начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Моля ви ПОМОГНЕТЕ -станах поръчител

Моля ви ПОМОГНЕТЕ -станах поръчител

Мнениеот boris1 » 10 Дек 2010, 13:41

Сам станах поръчител на един приятел да си тегли заем за свадбата 5000 лв.
Сега той не плаща заема и на мен ми пратиха съдия изпълнител и искат да ми вземат колата и част от заплатата.
Имам и забрана да не напускам страната.
Този мой вече бивш приятел няма нищо на негово име и не работи никаде, има пари от майка му ,но нарочно и заради мен не иска да си плаща заема.
Помогнете ми как трябва законно да пстъпя.
Благодаря предварително.
boris1
Младши потребител

Re: Моля ви ПОМОГНЕТЕ -станах поръчител

Мнениеот REVOLUTION » 10 Дек 2010, 13:45

Щеш не щеш ще трябва да платиш дълга.След това можеш да си търсиш парите от приятеля ти.Ако има имущество хубаво , иначе :arrow: чакаш и така....
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Моля ви ПОМОГНЕТЕ -станах поръчител

Мнениеот cveti55 » 16 Дек 2010, 11:47

здравейте

исках да питам имате ли запор на ваша собственост, знаете ли къде работи този ваш приятел обяснетено му ,че ако вие платите ще се наложи да ви върне парите с повече лихва и че ще си ги търсите от него.
и ще му е по евтино да плати на банката той. да преговори лихвите, но не ставайте пак поръчител.
ако има как да вие платите само 30% влизате и в ролята накредитор и може да го съдите. ако той има нещо свое и да искате опис на мястото, което живее.
може да искате да продадете чрез частен съдия изпълнител продажба на всички имоти в които той има наследствен дял (със съгласието на неговите роднини), ако са съгласни може да се продаде, ако не са може да се продаде целия имот и трябва да им се даде първо тяхната част.

има и нещо друго, но ще ви го пиша ако ми пишете на е-маил адрес: tatqna_2@abv.bg

до скоро
cveti55
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство