начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Моля за съвет

Моля за съвет

Мнениеот Димова » 18 Юли 2005, 15:36

Моля уважаваната аудитория за съдействие. Казусът ми е следният. Получих от съда изпълнителен лист.Сега трябва да заведа изпълнително дело в два различни града.Но от единият град съдия изпълнителят ми каза , че приемат само оригинален изпълнителен лист. При това положение, как мога да изискам образуване на изпълнително производство в двата града при положение, че имам само един ( оригинален изпълнителен лист)?
Димова

Мнениеот oli_frrren » 19 Юли 2005, 10:58

Чл. 246 от ГПК Изпълнителният лист се издава в един екземпляр, подписан от съдия от съответния съд.
Чл. 324 от ГПК
(2) (Изм. - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) Взискателят може да поиска от съдия - изпълнителя по своето местожителство налагане на запор или възбрана върху вещи и вземания на длъжника, макар и съобразно горните правила изпълнителните действия да подлежат на извършване от друг съдия - изпълнител. След налагане на запора или възбраната съдия - изпълнителят препраща изпълнителното дело на надлежния съдия - изпълнител.
(3) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Когато изпълнението е насочено към парични вземания на длъжника от трето задължено лице с местожителство в друг съдебен район, изпълнителното дело не се препраща.
oli_frrren

Назад към Изпълнително и обезпечително производство