Начало
ОРГАНИ
Вписани адвокати
Решения
Адвокатски колегии
За членове
Актуална информация
За контакти
English
Интернет връзки
БЛАНКИ
БАНКОВА СМЕТКА
КОНКУРС ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЕКТ
ГАЛЕРИЯ
ДЕЖУРНИ АДВОКАТИ
ОТЧЕТ - НОВ ОБРАЗЕЦ 2016 ГОДИНА
РЕШЕНИЕ 1873/2016 Г. НА ВАС - КЛИЕНТСКА СМЕТКА
ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ
ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ








<< Начало | Решения | Решения на САК |


Протокол 10/2014


СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н


8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602


                                                                                                                            


                                                                                             


                                                                                                             


П Р  О  Т  О  К  О  Л


             № 10   


            Днес, 03.07.2014 година се проведе заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов-Председател САК, Ана  Станкова- секретар САК, Лиляна Стамова, Магдалена Данчева, Андрияна Андреева, Божидар Райнов - членове на САК,  Елена Христова-резервен член, Маргарита Александрова – Председател КС и Вера Долапчиева – Председател ДС.


Заседанието се проведе при следния


Д Н Е В Е Н        Р Е Д :


 


1.      Полагане клетва от новоприети адвокати и връчване на сертификат.                                           


                 


2.      Разглеждане документи на кандидат за вписване в АК-Сливен                                        


Докл.: адв. Т.Костов


3.      Разглеждане документи за вписване в регистъра на адвокатски сътрудник и вписване в регистъра на Адвокатско дружество.


Докл.: адв.Т.Костов


 


4.      Информация за проведения    пътуващ семинар на 20,21 и 22 юни 2014 година   до Белград.


Докл.:  В.Долапчиева 


5.      Информация за подготовка и организация на извънредно общо събрание на колегията – депозит в КТБЛ, оферти и среща с предлагащите оферти за продажба на имоти.            


                                                                       Докл. Адв.Т.Костов


            6. Разглеждане на оферта за „Лакорда интелект” .                                                                            


                                                                       Докл. Адв.Т.Костов


            7. Утвърждаване на разходи


                                                                      Докл. Адв.Т.Костов


           


8.      Текущи


 


По точка първа: Новоприетия младши адвокат РАДОМИР ИВАНОВ СТАЙКОВ, положи   клетва и подписа   акт за встъпване в длъжност. Вписването да бъде отразено в регистъра на младшите адвокати на АК-Сливен.


Председателят на АК – Сливен, връчи сертификати за упражняване на професията.


По точка втора от дневния ред:


Разгледано беше заявлението и приложените към същото документи, изискващи се от ЗА, подадени от КРАСИМИР БОРИСОВ КРЪСТЕВ с ЕГН ……….,    с което същият заявява, че желае да бъде вписан  като младши адвокат в АК – Сливен. Явил се е  на изпита за адвокати и младши адвокати и го е издържал за което има издадено удостоверение от ВАС – София. Посочил е офис в гр.Сливен.


След станалите разисквания САК,


Р Е  Ш  И  :


ДАВА съгласие КРАСИМИР БОРИСОВ КРЪСТЕВ  с  ЕГН ……….,  да бъде вписан в списъка на АК – Сливен, като младши адвокат.


По точка трета от дневния ред:


Постъпило е заявление с приложен към същото трудов договор от Лидия Иванова Стоянова за вписване в регистъра на адвокатските сътрудници. Същата ще работи като адвокатски сътрудник при адвокат Димитър Николов Димитров. Желаят да бъде вписана в регистъра на адвокатските сътрудници.


След разглеждане на документите, САК


                                   Р  Е  Ш И:


ДАВА съгласие ЛИДИЯ ИВАНОВА СТОЯНОВА с ЕГН ………., от гр. Сливен, да бъде вписана в регистъра на адвокатските сътрудници. Същата ще работи при адвокат Димитър Николов Димитров.


 


По точка четвърта от дневния ред: Разгледано беше заявление, за вписване в регистъра на АК – Сливен на адвокатско дружество, подадено от адвокат Кети Стефанова Бозукова – Пеева от АК – Сливен и адвокат Гинка Христова Моллова  от АК – Сливен. Към заявлението е приложен учредителен договор и протокол от Учредително събрание.


След станалите разисквания С А К


                                   Р   Е   Ш  И  :


НА ОСНОВАНИЕ чл.61 от Закона за адвокатурата, ВПИСВА в регистъра на АК – Сливен адвокатско дружество със съдружници КЕТИ СТЕФАНОВА БОЗУКОВА – ПЕЕВА с ЕГН ………. адвокат от АК- гр.Сливен и ГИНКА ХРИСТОВА МОЛЛОВА  с ЕГН ………..            адвокат от АК – гр.Сливен, със следните индивидуализиращи  параметри:


- наименование: “АДВОКАТСКО ДРУЖЕСТВО БОЗУКОВА, МОЛЛОВА И СЪДРУЖНИЦИ”;


            - седалище: гр.Сливен;


            - адрес на управление: гр.Сливен, пл.” Васил Левски” № 7, вх.А, ет.2, офис 8;


            - представителство: адвокат Кети Стефанова  Бозукова – Пееева с ЕГН ……….. 


По пета   точка от дневния ред:


Адв. Долапчиева: Мнението на участвалите в пътуващия семинар до Белград е положително. Смятам, че трябва да организираме и други такива семинари. Имаме предложение през есента да организираме или до Солун или до Охрид.


