начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Относно ипотека и учредяване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно ипотека и учредяване

Мнениеот drdimov » 13 Мар 2014, 19:44

Здравейте,

В понеделник ми предстой среща с адвокат, но няма да откажа мнение !
Направих ипотечен кредит на вторият ми имот преди около 6 години, но се стигна до ЧСИ. Банката ми предложи да търся клиент и разликата от продажната цена да се преструктурира в потребителски кредит. След като намерих сериозен клиент, банката отказа да реализираме сделката ако не се учреди първия имот с цел застраховка, че сумата ще се погасява. Банката има ли право да "посегне" към първия имот след като ЧСИ продаде ипотекирания имот ? Мога ли да бъда защитен от чл. 444. от ГПК ? Банката се опитва всячески да ме убеди в това да подпиша учредяване на оставащото ми жилище. Надявам се, че не Ви обърках !

Благодаря !
drdimov
Нов потребител

Re: Относно ипотека и учредяване

Мнениеот barakuda » 15 Мар 2014, 22:19

Вие с банката просто преговаряте. Мисля, че сте неизряден и банката е в правото си да търси възможно най-добри гаранции. Пък и не виждам какъв е проблема, щом имате намерение да си връщате кредитите.
barakuda
Потребител

Мнениеот ch3oh » 15 Мар 2014, 22:32

На път сте да направите всичко необходимо, за да останете на улицата. Доверете се на специалист, но го проверете предварително.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 16 Мар 2014, 10:18

Драснете пак, какво ви е посъветвал колегата. Направете си добре сметката какво ви предлага банката. Под "предоговаряне" обикновено се разбира 10% по-голям дълг и признаване на всичките й досегашни претенции.
И чл. 444 ви пази сега, но и ако ипотекирате имота.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот drdimov » 17 Мар 2014, 17:19

kdkrastev1234 написа:Драснете пак, какво ви е посъветвал колегата. Направете си добре сметката какво ви предлага банката. Под "предоговаряне" обикновено се разбира 10% по-голям дълг и признаване на всичките й досегашни претенции.
И чл. 444 ви пази сега, но и ако ипотекирате имота.

Колегата Ви ми обясни, че на този етап банката ще се опитва да ни убеди за учредяването.
Едното предложение беше с дарение на 3-то лице. Другото което получих като информация е, че в повечето случай банката веднага пуска за продан учреден имот с цел събиране на оставащата сума. Банката е против преструктуриране на останалата част от сумата в ПК без учредяване. Заявиха ми, че лихвите ще се трупат докато не се вземе някакво решение (Публичен търг или учредяване). Днес след срещата ми с адвоката се чух със служител на банката който ми каза следното "Ние няма как да го продадем дори и на ЧСИ без учредяване на имота. Щом вие на този етап отказвате предложението на банката, то ние сме с вързани ръце, а лихвите ще продължат да нарастват". На този етап съм твърдо против учредяване и допир на банката до единственото ми оставащо жилище. След като успея да събера мислите си ще направя още една консултация с адвокат :? .
drdimov
Нов потребител

Мнениеот Melly » 17 Мар 2014, 18:55

Прави впечатление, че питащият не е обърнал никакво, ама никакво внимание на думите ти, ch3oh.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ch3oh » 17 Мар 2014, 20:44

За пореден път ти благодаря, Melly!
Какво да правиш...всеки чува това, което му се иска. После светът му е виновен.

...След като успея да събера мислите си ще направя още една консултация с адвокат :? .
Този път гледай да се видиш с истински адвокат.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 17 Мар 2014, 21:23

kdkrastev1234 написа:
И чл. 444 ви пази сега, но не и ако ипотекирате имота.

Това го четете така, че съм изтървал най-важната дума. Аз не бих предоговарял с банката. Пробвайте с още едно мнение
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот drdimov » 17 Мар 2014, 21:40

ch3oh написа:За пореден път ти благодаря, Melly!
Какво да правиш...всеки чува това, което му се иска. После светът му е виновен.

...След като успея да събера мислите си ще направя още една консултация с адвокат :? .
Този път гледай да се видиш с истински адвокат.

Бихте ли ми дали съвет или евентуално да ме насочите към адвокат който може да ми даде по-адекватно решение. Благодаря предварително :D

kdkrastev1234 написа:
kdkrastev1234 написа:
И чл. 444 ви пази сега, но не и ако ипотекирате имота.

Това го четете така, че съм изтървал най-важната дума. Аз не бих предоговарял с банката. Пробвайте с още едно мнение

Това ми обясни и колегата Ви ! Ако учредя имота, то тогава не съм защитен от чл. 444.
drdimov
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 17 Мар 2014, 21:49

Бихте ли ми дали съвет или евентуално да ме насочите към адвокат който може да ми даде по-адекватно решение. Благодаря предварително :D

Единственият съвет, който мога да ви дам, е да се изразявате със свои думи, а не да се опитвате да цитирате термини, чието съдържание на знаете.
Без да съм се запознал случая, не мога да ви давам съвети, още повече, че не използвам форума за набиране на клиенти. /честно казано ме дразнят опитите на някои за това/.
Що се отнася да адвоката - сам ще си го изберете.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот drdimov » 17 Мар 2014, 22:23

ch3oh написа:Бихте ли ми дали съвет или евентуално да ме насочите към адвокат който може да ми даде по-адекватно решение. Благодаря предварително :D

Единственият съвет, който мога да ви дам, е да се изразявате със свои думи, а не да се опитвате да цитирате термини, чието съдържание на знаете.
Без да съм се запознал случая, не мога да ви давам съвети, още повече, че не използвам форума за набиране на клиенти. /честно казано ме дразнят опитите на някои за това/.
Що се отнася да адвоката - сам ще си го изберете.

Много благодаря !
drdimov
Нов потребител

Назад към Ипотека