- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Иск срещу неправилно узаконени земи по обстоятелствена пров
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Иск срещу неправилно узаконени земи по обстоятелствена пров
Здравейте наскоро писах във форума за квоти при разпределение .Миналата година решихме да продадем едни земи които са в съсобственост. Земите са 53 декара . Една от братовчедките на съпругата ми каза че имала приятелка адвокатка коята щяла да уреди работата. Моята съпруга си извади удостоверение за наследници и го дадохме на братовчедка и. Тези неща се развиват към 1 09 2015. От тогава до сега ни казват че работата се пече . Но ми писна и проверих в регистъра за статуса на земите .Оказа се че останалите две братовчедки на жена ми с обстоятелствена проверка са си поделили и узаконили с ноториален акт всичките земи само седмица след разговора ни дори 13 декара вече са продадени . С две думи са ни заблуждавали през цялото време . Моята съпруга има 3/8 от тези земи . Ние не сме богати хора разчитахме на тези земи но явно ни изиграха . Трябва да водим дело .Трябва да намерим адвокат но всичко това са пари . Хайде хонорара на адвоката е въпрос на договорка но какви са съдебните такси по подобен иск .Зная че ако тези земи днес се обявят за продажба то цената варира от 400 до 500 лева на декар . На базата на тази цена ли се иска такса или по цената на данъчната оценка. Както и таксата за разглеждане на делото.
- kupena
- Младши потребител
Re: Иск срещу неправилно узаконени земи по обстоятелствена п
Адвоката ще трябва да дадете пари.
Случая е глупав, няма отнесени до съзнанието ви - на останалите наследници един вид искания. Без искания няма основания. Вие някога чували ли сте за изземване на имота - за претенции - не. То така ако ставаше - аз ще съм пръв във надпреварата.
Случая е глупав, няма отнесени до съзнанието ви - на останалите наследници един вид искания. Без искания няма основания. Вие някога чували ли сте за изземване на имота - за претенции - не. То така ако ставаше - аз ще съм пръв във надпреварата.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Не мога да разбера писаното много. Аз нямам познания по тази материя . Пенсионер съм но това което работех бях водещ специалист. Но това няма нищо общо с правото. Тъй като не разполагаме със средства вероятно ще трябва да тегля кредит. Просто исках да разбера ориентировъчно в какво блато ще настъпя - Аз в съдилища съм влизал през целия си живот около 3 пъти . Ако не мога да издържа на тази сума ще се откажа. Искам преди да отида на адвокат да зная какво ще струва. Това е ако не може да се каже здраве да е .
- kupena
- Младши потребител
Ми за 500 лв ще се наредят нещата.
Въпросът е в правилния подход.
Не са ви уведомили за изземване на нивите - това е достатъчно да сеп отхвърли искът.
Продайте.
Внесете ги на зелено или на аренда някъде.
Въпросът е в правилния подход.
Не са ви уведомили за изземване на нивите - това е достатъчно да сеп отхвърли искът.
Продайте.
Внесете ги на зелено или на аренда някъде.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря ! Аз разбрах за измамата след като ме усъмни това проточване на нещата към средата но декември .Помолих един служител в едно бюро за продажба на земеделски земи . Той отвори регистъра и провери статуса на земите към тази дата . Там са регистрирани както издадените ноториални актове така и сделката по продажбата. Още един въпрос имам за уточнение има ли някъкъв срок в който трябва да се реагира. С две думи това нещо давност има ли и колко време е тя .Аз говорих миналата година със едно момиче в банка ДСК там има една промоция за един кредит точно 500 лева исках да изтегля за друга цел но ще трябва време.
- kupena
- Младши потребител
Става въпрос за това да се раздействате по земите. Констетивната проверка не е нищо особено - не сте лишени от собственост.
Просто направете някакви действия, не само виртуални - извадете си Ваш документ например. Демонстрирайте активна заинтересованост от имота. Обадете им се по телефона дори. Пратете им писмо по пощата, че искате рента(аренда).
Ха.
Тарикат сервиз. Я па ги тия с констативните. Интересни работи.
