начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Имотен регистър?

Имотен регистър?

Мнениеот ezlatarev » 07 Фев 2016, 19:06

Има ли начин да разбера дали длъжникът ми притежава недвижима собственост? Като дам наименование и ЕИК (име и ЕГН за ФЛ) и да ми кажат: това дружество (или лице) има такива и такива имоти. Искам да го направя преди да съм образувал изпълнително дело - там съдебният изпълнител естествено ще я свърши тази работа.
Гледах за имотния регистър, но четох, че през 2014 г. правителството го "затворило за свободен достъп".
Въпросът има и обратна страна - ако има такава възможност, това на практика означава, че всеки може да види за всекиго какви недвижими имоти притежава. Защото, за да извършиш проверката, не е необходимо да доказваш, че проверяваният ти е длъжник. Има ли някакъв баланс между правото да получиш информация и защитата на личността?
ezlatarev
Младши потребител

Re: Имотен регистър?

Мнениеот ivanov_p » 07 Фев 2016, 20:18

Спирай да разсъждаваш и отивай в ИР, казваш ЕИК/ЕГН и ти дават разпечатка на имотите на длъжника.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Имотен регистър?

Мнениеот alexandar25 » 07 Фев 2016, 21:17

Или, ако имаш регистрация в ИКАР, може и он-лайн да се извърши проверката.
Аватар
alexandar25
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство