начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

имам ли шанс-НИЩОЖНА ЗАСТРАХОВКА!

имам ли шанс-НИЩОЖНА ЗАСТРАХОВКА!

Мнениеот fiolina » 28 Фев 2010, 12:37

Случаят ми е следният-2004 г. сключвам ГО за автомобила си,който управлявах с пълномощно от наследници.Застрахователният агент вписва в полицата името на покойния собственик от талона за колата без да се информира кой е обичайният водач.След 2 мес. аз предизвиквам ПТП,вследствие се оказвам с нищожен договор за застраховка и след дело и лично според мен с неадекватна защита от страна наетия от мен адвокат,ме осъждат да заплатя щети,разноски,лихви и т.н.-общо към 6000 лв.Като отметка искам да отбележа,че 1 месец преди това ПТП имах друго,където отново пак бях виновна,но щетата беше малка и застрахователя ми-Български имоти тогава я покри.Дали закона предвижда отгорност при некомпетентност на сключващия договори-били те и застрахователни,дали все още имам възможност да се защитя по-някакъв начин/сигурно събитиенто е в давност,но не съм запозната с точност/?Моля,който има практически опит с такива казуси да ме информира. Благодаря!
fiolina
Нов потребител

Re: имам ли шанс-НИЩОЖНА ЗАСТРАХОВКА!

Мнениеот dimist » 28 Фев 2010, 13:27

Ако имате влязло в сила съдебно решение, за какъв шанс питате? Ако сте имали някакви възражения или насрещни претенция е трябвало да ги заявите в процеса.
dimist
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Фев 2010, 13:46

По изложеното от Вас договорът не е нищожен , но не това е същественото.Вашата активна защита е трябвало да бъде в това да оборите виновността Ви за настъпване на ПТП и/или размера на щетите.Дори Застрахователя да ги покрие , след това той има регрес за платеното към Вас и щеше да Ви съди ако не възстановите платеното застрахователно общезщетение.Така че след като има влязло в сила решение..... :? А и със застраховката е имало вероятност да се оправят нещата , те и самите пострадали имат повече полза да осъдят застрахователя , че няма риск да не си получат парите.., но....!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот fiolina » 28 Фев 2010, 15:24

Решението на РАЙОНИЯ СЪД се основаваше точно на това,че договора ми е нищожен,а в самия съдебен процес ,и бях привлякла моят застраховател-като трето лице помагач,и също така бях обжалвала присъдената ми сума с назначаване на втора експертиза.Защитникът на самите БЪЛГАРСКИ ИМОТИ обяви застраховката за невалидна-нещо,което аз не мога да разбера,тъй като месец преди това бяха изплатили щета по нея.А също така не мога да разбера и смисъла да оспорвам отговорноста си за причиняването на ПТП-нали ГО е точно за да покрива такива рискове,а и в случая беше невъзможно-просто бях виновна за отнето предимство.Главна ми мисъл тук е дали мога да потърся сега обезщетение от агента сключил договора за некомпетентост,след като съда го приема за нищожен?
fiolina
Нов потребител

Мнениеот vioma » 28 Фев 2010, 19:29

Принципно можете, но всичко е съвсем конкретно. Имате нужда от консултация въз основа на всички документи.
vioma
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство