Сам станах поръчител на един приятел да си тегли заем за свадбата 5000 лв.
Сега той не плаща заема и на мен ми пратиха съдия изпълнител и искат да ми вземат колата и част от заплатата.
Имам и забрана да не напускам страната.
Този мой вече бивш приятел няма нищо на негово име и не работи никаде, има пари от майка му ,но нарочно и заради мен не иска да си плаща заема.
Помогнете ми как трябва законно да пстъпя.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля ви ПОМОГНЕТЕ -станах поръчител
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля ви ПОМОГНЕТЕ -станах поръчител
Щеш не щеш ще трябва да платиш дълга.След това можеш да си търсиш парите от приятеля ти.Ако има имущество хубаво , иначе чакаш и така....
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: Моля ви ПОМОГНЕТЕ -станах поръчител
здравейте
исках да питам имате ли запор на ваша собственост, знаете ли къде работи този ваш приятел обяснетено му ,че ако вие платите ще се наложи да ви върне парите с повече лихва и че ще си ги търсите от него.
и ще му е по евтино да плати на банката той. да преговори лихвите, но не ставайте пак поръчител.
ако има как да вие платите само 30% влизате и в ролята накредитор и може да го съдите. ако той има нещо свое и да искате опис на мястото, което живее.
може да искате да продадете чрез частен съдия изпълнител продажба на всички имоти в които той има наследствен дял (със съгласието на неговите роднини), ако са съгласни може да се продаде, ако не са може да се продаде целия имот и трябва да им се даде първо тяхната част.
има и нещо друго, но ще ви го пиша ако ми пишете на е-маил адрес: tatqna_2@abv.bg
до скоро
исках да питам имате ли запор на ваша собственост, знаете ли къде работи този ваш приятел обяснетено му ,че ако вие платите ще се наложи да ви върне парите с повече лихва и че ще си ги търсите от него.
и ще му е по евтино да плати на банката той. да преговори лихвите, но не ставайте пак поръчител.
ако има как да вие платите само 30% влизате и в ролята накредитор и може да го съдите. ако той има нещо свое и да искате опис на мястото, което живее.
може да искате да продадете чрез частен съдия изпълнител продажба на всички имоти в които той има наследствен дял (със съгласието на неговите роднини), ако са съгласни може да се продаде, ако не са може да се продаде целия имот и трябва да им се даде първо тяхната част.
има и нещо друго, но ще ви го пиша ако ми пишете на е-маил адрес: tatqna_2@abv.bg
до скоро
- cveti55
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|