Адв. Данчева: Да, аз съм съгласна още от сега да решим за датата и мястото. Тези семинари се отразяват положително на отношенията между колегите. Действат благотворно.


Адв.Христова: Предлагам през септември да отидем до Охрид, защото там има повече неща които представляват интерес от историческа гледна точка.


Адв. Станкова: Аз мисля, че за година един семинар извън страната е достатъчен. Мисля, че трябва да организираме на есен семинар тук, тъй като не всички колеги имат възможност да си позволят такива екскурзии.


Адв. Долапчиева: Септември ще направим до Охрид, а по-късно правете тук. Предлагам да бъде на 19,20 и 21 септември.


След станалите разисквания САК


                                   Р  Е   Ш И  :


ДА СЕ вземат и представят оферти от туристически фирми, и да започне организацията за  провеждане на пътуване до Охрид на 19, 20 и 21 септември 2014 година.


По точка шеста от дневния ред:


            Адв. Т.Костов: Публикувана е поканата за извънредното ОС на колегията. Трябва да обсъдим въпроса за депозита на колегията в КТБ. Какво ще правим след изтичане на срока и отварянето на КТБ. Трябва освен това да се срещнем с продавачите на двата имота, офертите за които одобрихме.  Предлагам да се срещнем с продавача на имота който се намира на адрес гр.Сливен, ул.”Г.С.Раковски” 1 на 09.07.2014 г. в 12.00 часа, а с продавачите на офиса в новостроящата се сграда на ул.”Великокняжевска” на 09.07.2014 г. също в 12.00 часа. Ще ги поканим и след потвърждаване от тяхна страна ще проведем срещите за да си поставят условията и ние нашите. След разговора ще преценим коя оферта да предложим на Общото събрание на колегията.


 По точка седма: 


Адв. Костов: Във връзка с допълнителното сключване на договор за ползване на „Лакорда Интелект” предлагам да се въздържим. Вярно, че е необходимо и се записаха около 40 колеги, но условията на „Лакорда” са да ни продължат договора за една година от момента на сключване на допълнителния договор. По този начин те искат да ни изнудват и да продължават договора. Говорих с тях за договор до датата на основния който сключихме, но не се съгласяват. Остават около 7-8 месеца до изтичане на договора с тях. Като цяло тази програма не е желана от колегите. Предлагам да не сключваме допълнителния договор за да не ни обвързват с още месеци.


След разисквания САК,


                                               Р   Е  Ш  И :


Поради условията поставени от доставчиците на „Лакорда”, които обвързват колегията с удължаване на договор за ползване на продукта и допълнително заплащане, отказва да сключи договор за „Лакорда интелект”.


  По точка седма:        


Секретарят на колегията направи отчет за извършените финансови разходи през изтеклия месец, които следва да бъдат одобрени. След станалите разисквания С А К,


                                               Р   Е   Ш   И  :


            ОДОБРЯВА направените финансови разходи през периода от         10.06.2014    г. до 02.07.2014 година, а именно:


            ………………………………


            По точка осма:  


Адв. Т.Костов: Във връзка с промяната на Наредбата за минималните размери на адвокатските възнаграждения, предлагам да вземем решение с което да отменим решението на предишния съвет взето на заседание на 09.06.2011 година за определяне на хонорари за особени представители по граждански дела. Много често се налага да искаме от съдиите да корегират определените хонорари, тъй като ги занижават. Има сигнал от адв. Моллова, че определения хонорар който следва да внесат нейните клиенти – ищци по дело, за особен представител е по-висок от хонорара който тя е получила като упълномощен адвокат.  След възражение от нейна страна, съдията е заявил, че той определя хонорар като се е съобразил с нормативните актове и Наредбата за минималните адвокатски хонорари.


Смятам, че реда за определяне на хонорарите е определен с разпоредбите на ГПК и с указания на НБПП от 26 май 2010 година.  Не трябва да влизаме в постоянни конфликти със съдии от съдилищата – да искаме от едни да завишават хонорари, а от други да занижават. Вярно, че хонорарите по Наредбата за минималните адвокатски възнаграждения са доста високи, но са приети и следва да се спазват. Предлагам да изпратим уведомително писмо до съдилищата, че отменяме решението на САК от 09.06.2011 година.


Членовете на АС се съгласиха с изнесеното от адв.Костов и след обсъждане, САК взе следното


Р Е Ш Е Н И Е :


                                                                                       


            ОТМЕНЯ РЕШЕНИЕ на АС – Сливен взето на заседание 09.06.2011 година, за определяне на хонорари за особени представители по граждански дела.


ЗА В БЪДЕЩЕ при определяне на особени представители САК ще съблюдава за правилното определяне на хонорари за особени представители, които да бъдат съобразени с Указания от 26.05.2010 година на НБПП, разпоредбите на ГПК, Наредбата за заплащане  правната помощ и Наредбата за минималните размери на адвокатските възнаграждения и Тълкувателно решение № 6/06 ноември 2013 г. по Тълкувателно дело 6/2012 г. на ВКС.


 


След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.


 


 


ПРЕДСЕДАТЕЛ САК :


/адв.Т.Костов/


          


             ПРОТОКОЛИСТ:


 


 
 
Back Home Top
         
© 2003, Aдвокатска колегия - Сливен | usloviq
obnovqvane
proekt
Created by Lex.bg. Design by Creato.biz