начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Данък за Недвижим имот и Битови отпадъци - Давност ?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данък за Недвижим имот и Битови отпадъци - Давност ?

Мнениеот balin » 17 Окт 2018, 19:52

Здравейте, имам един фирмен имот който съм продал преди повече от 7 г. и днес получих мейл от НАП, че имам задължения за този имот от 2010 г. за данък недвижим имот и битови отпадъци ! Тези задължения са от преди 8 г. и бих искал да попитам не би ли трябвало да са изтекли по давност и каква молба трябва да подам в НАП за да бъдат изчистени по давност и да не бъдат повече търсени от мен ? Благодаря
balin
Младши потребител

Re: Данък за Недвижим имот и Битови отпадъци - Давност ?

Мнениеот teogeo » 19 Окт 2018, 15:11

balin написа:Здравейте, имам един фирмен имот който съм продал преди повече от 7 г. и днес получих мейл от НАП, че имам задължения за този имот от 2010 г. за данък недвижим имот и битови отпадъци ! Тези задължения са от преди 8 г. и бих искал да попитам не би ли трябвало да са изтекли по давност и каква молба трябва да подам в НАП за да бъдат изчистени по давност и да не бъдат повече търсени от мен ? Благодаря

Да, би трябвало. Давността е 5+1 години. Молба в свободен текст да се отпишат погасените по давност
задълженията от партидата Ви. Пуснете я до Общината, отдел МДТ.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот balin » 22 Окт 2018, 10:58

Благодаря, но няма ли някакъв готов образец били бланка за подаване на тази молба ?
balin
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 18 Дек 2018, 13:42

Няма. Пишеш молба в свободен текст и прилагаш копие от нотариалния акт, от който е видно кога си продал имота.
След това закриват партидата и ти отписват задълженията.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Данъчно право