Колеги,
изправена съм пред следния казус- в хода на изпълнително производство се претендира адвокатски хонорар, в размер на 20 хил. лева, при вземане по ИЛ около 100 хил. Проблемът е че този взискател злоупотребя с правата си, по -скоро пълномощника- адвокат, като предприема действията, единствено за да си получи разноските които претендира, а именно адвокатското възнаграждение. Продаден е имот, които е ипотекиран в полза на друг взискател и продажната цена, е даже по-ниска от претендираното адвокатско възнаграждение. Предствено е пълномощно, но не от кочан, а на обикновен лист (естествено не са платени данъци и тн.н), в което естествено пише, че хонорарът е заплатен. Разбира се ще обжалвам разпределението, като ще претендирам, че адвокатското възнаграждение следва да е в максимум трикратния размер по наредбата. Но моля за съвет, как да оспоря представеното адвокатско пълномощно- ще бъда благодарна за всеки съвет и споделена практика.
- Дата и час: 05 Дек 2024, 00:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
адвокатско пълномощно
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
адвокатско пълномощно
Последна промяна yullli на 25 Юли 2013, 15:46, променена общо 1 път
- yullli
- Младши потребител
Re: адвокатско пълномощно
Този казус не беше ли разгледан на др. място в този форум?
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
поне аз не го намирам - моля помогнете ми
- yullli
- Младши потребител
yullli написа:поне аз не го намирам - моля помогнете ми
къде търсите?
- ch3oh
- Активен потребител
Какво има да оспорвате. Ако има качество на адвокат - пълномощното е валидно. Пълномощното е валидно дори да няма права пред инстанцията - например младши адвокат.
Трикратният размер е 300 лева за образуване на изп. дело и по тарифата 1/2 за водене и насочване.
Наистина може да се окаже завишен. Има срокове за оспорване.
Трикратният размер е 300 лева за образуване на изп. дело и по тарифата 1/2 за водене и насочване.
Наистина може да се окаже завишен. Има срокове за оспорване.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Я изпратете едно копие от този Договор за 20 000 лв на НАП
- proki0
- Младши потребител
yullli написа:поне аз не го намирам - моля помогнете ми
Извинете, но след като отговорих на питането ви си позволих да помоля публично модератор да я премести в раздел за юристи / където и до сега смятам и е мястото/.
proki0 написа:Я изпратете едно копие от този Договор за 20 000 лв на НАП
Тази мисъл е поредно доказателство, че съм права.
ivan_lawyer написа:....Трикратният размер е 300 лева за образуване на изп. дело и по тарифата 1/2 за водене и насочване...
Ванко, защото те познавам, не искам да изпадам в дребен спор точно за трикратността на размера. Както неведнъж съм казвала почтеността не е порок, по ягодите, а длъжникът не е дойна крава.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Чака се решение за трикратния размер. Може и да е завишено, но го има в Наредба. Ясно е, че се използва за завишаване на хонорари, но пък ние сме свободна професия.
Колкото и да е невинен, адвокатският труд струва много. За 100 лева можеш да събереш вземане и за 1000 и за повече пари.
Специално за адвокатските хонорари съм лично "ужилен". Не мога да поддържам едно дело 3-5-7 години и накрая да получа минимален хонорар.
Изобщо как клиентът ще се задоволи да плати разликата между платеното и полученото. Трябва да има баланс и мисля, че 3-кратният размер е справедлив. Да го намалят в едни производства, да, но за общи граждански дела - не съм съгласен. Траят минимум 2-3 години. Без ясен знак за успех.
Колкото и да е невинен, адвокатският труд струва много. За 100 лева можеш да събереш вземане и за 1000 и за повече пари.
Специално за адвокатските хонорари съм лично "ужилен". Не мога да поддържам едно дело 3-5-7 години и накрая да получа минимален хонорар.
Изобщо как клиентът ще се задоволи да плати разликата между платеното и полученото. Трябва да има баланс и мисля, че 3-кратният размер е справедлив. Да го намалят в едни производства, да, но за общи граждански дела - не съм съгласен. Траят минимум 2-3 години. Без ясен знак за успех.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ТР няма общо с договорките, а с отговорността, която ще бъде понесена от загубилата спора страна.
Този разговор мога да го водя в раздела за юристи. Нямам намерение да давам хляб на всеки, прочел темата.
Този разговор мога да го водя в раздела за юристи. Нямам намерение да давам хляб на всеки, прочел темата.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Ок, Окей. Няма да преча на тълкувателните дела. Но има разделение между адвокати и съдии.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|