- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЧСИ - продажба на имоти?
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ЧСИ - продажба на имоти?
Здравейте на всички, не ги разбирам тия работи дето стават тъй, може ли някой да ми окаже малко съдействие та да схана, туй дето се върши по такъв публичен начин.
http://www.targ.bg/interview-read/11/
Искам и аз като човечец скътал някой лев да си купя две апартаменчета, и отива у съда - викат: ... там се продава на безценица - и немало хора много щото криза имало...виждам ги аз ама с очите си точно тях търсих , а същите тия дато ги сънувах... ама те се оказаха, че се продава от двамааааа ЧСИ???
При единия малко парици му искат, ама един ден е разликата от втората продажба дето на другата утрин ще го продават и повече парици му искат.
Викам си аз: при първия отивам и купувам и двата - единия продажба и втория без пари ми остава.
Но, има едни дето съм ги слушаааааллллл и се чудя ами ако вземе, че:
1. Появят се още - то се знае всеки търси с намаление и цената се вдигне?
2. Намери се от некъде някой да обжалва нещо си? Че то никой не пише, че всичко му е изрядно по документацията?
3. На втората продажба стане, и по-евтино се продадат?
4. Ами ако второта продажба бива спряна - няма ли вероятност първи по ден да си прави квото ще и квото му е на акъла, па и взискателя може да иска нещо си и да му шушне с молбици?
и такива ми ти разни още и още...
И аз като леко стиснат си викам я дай да питам онези в агенцията дето пишат! Там ми чете таз дето може, отговаря ми де ... първия продавач втори бил възбранен..., а втория първи... а сега - в мен нещо станааа. Странно ми стана - а бре тез хора телефони немат ли, има нещо....после ще им звънна.
Стана утро - звъня аз, и единия и другия ми разправят - отиваш и оглеодаш в часовете - трябва да има човек. ами ако нема....
Викам си аз само дай да ги огледам в часовете дето ги пишат - а там само обявите на втората стоят на вратите. Първия никаде не му видях бележките на вратите. Па тъкмо да се върна - гледам скъсани и звъня си аз... звънннннн, тъй. В единия имотец една ми отваря и искам си аз да гледам ама тя ми разправя: аз съм се разбрала - споко , нема продажби на имааа, всичко била за разнообразие , то първия по ден нема да ги продаде, а втория ще му кажат че продали и т.н. И кво да си губя времето аз...
.. дато вика съседа... нема да ви кажа, култура имам.
Но има тая нещо у нейния поглед - нещо ме съмнява, викам си аз: хайде на каручката да разгледаме у селското кафене компютъра дето го турили, Разправят като питаш интернета , той питал сайта на банките дето продавали това - и те давали информация точна и ясна и че не било като кметството - дет тричетири години все едно и също стои,..." че жито реколта 2004 ще се дава на заслужили на 30,02,2005г. "....
....А онези /сайтовете де, и на двете банки/ ми ги разправят - нема такива продажби споко, продажби нема тука на тез имоти , бъркаш са нещо, а пий кафето бързо, че друг дядо чака за разговор с една баба.
Отивам си аз у моя скромен мезонет на 4 етажа с 2 асансьора и два декара чушки лютиви, има и 100 марула де, ама вече за кокошки стават само... та, а да - и са питам сам себе си?
1. /ама главно и основно/ Немат ли тез хора информация, онази за която питат постоянно и даже интернета за два лева от агенцията дето пишат я дава, че не са виждат кой що е направил, па да се чуят, да сръбнат по една ракия и да са разберат - аз продавам , ти трайш. или ти продаваш, аз трая... и после - побни и мезето, че само с ракия не става.
2. /ама не основно/ Имали контрол върху тез работи - тия шеф ясно нямат ама контрол да има на таквиз щуротии... де един да беше и ако не стане тего да искам да отговаря... то не че ще ми отговори. ама аз да питам.
3. /не е основно със сигурност ви разправям/ А бре тез дето взискатели им викат, може и града да са - нема такива в наше село, наверно мургави събратя да са - имат ли знание що става за тез апартаменти и ако знаян.
4. / за разнообразие/ Май всичко ще си стане както мисля - продажба фиктивна, спиране на втора заради продажбата първа, пърма я обжалват - отпада нещо си и хайде да .... както кавза съдеда...
