начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Имот в испания при починал близък

Казуси за недвижими имоти

Имот в испания при починал близък

Мнениеот bukso » 27 Яну 2023, 13:49

Здравейте,

моите родители имат апартамент в Испания. След като майка ми почина, с баща ми и брат ми решихме да продадем апартамента. От там познати ни казаха, че трябва първо да се направи прехвърляне, след което има 6 месеца изчакване и процедурата като цяло е много скъпа и мудна.

Дали няма възможност да се продаде апартамента с легализирано удостоверение за наследници, или някакъв друг вариант?

Ние сме Български граждани и живеем в България.
bukso
Нов потребител

Re: Имот в испания при починал близък

Мнениеот ivanov_p » 27 Яну 2023, 14:44

Всякакви възможности може да има, но ги знаят адвокати и нотариуси в Испания.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Имот в испания при починал близък

Мнениеот george65 » 09 Юни 2023, 12:24

Здравейте,

Съжалявам за загубата на вашата майка. Когато става въпрос за наследство на имот в чужбина, е важно да се запознаете със специфичните правила и процедури, които се прилагат в съответната държава. В случая с Испания, е възможно да има различни правила и изисквания за наследство на имоти.

Консултирайте се със специалист по недвижими имоти в Испания: Препоръчително е да се свържете с адвокат или специалист по недвижими имоти в Испания, който има опит с наследствени въпроси. Те ще бъдат най-добре запознати с местните закони и процедури и ще ви помогнат с правилната информация и конкретни съвети спрямо вашата ситуация. MyBKExperience Survey Code
george65
Нов потребител

Назад към Имотни казуси