lawchoice написа:Знаеш ли, кое е по-опасно и от най-голямото куче? Това е плиткоумното човешко същество! То може да сътвори такива поразии, за каквито най-злото и агресивно куче може само да мечтае...
Да, и виждам, че вече сте ги сътворили.
lawchoice написа:П.П. Какви мотиви си чел, бе!?! Нали авторът отрече, цитираното по темата решение на СГС да е постановено по неговия казус. След като си счел за необходимо да ги коментираш по темата, обаче, безпристрастността /която би следвало да притежава един страничен наблюдател/, изискваше да го направиш в пълнота, а не услужливо да премълчаваш нелицеприятни за тамошния деец обстоятелства. Останалата част от твоето изложение, оставям без коментар.
Не съм разбрал да е отрекъл. Писал е, че греши. Не съм разбрал да се отнася за това. Чак по-късно става по-ясно. А преди това и друг е коментирал същите мотиви, ти на него нищо не казваш, защото е съгласен с решението.
Какво съм премълчал - писах, че има показания, че е стрелял и преди това, вкл. и по гълъби. Не съм го спестил. Не съм спестил и това, че може да има рикошет.
Не познавам лицето, нито съм му адвокат, нито сме един човек. Може да проследиш историята на постовете ми - писал съм за подобни случаи, и то отдавна, а не за същия. Представи си, в тази страна има поне двама, които имат едно и също мнение за кучетата, евентуално тяхното отстрелване и т.н. А всъщност са и много повече. И, за да успеем в нашите позиции трябва да има някакви форми на обединение и еднопосочни действия, подкрепа и т.н. така, както и кучкарите са обединени. Сега, случаят е особен, защото той също е кучкар, а аз категорично - не. Откровено казано, в мой интерес е да има повече хора като него, за които се очаква да възникват такива случаи да бъдат преследвани от държавата, и да решавам техните случаи, отколкото аз лично да правя абсолютно същото и аз да бъда обект на кривосъдие. И моята цел тук е да се боря като за мой случай, защото ако неговият не бъде решен, както трябва, утре същото ще се случи на мен и тогава дали ще има кой да ме подкрепи, а и да ме подкрепи, нали всичко ще мине през мен.
gilty написа:2. Страсбург. Да кажем, че там има шансове, но какво следва? Държавата (тоест - всички ние, с данъците си) да ми плати обезщетение в размер на няколко хиляди, затова че някой си е решил да се прави на Темида по свой си, каубойски начин. Не, няма да бъда удовлетворен - нищо че финансово ще съм ОК. Проблема в системата остава. Тези, същите, утре ще нашарят някой друг като мен. И обратната връзка я няма никаква.
3. Обезщетение за забавено правосъдие - и това може да постигна вероятно, но изводите са същите като тези по т. 2.
Моето мнение е, че Страсбург плаща твърде мизерни обезщетения. Но ако не си бил в ареста/затвора твърде дълго, и ако нямаш поражения заради това, и заради самото дело, може обезщетенията да са ти достатъчни и да те компенсират. И ако имаш възможност, аз съм твърдо ЗА да се води такова дело. Не мисля, че е вярно, че това не се отразява на бъдещи случаи. Мисля, че напоследк поне малко започват да се съобразяват с това. Вече, ако е някакъв екстремен случай, тогава няма да помогне. Например - Бойко Борисов обстрелва къща с гранатомет и човекът бива убит. Тогава хем обезщетението ще е малко, хем няма да компенсира пострадалия, хем Бойко Борисов пак ще си прави, каквото си иска ако някой сериозно му застане на пътя.
т.3 - също.
Друг е въпросът, че освен тези неща трябва да се правят и други.