Начало
ОРГАНИ
Вписани адвокати
Решения
Адвокатски колегии
За членове
Актуална информация
За контакти
English
Интернет връзки
БЛАНКИ
БАНКОВА СМЕТКА
КОНКУРС ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЕКТ
ГАЛЕРИЯ
ДЕЖУРНИ АДВОКАТИ
ОТЧЕТ - НОВ ОБРАЗЕЦ 2016 ГОДИНА
РЕШЕНИЕ 1873/2016 Г. НА ВАС - КЛИЕНТСКА СМЕТКА
ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ
ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ








<< Начало | Решения | Решения на САК |


Протокол 5/2016


СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н


8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602


                                                                                                                            


 


П Р  О  Т  О  К  О  Л


                                    № 5


            Днес, 31.03.2016 година се проведе  заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов-Председател САК, Ана  Станкова, Елена Христова, Иван Благоев, Сиво Сивов, Галя Хачадурян, Станимир Комбалов – редовни членове, Маргарита Александрова – резервен член, Людмила Дякова – Председател КС.


Заседанието се проведе при следния


Д Н Е В Е Н        Р Е Д


1.      Полагане на клетва от новоприет адвокат.                                                            


                                                                                  Докл.:адв.Т.Костов


2.      Разглеждане документи на кандидат за вписване като адвокат в АК – Сливен.                                                 


                                                                                  Докл.: адв.Т.Костов        


3. Разглеждане заявление за отписване на адвокат от АК – Сливен.                                                                                      


           Докл.:  адв.Т.Костов                                                                                                       


4.      Разглеждане жалба против адвокат от АК – Сливен                    


                                                                       Докл.: адв.Т.Костов                     


             5. Текущи въпроси


            По точка първа от дневния ред:  Новоприетият адвокат РОСИЦА КОЛЕВА КОЛЕВА  положи   клетва и подписа   акт за встъпване в длъжност. Вписването да бъде отразено в регистъра на адвокатите на АК-Сливен.


По точка втора: Разгледано беше заявлението и приложените към същото документи, изискващи се от ЗА, подадени от ПЕТЯ АНДРЕЕВА АНДРЕЕВА –БЕРОВА с ЕГН ……….,    с което същата заявява, че желае да бъде вписана  като  адвокат в АК – Сливен. Представила е всички изискващи се от Закона за адвокатурата документи, включително документ за юридически стаж над 5 години. Посочила е офис в гр.Сливен.


След станалите разисквания САК,


                                  


Р Е  Ш  И  :


ДАВА съгласие ПЕТЯ АНДРЕЕВА АНДРЕЕВА-БЕРОВА с ЕГН ………. да бъде вписана  в списъка на АК – Сливен, като адвокат.


По точка трета от дневния ред: Разгледано беше заявление от адвокат ИВАН СТЕФАНОВ ВЪЛЧАНСКИ с което заявява, че желае да бъде отписан от списъка на адвокатите от АК – Сливен, поради преминаване на друга работа, считано от 01.04.2016 година. От извършената справка, същият няма задължения към ВАС и САК. 


След разисквания САК взе следното


                                   Р  Е  Ш  Е Н И  Е  :


ОТПИСВА от списъка на адвокатите от АК – Сливен ИВАН СТЕФАНОВ ВЪЛЧАНСКИ, по негова молба, считано от 01.04.2016 година.


Отписването да бъде отразено в регистъра на АК- Сливен.


 


По точка четвърта: От мандата на предишното ръководство е постъпила жалба от лицето …………………..  против адвокат ……………………..


Проверката по същата беше спряна, тъй като имаше образувано производство в РП по жалба на ……………. ДП е приключило и следва  САК да се произнесе по подадената жалба.


На основание чл.137 ал.2 от ЗА,  САК ВЪЗЛАГА на   адвокат …………………., да извърши проверка за наличие на основания за образуване на дисциплинарно производство по преписката  против адвокат …………………….., по подадената жалба.     


 


По точка пета: Председателят на САК запозна присъстващите с предложените проекти за изготвяне лого на АК – Сливен. Предложени са няколко варианта.


Направени бяха няколко предложения за включване на символика на град Сливен, като паметника на Х.Димитър, Стария бряст или Крепостта „Туида”, в съчетание с везна. Да не се поставя съдийския чук на логото на колегията.


В логото на колегията да бъде включена везната като символ на правосъдието и част от герба на гр.Сливен. След изпълнението на логото във варианта който се предложи, същият да бъде поръчан за изработка.


Председателят на САК запозна присъстващите с изпълнението на приходната и разходната част по одобрения бюджет. За сега се изпълняват предвидените суми в приходната част. Все още не се знае какви суми ще постъпят от НБПП. Опасява се, че сумите ще бъде много по –ниски от предходните години, като се има предвид броя на обработените и изпратени отчети.


Адв. Христова: Аз предлагам сега да се извърши сделката по прехвърлянето. Сумата по прехвърлянето ще бъде около …..лева. Да не бързаме с обзавеждането. Това може да се направи на по-късен етап, когато се съберат отново средства от НБПП.


Адв. Александрова: Предлагам сумите които се привеждат от НБПП да бъдат привеждани в капиталовата сметка на дружеството. До сега бяха в отделна сметка на срочен депозит и то направен в края на изминалата година.


Адв. Костов: Всички суми които са привеждани от НБПП до сега бяха на отделна сметка и прехвърлени на срочен депозит още през месец юли 2015 година. Всички суми които се привеждани за заплащането на новия офис са от тази сметка.


Адв. Христова: Не зная за каква капиталова сметка говори адв.Александрова. Сумите които събираме като членски внос и всички други които постъпват са по сметките на колегията. С десет лева месечна такса е невъзможно да бъде издържана колегия. За да не натоварваме колегите и за да не се налага увеличение на месечната такса, се ползват всички постъпващи по сметките на колегията  средства.


Адв. Костов: Изтича срокът на договора сключен със „Сиела”. Предлагам за следващото заседание да се съберат оферти, които да разгледаме и се сключи договор за ползване на програмен продукт. Колегите са доволни от досега ползваната програма и в последните дни се интересуват дали ще има нов договор.


Адв. Хачадурян: Докладва по подготовката за тържественото честване „Деня на конституцията” Изготвена и изпратена е покана до юридически организации за съвместно празнуване. Уговорено е мястото и сумата. Изпратена е поканата на ел.поща на всички колеги. В преговори сме с музиканти от симфоничния оркестър за участие в програмата. За празника всичко ще бъде готово.


 


След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.


 


 


ПРЕДСЕДАТЕЛ САК :


/адв.Т.Костов/


           ПРОТОКОЛИСТ:


/ Д.Тучкова/


 


 


 


 


                                                                                                                                              


 


 
 
Back Home Top
         
© 2003, Aдвокатска колегия - Сливен | usloviq
obnovqvane
proekt
Created by Lex.bg. Design by Creato.biz