туй са пеблични продажби... а скрити някой ако знае да ми каже - немам много, ама с крпедит - рано или късно ще дават.
http://www.targ.bg/interview-read/11/
Искам и аз като човечец скътал някой лев да си купя две апартаменчета, и отива у съда - викат: ... там се продава на безценица - и немало хора много щото криза имало...виждам ги аз ама с очите си точно тях търсих , а същите тия дато ги сънувах... ама те се оказаха, че се продава от двамааааа ЧСИ???
При единия малко парици му искат, ама един ден е разликата от втората продажба дето на другата утрин ще го продават и повече парици му искат.
Викам си аз: при първия отивам и купувам и двата - единия продажба и втория без пари ми остава.
Но, има едни дето съм ги слушаааааллллл и се чудя ами ако вземе, че:
1. Появят се още - то се знае всеки търси с намаление и цената се вдигне?
2. Намери се от некъде някой да обжалва нещо си? Че то никой не пише, че всичко му е изрядно по документацията?
3. На втората продажба стане, и по-евтино се продадат?
4. Ами ако второта продажба бива спряна - няма ли вероятност първи по ден да си прави квото ще и квото му е на акъла, па и взискателя може да иска нещо си и да му шушне с молбици?
и такива ми ти разни още и още...
И аз като леко стиснат си викам я дай да питам онези в агенцията дето пишат! Там ми чете таз дето може, отговаря ми де ... първия продавач втори бил възбранен..., а втория първи... а сега - в мен нещо станааа. Странно ми стана - а бре тез хора телефони немат ли, има нещо....после ще им звънна.
Стана утро - звъня аз, и единия и другия ми разправят - отиваш и оглеодаш в часовете - трябва да има човек. ами ако нема....
Викам си аз само дай да ги огледам в часовете дето ги пишат - а там само обявите на втората стоят на вратите. Първия никаде не му видях бележките на вратите. Па тъкмо да се върна - гледам скъсани и звъня си аз... звънннннн, тъй. В единия имотец една ми отваря и искам си аз да гледам ама тя ми разправя: аз съм се разбрала - споко , нема продажби на имааа, всичко била за разнообразие , то първия по ден нема да ги продаде, а втория ще му кажат че продали и т.н. И кво да си губя времето аз...
.. дато вика съседа... нема да ви кажа, култура имам.
Но има тая нещо у нейния поглед - нещо ме съмнява, викам си аз: хайде на каручката да разгледаме у селското кафене компютъра дето го турили, Разправят като питаш интернета , той питал сайта на банките дето продавали това - и те давали информация точна и ясна и че не било като кметството - дет тричетири години все едно и също стои,..." че жито реколта 2004 ще се дава на заслужили на 30,02,2005г. "....
....А онези /сайтовете де, и на двете банки/ ми ги разправят - нема такива продажби споко, продажби нема тука на тез имоти , бъркаш са нещо, а пий кафето бързо, че друг дядо чака за разговор с една баба.
Отивам си аз у моя скромен мезонет на 4 етажа с 2 асансьора и два декара чушки лютиви, има и 100 марула де, ама вече за кокошки стават само... та, а да - и са питам сам себе си?
1. /ама главно и основно/ Немат ли тез хора информация, онази за която питат постоянно и даже интернета за два лева от агенцията дето пишат я дава, че не са виждат кой що е направил, па да се чуят, да сръбнат по една ракия и да са разберат - аз продавам , ти трайш. или ти продаваш, аз трая... и после - побни и мезето, че само с ракия не става.
2. /ама не основно/ Имали контрол върху тез работи - тия шеф ясно нямат ама контрол да има на таквиз щуротии... де един да беше и ако не стане тего да искам да отговаря... то не че ще ми отговори. ама аз да питам.
3. /не е основно със сигурност ви разправям/ А бре тез дето взискатели им викат, може и града да са - нема такива в наше село, наверно мургави събратя да са - имат ли знание що става за тез апартаменти и ако знаян.
4. / за разнообразие/ Май всичко ще си стане както мисля - продажба фиктивна, спиране на втора заради продажбата първа, пърма я обжалват - отпада нещо си и хайде да .... както кавза съдеда...
