начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

трябва ли чуждестранно ЮЛ да осигурява раб.места

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трябва ли чуждестранно ЮЛ да осигурява раб.места

Мнениеот peichev76 » 06 Яну 2006, 17:05

имам следния проблем :
руски гражданин иска да регистрира ООД в БГ за да може да закупши зем. земя.
интересува ме трябва ли ООД-то да извършва дейност или може да се подават нулеви декларации. клиентът ми твърди че техен адвокатму е казал че за да регистрира ООД тук трябвало да осигури минимум 10 раб места и задължително трябва да извършва дейност.Вярно ли е това и в кой закон мога да прочета нещо по въпроса?
има ли вариант да аз да движа процедурата по регистарция на ООД-то без руския гражданин да идва в бг ?
peichev76
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 06 Яну 2006, 23:47

Това за мен е заобикаляне на Конституцията, а тя е върховен и основен закон.
И следователно, преди да Ви се отговори на Вас, трябва да ми се отговори на мен: Правилно ли е да се заобикаля правото?
kontrol
Активен потребител

Мнениеот lakov » 08 Яну 2006, 12:52

не, не е вярно това, което е казал руския адвокат - нещо не е разбрал както е чел - 10-те работни места се отнасят за нещо друго.

да, можете да регистрирате фирмата н а руския гражданин, без да посещава страната, но трябва да подготвите документите с някой особености.
lakov
Потребител

Мнениеот lakov » 08 Яну 2006, 12:55

......... и още - това, че учредителя е руснак, не означава, че ЮЛ е чуждестранно :D
lakov
Потребител

Мнениеот monteskio » 08 Яну 2006, 13:31

Хей Лаков, приятелю
За много години. Отдавна не сме за засичали ..Как си ти ?
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Търговско право