Просто направете някакви действия, не само виртуални - извадете си Ваш документ например. Демонстрирайте активна заинтересованост от имота. Обадете им се по телефона дори. Пратете им писмо по пощата, че искате рента(аренда).
Ха.
Тарикат сервиз. Я па ги тия с констативните. Интересни работи.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Историята е такава . На връх коледа братът на жена ми който беше ерген и си живееше в село получи инсулт и се помина . Ние му бяхме оставили всичко да ползва дори и данъка за къщата си плащахме не сме се интересували какви ренти получава.Погребахме го и понеже имаше празници след нова година отидохме вече да видим какво е положението . Жена ми си извади удостоверение за наследници и отидохме в кооперацията там с удостоверението тя наследи брат си подаде молба за членство в кооперацията . Там ни написаха номерата на земите с които той е член . През август дори получихме рента от кооперацията . Но тези актове се придобиват съответно на 04-09-2015 и 10-09-2015 продажбата на едната нива става на 23-09-2015 .От кооперацията не ни уведомяват за това действие . За рента не можем да искаме но можем да поискаме удостоверение например за земите с които участвуваме в кооперацията към момента. Тук става въпрос за срок от примерно 2 месеца за реагиране .
- kupena
- Младши потребител
A, продадената нива, чия е в крайна сметка?
Жена ви има ли дял в нея (или тя е извън тези 3/8, които притежава тя?)
Освен удостоверение за наследници, жена ви да е давала на "адвокатката" и някакво пълномощно за продажба (или изобщо за разпореждане) с дела й от земите? Да е подписвала такова пълномощно пред нотариус?
Ако е подписала, горите със земята - сделките са валидни.
Ако не е - жена ви и тя да си извади констативка за нейните ниви, получени по наследство.
Не отлагайте, а се консултирайте с адвокат наживо. Консултацията няма да ви излезне много пари (може и нищо да не излезне, ако после евентуално заведете дело с този адвокат), а ще ви спести много ядове и нерви.
Жена ви има ли дял в нея (или тя е извън тези 3/8, които притежава тя?)
Освен удостоверение за наследници, жена ви да е давала на "адвокатката" и някакво пълномощно за продажба (или изобщо за разпореждане) с дела й от земите? Да е подписвала такова пълномощно пред нотариус?
Ако е подписала, горите със земята - сделките са валидни.
Ако не е - жена ви и тя да си извади констативка за нейните ниви, получени по наследство.
Не отлагайте, а се консултирайте с адвокат наживо. Консултацията няма да ви излезне много пари (може и нищо да не излезне, ако после евентуално заведете дело с този адвокат), а ще ви спести много ядове и нерви.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
На 30 август им дадохме удостоверението за наследници . Жена ми не е ходила при никакъв нотариус да подписва пълномощно . Освен ако нещо са успели да направят с това удостоверение . Но подпис жена ми никъде не е слагала .От тогава само провеждаме разговори по един мобилен телефон. Не сме им виждали очите . След като видях данните се обадих и отговора беше/ че не знам къде гледаш но чакаме да продадем нивите по изгодно / Тоест тази нива от 25 декара която до момента е вече тяхна собственост придобита на 10-09-2015 чакат да я продадат. Питах я дали ме мисли за наивник тя пак казва че щяло да има пари. Вероятно са от армията на спасението . С действията им досега мисля че решението е само в съда да постанови присъда с която тези актове да станат нищожни . Утре имам среща с адвокат заредил съм му компютъра с документите.Ще говорим по темата.
- kupena
- Младши потребител
Не зная дали са се сепнали от проверката която направих . Но май се оказа че има добри самаряни и те не са свършили . Часове преди срещата с адвоката която уредих се обадиха че искат да ни дадат парите. И наистина това се случи дадоха ми сумата за която аз държах. Не мога да се оплача доволен съм . След тези документи които видях направо съм улучил десятката. Съпругата ми не е ощетена останалото не ме засяга .Но наистина можеха да не ми дадат и стотинка.
- kupena
- Младши потребител
Интересно как е станала тази продажба на общи наследствени земи БЕЗ УЧАСТИЕТО на съпругата ви (даже и чрез пълномощно), но вие си знаете.
Ако темата е приключена, админите може да я затворят.