туй са пеблични продажби... а скрити някой ако знае да ми каже - немам много, ама с крпедит - рано или късно ще дават.
- ian6666
- Нов потребител
Re: ЧСИ - продажба на имоти?
Ivan_lawyer в друго амплоа (с друг ник). Не вървиш, мой човек.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
gudio написа::evil: Ivan_lawyer в друго амплоа (с друг ник). Не вървиш, мой човек.
Остави колегата Иван,ами по-добре направи коментар как и защо би могло да се получи такава ситуация ?
- sarbijanac
- Активен потребител
Доколкото имам вече опит в това отношение - до публичната продан ми е известно какво е станало и къде е грешкат, ерго имам отговор на "как".
Ако ли е грешка.
Що се отнася до играта, за която се намеква, не съм се сблъсквала, но пък кризата отколе започна.
А колегата Балуев няма как да отговори, според мен, на въпроса- защо?
По обясними причини.
Ако ли е грешка.
Що се отнася до играта, за която се намеква, не съм се сблъсквала, но пък кризата отколе започна.
А колегата Балуев няма как да отговори, според мен, на въпроса- защо?
По обясними причини.
- Гост.
- Старши потребител
Не трябва да се случва - има си чл.453 ГПК, както и чл.459, който обаче откакто му сложиха заглавие "Присъединяване на кредитор с обезпечен иск" в новия ГПК (същия текст го имаше и в стария ГПК - 354, ама без заглавие) не даде повод за ново развихряне на страстите - демек можело да шитнеш имота, нищо, че колегата ти ЧСИ ХХХ е вписал възбрана преди теб, `щото неговата не била "за обезпечение на иск". В крайна сметка беше прието и това: http://www.bcpea.org/text/EK%20FINAL.pdf - вижте чл.29, ал.2
Въпросът е бистрен и преди в този форум, в няколко теми, ама друго си е Иванчо-адвоката да поднесе прясна новиница (а подажба не е имало - вижте по същия въпрос, за същите продажби в "имоти.нет") Проблем има и защото може ЧСИ с район Окръжен съд да продава едновременно с ДСИ с район Районен съд. Ако си мислите, че преди да се появят ЧСИ не са ставали такива неща - ще ви разочаровам - лично съм видял вписани възлагателни постановления от АДВ и от ДСИ за един и същи имот. Ха познайте кой е "по-по-най" и чие възлагателно постановление е "по-яко" ?
Въпросът е бистрен и преди в този форум, в няколко теми, ама друго си е Иванчо-адвоката да поднесе прясна новиница (а подажба не е имало - вижте по същия въпрос, за същите продажби в "имоти.нет") Проблем има и защото може ЧСИ с район Окръжен съд да продава едновременно с ДСИ с район Районен съд. Ако си мислите, че преди да се появят ЧСИ не са ставали такива неща - ще ви разочаровам - лично съм видял вписани възлагателни постановления от АДВ и от ДСИ за един и същи имот. Ха познайте кой е "по-по-най" и чие възлагателно постановление е "по-яко" ?
-
Ок., разбрах те, но не ми е ясно защо употреби този емотикон .
Никой не ти вменява "всичката вина" на гилдията, чиито представител си.
А дори и да го прави- не можеш да си отговорен за всичко, което не ти е подвластно , на този свят.
Разумен човек си, а как им се хващаш на подадената реплика...
Прати ги при адвокат
Никой не ти вменява "всичката вина" на гилдията, чиито представител си.
А дори и да го прави- не можеш да си отговорен за всичко, което не ти е подвластно , на този свят.
Разумен човек си, а как им се хващаш на подадената реплика...
Прати ги при адвокат
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа: Прати ги при адвокат
Как не се сетих
Ама нали Л. беше отговорник по тая част... започна да ми липсва нещо.
Крумов и Каменов - бързо при адвокат
-
Здравейте, по повод публикацията на случката http://www.targ.bg/interview-read/11/, опитахме се да вземем и мнението на съдебните изпълнители главни герой във филма. След обаждане в кантората на ЧСИ Мурджанова и уведомяване за ситуацията висяща на таблото в РС Пловдив ни се обадиха да ни кажат, че няма проблем!!!
