начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Набор от документи при доброволна делба на апартамент?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Набор от документи при доброволна делба на апартамент?

Мнениеот leksik » 23 Яну 2014, 02:18

Привет!
Моля, за съдействие по този несложен въпрос!
Рових се по нета-безрезултатно :oops: , а в две институции, към които се обърнах с молба за необходимия НАБОР ОТ ДОКУМЕНТИ ЗА ДОБРОВОЛНА ДЕЛБА НА НАСЛЕДСТВЕН АПАРТАМЕНТ ми дадоха различни списъци. Според единия трябва да набавя и представя скица на апартамента, а според другия такава не се изисква!? :shock:
В случай, че са важни за отговора Ви по-долните детайли:
Баща ми почина преди два месеца. Предстои да уредим с доброволна делба прехвърлянето на апартамента на името на брат ми като за целта аз се отказвам от своя дял; майка прехвърля на брат ми нейния; има и завещание от баща ми, с което той прехвърля своя дял на брат ми, тъй като мен ме е обезщетил на по-ранен етап с дарение на друг имот.

Таа... за този казус какъв набор от документи трябва да подготвя? Трябва ли да вадя скица на апартамента или не!?
Признателност за отзивчивостта Ви!
leksik
Младши потребител

Re: Набор от документи при доброволна делба на апартамент?

Мнениеот Melly » 23 Яну 2014, 03:36

Трябва ли да вадя скица на апартамента или не!?

Ако за района има влязла в сила кадастрална карта, то тогава е необходима схема на обекта - издава се по заявление на правоимащия от Агенция по геодезия и кадастър.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот leksik » 23 Яну 2014, 14:36

Благодаря за разяснението по скицата!
А КАКЪВ Е НАБОРА ДОКУМЕНТИ ПРИ ДОБРОВОЛНА ДЕЛБА НА АПАРТАМЕНТ?
КАКВА Е ПРЦЕДУРАТА ПРИ ПОДОБНА ДЕЛБА? През дело ли се минава ИЛИ само се подписват необходими документи при нотариус? (извинете за лаишкото звучене на въпроса!) :oops:
leksik
Младши потребител

Мнениеот Melly » 23 Яну 2014, 16:33

leksik написа:Благодаря за разяснението по скицата!
А КАКЪВ Е НАБОРА ДОКУМЕНТИ ПРИ ДОБРОВОЛНА ДЕЛБА НА АПАРТАМЕНТ?
КАКВА Е ПРЦЕДУРАТА ПРИ ПОДОБНА ДЕЛБА? През дело ли се минава ИЛИ само се подписват необходими документи при нотариус? (извинете за лаишкото звучене на въпроса!) :oops:

Що ли не ме учудвате... :cry:
Още с първото си включване във вашата тема аха да кажа нещо до болка понятно, но се въздържах.
Сега няма да изпитвам никакви угризения относно насоката, която ще ви дам за следващите ви стъпки, а тя е: среща "тет а тет" с колега адвокат!
Благодаря.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба