- Дата и час: 22 Дек 2024, 13:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвет относно съседен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Съвет относно съседен имот
Здравейте , ще опиша накратко ситуацията - съседен на мен имот с площ 830 кв, лице на улица 15 метра и по формата Г -разбираме ,че ще се строи кооперация - 3 етажа плюс един ''дръпнат'', уж ще има и подземни гаражи. Намираме се в зона с ниско застрояване до 10 метра , около нас в съседство е само къщи максимално 2 етажа , като едната граничеща е на 1 етаж.Разбирам , че почти целия имот ще бъде застроен и ще имам засенчване от изток и от юг, като изцяло двора ми ще е в техен обсег . Въпросите ми са : 1 -Имам ли право в общината да изискам документация , преди да има разрешително за строеж. 2 Мога ли да подам заявление , че искам да ме уведомят при издаване на това разрешително( понеже отговора им беше ,ще бъде публикувано в държавен вестник ).Имаме намерение всички съседи да обжалваме това разрешително , защото така построена кооперация , имотите ни става не използваеми т.е дворовете ни - и да излезнеш една скара да си пуснеш , ще сме пред погледа на 14 апартамента , засенчване да не говорим , и щорите трябва да са пуснати винаги , защото ще гледат към нашите спални .Дайте ми съвет - имаме ли шанс с обжалване .... или нали всичко е законно има право да си прави всичко в имота ............ при условие ,че доста голямо каре само къщи ...Ще съм благодарна за съветите ви , Светли празници !
- rashi_k
- Нов потребител
Re: Съвет относно съседен имот
В техническия отдел на общината може да проверите за линиите на застрояване, те показват на какво разстояние от имотните граници може да се строи. Като цяло за отстоянията се следи, а и вие може да искате спазването им дори при завършен обект, от при сериозни основания, скарата не е от тях.
- ivanov_p
- Активен потребител
rashi_k написа:Разбирам , че почти целия имот ще бъде застроен ...
Както Ви е казано - проверете в общината, но не само за линиите на застрояване. Проверете всички параметри на визата за проектиране.
Защото плътност на застрояване близо до единица има само при маломерни имоти, в централната градска част.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Благодаря ви , ще проверим . Може ли по някакъв начин ,да пуснем някакво заявление -когато се издаде разрешително за строеж да бъдем уведомени .Къде са длъжни на 100 % да има обявено това .. Нещо се опитват да ни мотаят и се притеснявам ,че няма да успеем да го видим в срок.
- rashi_k
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|