Ние обаче след няколко дни звъним и в кантората на ЧСИ Илиев да видим какво се случва. От там казват също няма проблеми . Питаха юрист ли съм, казвам не прост човечец, като изключим афинитета ми към тази матеррия. Но бях порязан лекичко.
Не спрях до тук звънкам в камарата на ЧСИ, обяснявам на милата дама зад телефона случая и също така казвам, че медията ....... ще публикува становището на Камарата, след косултация ми се обадиха и ми казаха, че в Пловдив трябва да си решът случая.
Та понеже не съм юрист но се консултирам с най - добрите, те казват, че няма как да стоят на таблото и двете обявления.
Като изключим това, средния интелект казва , че две продажби няма как да има, също казва, че нещо не е наред.
С така създадения казус освен да се отблъснат потенциалните клиенти на тези имоти друго едва ли ще стане. Лошото е че и може би ще се отблъснат въобще, като потенциални купувачи на публично продавани имоти.
А още по - лошо ще е ако камарата на ЧСИ не излезне с разяснение по случая.
Може би е нещо нормално, но за обикновенния човек воден от логическа мисъл е объркваща тази ситуация.
Ние обаче след няколко дни звъним и в кантората на ЧСИ Илиев да видим какво се случва. От там казват също няма проблеми . Питаха юрист ли съм, казвам не прост човечец, като изключим афинитета ми към тази матеррия. Но бях порязан лекичко.
Не спрях до тук звънкам в камарата на ЧСИ, обяснявам на милата дама зад телефона случая и също така казвам, че медията ....... ще публикува становището на Камарата, след косултация ми се обадиха и ми казаха, че в Пловдив трябва да си решът случая.
Та понеже не съм юрист но се консултирам с най - добрите, те казват, че няма как да стоят на таблото и двете обявления.
Като изключим това, средния интелект казва , че две продажби няма как да има, също казва, че нещо не е наред.
С така създадения казус освен да се отблъснат потенциалните клиенти на тези имоти друго едва ли ще стане. Лошото е че и може би ще се отблъснат въобще, като потенциални купувачи на публично продавани имоти.
А още по - лошо ще е ако камарата на ЧСИ не излезне с разяснение по случая.
Може би е нещо нормално, но за обикновенния човек воден от логическа мисъл е объркваща тази ситуация.
Последна промяна targbg на 17 Май 2009, 15:38, променена общо 1 път
- targbg
- Нов потребител
Брей, как пък от targ.bg съзряха тази тема, че си и регистрираха потребител, за да ни понапише пак в стил "ян-иван" как се "отблъсква клиентелата"
Ама изобщо не купувайте на публични продажби, бе, те нали и без това са само са парлама, прикриване на мащабните далавери на безсрамните ЧСИ
Ама изобщо не купувайте на публични продажби, бе, те нали и без това са само са парлама, прикриване на мащабните далавери на безсрамните ЧСИ
-
За тази тема ни уведомиха от контактната форма http://targ.bg/contacts/ /за което сме благодарни. Да се дискутират наши материали от уважавани юристи е чест и то във форума на lex.bg /
А за прикриването на "мащабни далавери" ние никога не сме говорили!
Напротив цялата ни ориентация е повече от положителна /справка http://targ.bg//.
За това, че по този начин се отблъскват потенциални купувачи на имоти мисля няма спор.
За нас проблема е по скоро техничски или някаква криво разбрана форма на конкуренция между ЧСИ тата.
А за прикриването на "мащабни далавери" ние никога не сме говорили!
Напротив цялата ни ориентация е повече от положителна /справка http://targ.bg//.
За това, че по този начин се отблъскват потенциални купувачи на имоти мисля няма спор.
За нас проблема е по скоро техничски или някаква криво разбрана форма на конкуренция между ЧСИ тата.
- targbg
- Нов потребител
К`ви вафли, бе, мен ?
Не се вкарвай в некви филми, бе братле !
ОбъркАл си рейса, пич !
неповторимият и уникален, същевременно многолик и разнообразен... сещате се кой написа:Марш веднага при адвокат !
Не се надявайте да се получи дискусия - взимайте си там по двата лева без ДДС, `дето ги искате, за да узнае човек подробности за обявата. Безплатните съвети тук не са на почит. Виж оплюването на мащабните далавери е безплатно
-
gudio написа:К`ви вафли, бе, мен ?
