- Дата и час: 28 Ное 2024, 05:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за съвет
Моля уважаваната аудитория за съдействие. Казусът ми е следният. Получих от съда изпълнителен лист.Сега трябва да заведа изпълнително дело в два различни града.Но от единият град съдия изпълнителят ми каза , че приемат само оригинален изпълнителен лист. При това положение, как мога да изискам образуване на изпълнително производство в двата града при положение, че имам само един ( оригинален изпълнителен лист)?
- Димова
Чл. 246 от ГПК Изпълнителният лист се издава в един екземпляр, подписан от съдия от съответния съд.
Чл. 324 от ГПК
(2) (Изм. - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) Взискателят може да поиска от съдия - изпълнителя по своето местожителство налагане на запор или възбрана върху вещи и вземания на длъжника, макар и съобразно горните правила изпълнителните действия да подлежат на извършване от друг съдия - изпълнител. След налагане на запора или възбраната съдия - изпълнителят препраща изпълнителното дело на надлежния съдия - изпълнител.
(3) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Когато изпълнението е насочено към парични вземания на длъжника от трето задължено лице с местожителство в друг съдебен район, изпълнителното дело не се препраща.
Чл. 324 от ГПК
(2) (Изм. - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) Взискателят може да поиска от съдия - изпълнителя по своето местожителство налагане на запор или възбрана върху вещи и вземания на длъжника, макар и съобразно горните правила изпълнителните действия да подлежат на извършване от друг съдия - изпълнител. След налагане на запора или възбраната съдия - изпълнителят препраща изпълнителното дело на надлежния съдия - изпълнител.
(3) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Когато изпълнението е насочено към парични вземания на длъжника от трето задължено лице с местожителство в друг съдебен район, изпълнителното дело не се препраща.
- oli_frrren
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|