборите виновността Ви за настъпване на ПТП и/или размера на щетите.Дори Застрахователя да ги покрие , след това той има регрес за платеното към Вас и щеше да Ви съди ако не възстановите платеното застрахователно общезщетение.Така че след като има влязло в сила решение..... А и със застраховката е имало вероятност да се оправят нещата , те и самите пострадали имат повече полза да осъдят застрахователя , че няма риск да не си получат парите.., но....!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Решението на РАЙОНИЯ СЪД се основаваше точно на това,че договора ми е нищожен,а в самия съдебен процес ,и бях привлякла моят застраховател-като трето лице помагач,и също така бях обжалвала присъдената ми сума с назначаване на втора експертиза.Защитникът на самите БЪЛГАРСКИ ИМОТИ обяви застраховката за невалидна-нещо,което аз не мога да разбера,тъй като месец преди това бяха изплатили щета по нея.А също така не мога да разбера и смисъла да оспорвам отговорноста си за причиняването на ПТП-нали ГО е точно за да покрива такива рискове,а и в случая беше невъзможно-просто бях виновна за отнето предимство.Главна ми мисъл тук е дали мога да потърся сега обезщетение от агента сключил договора за некомпетентост,след като съда го приема за нищожен?
- fiolina
- Нов потребител
Принципно можете, но всичко е съвсем конкретно. Имате нужда от консултация въз основа на всички документи.
- vioma
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|