Не се вкарвай в некви филми, бе братле !
ОбъркАл си рейса, пич !неповторимият и уникален, същевременно многолик и разнообразен... сещате се кой написа:Марш веднага при адвокат !
Не се надявайте да се получи дискусия - взимайте си там по двата лева без ДДС, `дето ги искате, за да узнае човек подробности за обявата. Безплатните съвети тук не са на почит. Виж оплюването на мащабните далавери е безплатно
Тез два лева към кой, ги насочвате gudio , по два лева ли се взима за консултация , таз криза май бая народ ще отнесе със себе си.
Нещо объркано ми стои изказването ви , хем ми се струва, че е свързан с мойте постове, хем не дайте малко по директно , малко по - конкретно ......
.....да се посмееме малко
- targbg
- Нов потребител
Не ги чета вашите сайтове, защото... както казваше
но съм попадал на някакъв сайт и си мисля, че беше вашият, където искаха пари, за да се види подробно обявата на съответния съдебен изпълнител (може да не са били 2 лева, а повече ) - кога е проданта, къде е имотът и т.н. Също така се предлагаха и извънредно ценните консултантски услуги (срещу 3 %-5 % брокерски комисион), за участие в публичната продан на лицето, което се излъже да ги ползва.
Сега не ми се гледа, ако не сте вие - моля, приемете извиненията ми
eдин познат журналист написа:не чета вестници - аз ги пиша
но съм попадал на някакъв сайт и си мисля, че беше вашият, където искаха пари, за да се види подробно обявата на съответния съдебен изпълнител (може да не са били 2 лева, а повече ) - кога е проданта, къде е имотът и т.н. Също така се предлагаха и извънредно ценните консултантски услуги (срещу 3 %-5 % брокерски комисион), за участие в публичната продан на лицето, което се излъже да ги ползва.
-
gudio написа::roll: Не ги чета вашите сайтове, защото... както казвашеeдин познат журналист написа:не чета вестници - аз ги пиша
Всичко на targ.bg е 100% безплатно! Има всичката необходима информация за участник в търг - не само от съдебното изпълнение! За всяка качена продажба има /дело, съдия - с тел. адрес, адрес на имота, кратко описание, време за огледи, начална цена, размер на задатъка, кога е последния ден за подаване на предложения, часа на провеждане на публичната продан/ демек всичко и то БЕЗПЛАТНО!
А това, че сте попаднали на някакъв сайт, който иска 2/3/5 и тн. лева няма нищо общо с нашият сайт.
Има един адвокатски сайт на който се качва - качваше частична информация за публичните продажби, може би с оглед да звънне потенциален клиент - може и с него да сте се объркали.
Във форума на сайта има раздел за консултации - пак никой не иска пари за това!!!
Така, че г-н gudio се надявам се изясни ситуацията относно 2 та лева и консултациите и http://targ.bg/.
Поздрави
- targbg
- Нов потребител
targbg написа: С така създадения казус освен да се отблъснат потенциалните клиенти на тези имоти друго едва ли ще стане. Лошото е че и може би ще се отблъснат въобще, като потенциални купувачи на публично продавани имоти.
А още по - лошо ще е....
А най-лошо ще стане, когато се наложи да преориентирате сайта си към нещо друго, защото ужасените и наплашени хорица няма да искат и да чуят за търгове и публични продажби, камо ли да разглеждат сайта, а
-
gudio написа:targbg написа: С така създадения казус освен да се отблъснат потенциалните клиенти на тези имоти друго едва ли ще стане. Лошото е че и може би ще се отблъснат въобще, като потенциални купувачи на публично продавани имоти.
А още по - лошо ще е....