Ако темата е приключена, админите може да я затворят.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Точно така само два часа след като съпругата ми посети селсъвета да поиска удостовирение за наследници бяхме посетени от братовчедките . Аз мисля че подготовката за тази работа е почнала много отдавна. Дори че това удостоверение за наследници изобщо не им е трябвало. Дойдоха просто да го вземат за да ни направят театър . Който го играха до вчера . Факта че резултатите са дни след като им дадохме удостоверението говори за това че подготовката и нагласата е била доста по напред. Аз в друга тема на форума се интересувах за квотите на всеки участник . След моята проверка вероятно са се сетили да не бъдат толкова гладни. Продават последните декари и съотвесващата за нашата квота сума ни я връчиха . Няма подписи няма документи на четири очи . Колко книги и романи са изписани за имоти земи брат брата е убивал. Моя приятел адвокат също недоумява за този начин . Аз продадох през март миналата година други земи и те бяха в съсобственост .Но нотариуса поне 20 минути чете на жена ми какво ще подписва. Аз исках да говоря с моя адвокат да отиде в нотариата и да изкара копия от сделките.Да се види какви са ги вършили. Но жена ми не ще и да чуе да се разправяме повече. Имаме доста други грижи . Радвам се че написаното ще остане и ще се чете да няма други пострадали.
- kupena
- Младши потребител
Нали съзнавате, че като "не ровите" в случилото се, реално прикривате престъпление?
Дали нотариусът, дали братовчедките, някой в цялата смесица от народ е трябвало да си свърши работата и да види, че за продаваните земи има и още съсобственици (в случая жена ви).
Как е изповядана сделката без нейно присъствие (твърдите, че не им е давала нотариално заверено пълномощно да я представляват при тази сделка?!), как е вписана.... все въпроси, които отдалеч миришат на имотна измама (с участието на нотариуса).
От темата ви реално няма да има полза за други "да не бъдат ужилени" - просто такива случаи не трябва да се оставят без отглас само защото сте си получили парите.
Ами ако не бяхте ги получили? Ами ако имаше още да получавате и това, което са благоволили да ви дадат далеч не е всичко, което пък "участвалите в сделката братовчедки" са получили?
Само навеждам теми за размисъл и събуждане на съвестта.
Със здраве, иначе, и добре, че поне някакви пари е видяла жена ви.
Дали нотариусът, дали братовчедките, някой в цялата смесица от народ е трябвало да си свърши работата и да види, че за продаваните земи има и още съсобственици (в случая жена ви).
Как е изповядана сделката без нейно присъствие (твърдите, че не им е давала нотариално заверено пълномощно да я представляват при тази сделка?!), как е вписана.... все въпроси, които отдалеч миришат на имотна измама (с участието на нотариуса).
От темата ви реално няма да има полза за други "да не бъдат ужилени" - просто такива случаи не трябва да се оставят без отглас само защото сте си получили парите.
Ами ако не бяхте ги получили? Ами ако имаше още да получавате и това, което са благоволили да ви дадат далеч не е всичко, което пък "участвалите в сделката братовчедки" са получили?
Само навеждам теми за размисъл и събуждане на съвестта.
Със здраве, иначе, и добре, че поне някакви пари е видяла жена ви.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Има и нещо друго . Според мен тъй като нивата е много апетитна и може да се продаде на по висока цена изобщо да не е продадена . Дават ни пари ние сме щастливи .Те после продават нивата на по висока цена. Това поне не ми е проблем да го проверя. И ще го направя другата седмица . В регистъра излизат за година напред. Ако са ги продали лесно ще се разбере. Не зная но мисля че тези продажни сделки и ноториалните актове по обстоятелствена проверка са вписани в ноториалните регистри . Те единни ли са за цялата страна? Може ли от там да се вземат копия от документите ?
- kupena
- Младши потребител
Нотариалните актове се вписват в съответната Служба по вписванията към Агенция по вписванията, като службите се покриват с районите на съответния окръжен съд.
Няма единен регистър за цялата страна, има онлайн справки, но трябва да ви ги направи адвокат.
