Здравейте,дано да ми помогнете.Ето моя проблем:
Имам строителна фирма.Имам и доста вземания от клиенти, които вземания вече си мисля че никога няма да мога да си ги събера.Каква е процедурата по блокиране на банкови сметки?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запор на банкови сметки
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запор на банкови сметки
Винаги се отпочва със среща с правоспособен юрист, който води производствата срещу длъжниците Ви
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
Чрез налагане на запор.
Запорът може да бъде предварителен - преди предявяване на искова молба, тогава се подава искане за налагане на обезпечителна мярка запор на банковите сметки, като обезпечение на бъдещ иск, който възнамерявате да предявите.
Можете направо да заведете дело и тогава да поискате запори - било още със самата искова молба, било по време на делото.
Трябва да имате писмени доказателства за искането си.
Възможно е да ви накарат да платите гаранция.
Сметките ще Ви бъдат изплатени, едва след приключване на съдебното дело.
Новият Граждански кодекс е изключително модерен и в услуга на гражданите.
Предвидено е опция без гражданско дело - чрез така нареченото частно искане за незабавно изпълнение, да поискате от съда да Ви издаде изпълнителен лист.
Стига да имате писмен документ.
Процедурата е лека и не отнема време.
Разбира се, в баланс на интересите и на длъжника Ви, той може да оспори дълга, но това ще го обремени с нови задължения, а нерядко дълга става двоен, поради разноските в съда.
Гражданският съд предвижда и опростена форма на заявяване - трябва да поискате т.нар. бланки за заповед, които се раздават безплатно и те представляват готова, написана молба, в която попълвате празните места.
Успех.
Запорът може да бъде предварителен - преди предявяване на искова молба, тогава се подава искане за налагане на обезпечителна мярка запор на банковите сметки, като обезпечение на бъдещ иск, който възнамерявате да предявите.
Можете направо да заведете дело и тогава да поискате запори - било още със самата искова молба, било по време на делото.
Трябва да имате писмени доказателства за искането си.
Възможно е да ви накарат да платите гаранция.
Сметките ще Ви бъдат изплатени, едва след приключване на съдебното дело.
Новият Граждански кодекс е изключително модерен и в услуга на гражданите.
Предвидено е опция без гражданско дело - чрез така нареченото частно искане за незабавно изпълнение, да поискате от съда да Ви издаде изпълнителен лист.
Стига да имате писмен документ.
Процедурата е лека и не отнема време.
Разбира се, в баланс на интересите и на длъжника Ви, той може да оспори дълга, но това ще го обремени с нови задължения, а нерядко дълга става двоен, поради разноските в съда.
Гражданският съд предвижда и опростена форма на заявяване - трябва да поискате т.нар. бланки за заповед, които се раздават безплатно и те представляват готова, написана молба, в която попълвате празните места.
Успех.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
какъв писмен документ трябва да имам за частно искане за незабавно изпълнение?Доказателствата, които имам за задълженията са счетоводни.Подписани фактури и непостъпили суми в нашата банкова сметка.
- bubeto82
- Нов потребител
Бубе, не се засягай, тъй като известно време имахме погрешна политика на гилдията на адвокат - консултантите и хората се наплашиха и намразиха и адвокати и прокурори.
Защото все си оставят вратичка - ама не се знае, не ме вълнува и т.н.
Не че се бъркам или имам самочувствие, че съм незаменим, но повечето дела изискват отговорност на адвоката към клиента, дори клиента да е капризен - щом се е доверил на този адвокат, той трябва на ръце да носи клиента си и т.н.
От друга страна стои съда и при слаб адвокат - страда съда.
Ето - измислена е перфектна система за събиране на дългове - австрийски е модела, не е измислен от български адвокат или юрист.
Така, че смело се доверявайте - можете и без адвокат, в момента съдът служебно Ви насочва по пътя, като Ви изпраща призовки за всяко нещо.
Щом имате фактури - те са повод да си съберете сумите и без адвокат (който е необходим главно в истински процес, със съдебни речи и т.н.).
Но, нямате проблем да заплатите и хонорар (възнаграждение) за услугата на някой колега, който ще Ви издаде квитанция за хонорара и Вие после ще си получите превода.
Мисълта ми е, че длъжника плаща всичките разноски - лихви, адвокат, такси към съда.
Наскоро осъдихме така един и той беше принуден да плати и 2300 лева разноски по делото - как Ви се струва - при положение, че той си има негови разноски.
Защото все си оставят вратичка - ама не се знае, не ме вълнува и т.н.
Не че се бъркам или имам самочувствие, че съм незаменим, но повечето дела изискват отговорност на адвоката към клиента, дори клиента да е капризен - щом се е доверил на този адвокат, той трябва на ръце да носи клиента си и т.н.
От друга страна стои съда и при слаб адвокат - страда съда.
Ето - измислена е перфектна система за събиране на дългове - австрийски е модела, не е измислен от български адвокат или юрист.
Така, че смело се доверявайте - можете и без адвокат, в момента съдът служебно Ви насочва по пътя, като Ви изпраща призовки за всяко нещо.
Щом имате фактури - те са повод да си съберете сумите и без адвокат (който е необходим главно в истински процес, със съдебни речи и т.н.).
Но, нямате проблем да заплатите и хонорар (възнаграждение) за услугата на някой колега, който ще Ви издаде квитанция за хонорара и Вие после ще си получите превода.
Мисълта ми е, че длъжника плаща всичките разноски - лихви, адвокат, такси към съда.
Наскоро осъдихме така един и той беше принуден да плати и 2300 лева разноски по делото - как Ви се струва - при положение, че той си има негови разноски.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
бубе82 - ти мъж ли си , жена ли си? Ако си жена и казваш че имаш строителна фирма, ми е интересно как успяваш да се справиш с бачкерите-строители - зидари, мазачи, арматуристи и други, така че да те слушат ?
- p_dyan
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|