А най-лошо ще стане, когато се наложи да преориентирате сайта си към нещо друго, защото ужасените и наплашени хорица няма да искат и да чуят за търгове и публични продажби, камо ли да разглеждат сайта, а
, като чели темата се измести от същността си но да отговоря. "Ужасените и наплашени хорица", ще отворят място за не толкова ужасени и уплашени та дори и доволни от намаляването на конкуренцията. Нашата роля е да създаваме реална картина по темата публични търгове, като помагаме за популяризирането на този метод за придобиване на недвижима собственост. Ако се страхувахме от "най - лошото" едва ли щяхме да публикуваме материала . Напротив целта ни е да се наложим, като сериозен коректив в тази област,да не спетяваме неприатните неща а чрез публикации на различни гледни точки да дадем възможност на потребителя сам да вземе решение кое е най -добро и изгодно за инвестиционните му намерения.
Поздарви
ПС gudio трогнати сме от загрижеността ви, но не ни мислете този сайт ни е хоби
- targbg
- Нов потребител
ГПК
Раздел II.
Продан на движими вещи
Конкуренция при насочване на друго изпълнение
[Препратки от статии]
Чл. 473. (1) Проданта на запорираната вещ се извършва от съдебния изпълнител, който я е описал.
/една продан, не две /!!!
(2) Ако към описаната вещ е насочено друго изпълнение, последващият взискател може да иска разрешение от районния съд да бъде извършена продан за изпълнение на неговото вземане. Разрешението се издава, ако след изтичането на един месец от насочването на изпълнението в районния съд не е регистриран протокол по чл. 477, ал. 3.
(3) Описаната движима вещ се изземва за изпълнение въз основа на разрешението по ал. 2.
А сега по същество.
Според мен тук се крие разковничето на казуса.
Очевидно имаме "симптома" конкуренция.
Но нали не съм юрист само го вмятам, като възможност .......
Дано не ви е под достойнството г-н gudio да обсъждате мнения на не юристи
Раздел II.
Продан на движими вещи
Конкуренция при насочване на друго изпълнение
[Препратки от статии]
Чл. 473. (1) Проданта на запорираната вещ се извършва от съдебния изпълнител, който я е описал.
/една продан, не две /!!!
(2) Ако към описаната вещ е насочено друго изпълнение, последващият взискател може да иска разрешение от районния съд да бъде извършена продан за изпълнение на неговото вземане. Разрешението се издава, ако след изтичането на един месец от насочването на изпълнението в районния съд не е регистриран протокол по чл. 477, ал. 3.
(3) Описаната движима вещ се изземва за изпълнение въз основа на разрешението по ал. 2.
А сега по същество.
Според мен тук се крие разковничето на казуса.
Очевидно имаме "симптома" конкуренция.
Но нали не съм юрист само го вмятам, като възможност .......
Дано не ви е под достойнството г-н gudio да обсъждате мнения на не юристи
- targbg
- Нов потребител
Това добре - ама защо са го "лашнали" при продан на движими вещи, та се поддържа, че не важело за недвижимите имоти ? Писах по-горе, че би трябвало да се гледа поредността на наложените възбрани, ама писах и защо не става. Вече има няколко случая, на които аз лично съм попадал - продан от АДВ и ДСИ, продан от ЧСИ с район ОС и последваща от ДСИ с район РС... Нещата са много тъпо уредени в новия ГПК, който изобщо не държи сметка за настъпилите промени - множество ЧСИ "не под един покрив", както бяха старите СИС при РС, наличие на ДСИ при РС паралелно с ЧСИ-тата при ОС... АДВ отделно. Много лесно би било да си измием ръцете с несъвършената законова уредба. Също е много лесно да се търсят кусури на ЧСИ - никой от нас не си прави илюзията, че това е уважавана професия Никъде по света - бях пуснал тук тема съдебният изпълнител не е уважаван и "на почит", освен от страх Всички образи в литературата и т.н. на съд. изпълнители са преднамерено създадени като гнусни и гадни, сетете се само за "Андрешко", а аз мога да ви пратя при Флобер ("Мадам Бовари") и изобщо към темата "Образът на съд. изпълнител в световната литература" (пуснете търсачката тук) Така, че радвайте си се колкото си искате - гадни ЧСИ-та се прецакват и надцакват кой по-бързо да продаде имотеца и да изгори душицата на длъжника, за да гушне париците Нали това е целта на занятието ?
Ако не е това - отивайте при адвокат, той да ви обясни как стоят нещата !
-
Е, ти пък взе доста често да ги пращаш на това място...
- Гост.
- Старши потребител
Нали това е повелята и мисията на този форум ?
-
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|