Абсурдно е това, което твърдите - "нивата не е продадена, но ни дадоха пари" - ако не е продадена, значи жена ви все още фигурира като съсобственик и ако трябва да се продаде, пак нотариусът трябва да търси нейното присъствие, съгласие и подпис. Всичко извън това е престъпление - за нотариуса и за подбудилите го да не търси всички собственици.
Няма единен регистър за цялата страна, има онлайн справки, но трябва да ви ги направи адвокат.
Абсурдно е това, което твърдите - "нивата не е продадена, но ни дадоха пари" - ако не е продадена, значи жена ви все още фигурира като съсобственик и ако трябва да се продаде, пак нотариусът трябва да търси нейното присъствие, съгласие и подпис. Всичко извън това е престъпление - за нотариуса и за подбудилите го да не търси всички собственици.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Не сте ме разбрали вероятно . Та аз затова отворих темата . Защото разбрах в бюрото за земите че въпросните земи са вече собственост с ноториален акт за обстоятелствена проверка на двете братовчедки моята жена не фигурира никъде .Едната братовчедка си е узаконила две ниви с обща квадратура около 13 декара . А другата една нива 13 дек. Която дори е продадена още през септември ние нищо не знаем.. Остана една нива от 25 декара която към средата на декември не беше продадена но беше собственост на братовчедката . Аз попитах тая братовчедка по телефона дали ме мисли за наивник . И бях вече говорил за дело с адвокат . Тези хора са добре материално и е възможно да ни дадат пари а после да продадат нивата на по висока цена . Това не е проблем да се провери. Но тук е доста студено и за хора на моята въздраст е противопоказно да си показват носовете навън. Пак ще ви кажа жена ми не се е подписвала на никакъв документ. Парите ги дадоха кеш на четири очи.
- kupena
- Младши потребител
Аз друго питах, ама не ме разбрахте. Както и да е. Щом сте доволни и щастливи, мир да има.
Някъде по веригата, според мен, някой е направил шашма с едни констативни актове за установяване на собственост, при които лееееко са пропуснали да споменат, че и жена ви е съсобственик на наследствените земи.
Излезнали са що-годе коректни да ви дадат "някакви пари" (защото съвсем спокойно и нищо можеше да не са ви дали и вие нямате кой-знае колко полезни ходове за действие - само един - водене на дело. За този ход те знаят, че ви трябват пари, които вие май нямате. Имотът явно е апетитен и братовчедките не искат да се разлайват кучетата на останалите сънаследници, за да не се свали цената на нивите и бързата им оборотност).
Щом това ви задоволява, радвайте се, че са били дотолкова небезочливи, че да ви дадат някой лев. Ако разполагат с констативка и за останалата част от наследствените земи, повече пари от тях - братовчедките, не чакайте.
Някъде по веригата, според мен, някой е направил шашма с едни констативни актове за установяване на собственост, при които лееееко са пропуснали да споменат, че и жена ви е съсобственик на наследствените земи.
Излезнали са що-годе коректни да ви дадат "някакви пари" (защото съвсем спокойно и нищо можеше да не са ви дали и вие нямате кой-знае колко полезни ходове за действие - само един - водене на дело. За този ход те знаят, че ви трябват пари, които вие май нямате. Имотът явно е апетитен и братовчедките не искат да се разлайват кучетата на останалите сънаследници, за да не се свали цената на нивите и бързата им оборотност).
Щом това ви задоволява, радвайте се, че са били дотолкова небезочливи, че да ви дадат някой лев. Ако разполагат с констативка и за останалата част от наследствените земи, повече пари от тях - братовчедките, не чакайте.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Честно казано ние не сме ощетени . Това което траябваше да вземем като цена за нашата квота го взехме.При положение че нищо не можехме за вземем . Доколкото за дело бях решен да го започна . Същия ден в който се обадиха за парите аз имах уговорена среща с адвокат. Но я отложих . Тъй като жена ми е главното действащо лице в случая аз мога само да видя дали тези 25 декара са продадени . Но тя не желае да се занимава повече. Аз дори и да установя нещо то ще е само като факт.Само ще се скараме. Предполагам че това дело щяхме да го спечелим . Казаха ми че е достатъчен факта че жена ми е редовен член на земеделската кооперация и участвува в нея именно с тези земи .Дори получихме рента от тях през август.
- kupena
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|