начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

покупко-продажба на МПС, без присъствие на купувача

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупко-продажба на МПС, без присъствие на купувача

Мнениеот swenstyle » 05 Юни 2017, 16:06

трябва да уредя собствеността на МПС, което е при мен и си го използвам, може ли да се прехвърли чрез двама нотариуси, тъй като аз съм в София, продавача е във Варна. Продавача да подпише че е съгласен да го продаде на мен. да ми изпрати подписани документи от него, аз при друг нотариус да положа моя подпис, да платя таксата за придобиване и там каквото е.
Таксата за придобиване се плаща по постоянния адрес на Купувача?
swenstyle
Младши потребител

Re: покупко-продажба на МПС, без присъствие на купувача

Мнениеот katerinakuch » 12 Юни 2017, 16:28

Един нотариус е достатъчен!
katerinakuch
Активен потребител

Re: покупко-продажба на МПС, без присъствие на купувача

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Юни 2017, 12:23

Катеееее, човекът си задава съвсем конкретен въпрос, а ти развиваш вариации по тема, за която и ред не се отваря.

swenstyle написа:трябва да уредя собствеността на МПС, което е при мен и си го използвам, може ли да се прехвърли чрез двама нотариуси, тъй като аз съм в София, продавача е във Варна. Продавача да подпише че е съгласен да го продаде на мен. да ми изпрати подписани документи от него, аз при друг нотариус да положа моя подпис, да платя таксата за придобиване и там каквото е.
Таксата за придобиване се плаща по постоянния адрес на Купувача?

Няма пречка сделката да се изповяда при двама различни нотариуси- всеки от тях ще удостовери имената на лицето, явило се при него, съдържание на изявлението, дата и подпис ( просто ще заверявате повече екземпляри и две такси за мат. интерес- на всеки един от нотариусите). Малко е нестандартна тази конструкция, но съм го правила преди години ( вече не помня дали беше само замяна или ДДД, но мина ( има си хас да не мине- това си е договор, нищо повече)- говорете с вашия нотариус, а купувача с неговия- съгласието и съдействието на двамата ще ви бъде необходимо).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба