- Дата и час: 27 Ное 2024, 14:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ от съгласие за строеж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Отказ от съгласие за строеж
Здравейте, аз и брат ми сме съсобственици в общ парцел. Първоначално имахме сключен договор за строеж на две къщи на калкан. Той построи своята след това аз моята. В последствие той направи пристройка и надстройка на своята къща, които бяха незаконни аз и съпругата ми се разписахме пред нотариус, че нямаме претенции към неговата пристройка и надстройка и той си извади нотариален акт за тях. Към този момент съм прехвърлил цялото си имущество на своята дъщеря, която също иска да направи пристройка към нашата къща. За целта се нуждае от разрешението на брат ми тъй като сме съсобственици. Как тя може да получи разрешение за строеж без неговото съгласие тъй като той отказва да го даде?
- kremivelkova
- Младши потребител
Re: Отказ от съгласие за строеж
Потърсете адвокат. По всяка вероятност, съгласие не Ви е необходимо. Но е необходимо специалист да прецени всички обстоятелства.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Потърсете адвокат. По всяка вероятност, съгласие не Ви е необходимо. Но е необходимо специалист да прецени всички обстоятелства.
Правилно мислиш, Григоров. Но, за да е на 100% сигурно това което допускаш, наистина си трябва юрист да се запознае с фактите и да направи съответната проверка.
-
Melly - Старши потребител
Разбира се.
Освен всякаквите правни и градоустройствени хипотези, наличието на незаконен строеж може да се окаже спънка в издаването на разрешение за строеж.
Не става така, по думички във форума.
Освен всякаквите правни и градоустройствени хипотези, наличието на незаконен строеж може да се окаже спънка в издаването на разрешение за строеж.
Не става така, по думички във форума.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
бих допълнил:emilgrigorov написа:Разбира се.
.............
и да се използва като инструмент за огаъване волята на несъгласния Ваш брат и чичо на дъщеря Ви
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Ама не ви ли омръзна да насаждате силата като инструмент над правото за постигане на крайната цел, а?
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:Ама не ви ли омръзна да насаждате силата като инструмент над правото за постигане на крайната цел, а?
Очаквам своя Нюрнбергски процес!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|