Здравейте,нов съм във форума и не съм сигурен дали темата е за този раздел,но ако съм сбъркал,моля преместете я в правилния.
Случая е следния-дядо ми е на преклонна възраст и иска да ми прехвърли семейната къща.Аз съм женен,но със съпругата ми не сме в идеални отношения.И въпроса ми е следния-по какъв начин да стане прехвърлянето на собствеността,така че при евентуален развод съпругата ми да не може да има претенции върху имота?
Благодаря на отзовалите се.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ред на прехвърляне на имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ред на прехвърляне на имот
Дарение.
В този случай, съответният ви родител може да има претенции, както и евентуалните чичовци и лели.
В този случай, съответният ви родител може да има претенции, както и евентуалните чичовци и лели.
- ch3oh
- Активен потребител
ДАРЕНИЕ.
При дарението придобивате имота веднага.
или: ЗАВЕЩАНИЕ - при завещанието придобивате имота след смъртта на дядо Ви. Завещанието може да бъде саморъчно или нотариално.
Следва да имате предивид, че евентуално законните наследници (деца и съпруга) могат да атакуват сделката, ако са нарушени запазените им части.
Няма да е излишно, ако се консултирате с адвокат.
При дарението придобивате имота веднага.
или: ЗАВЕЩАНИЕ - при завещанието придобивате имота след смъртта на дядо Ви. Завещанието може да бъде саморъчно или нотариално.
Следва да имате предивид, че евентуално законните наследници (деца и съпруга) могат да атакуват сделката, ако са нарушени запазените им части.
Няма да е излишно, ако се консултирате с адвокат.
- rts
- Активен потребител
Да разбирам ли че леля ми (дъщеря на баба и дядо) има запазена част,която и се полага независимо от какво?И какъв е размера на тази част?Другия пряк наследник е баща ми,който почина,майка ми е жива,имам и сестра.В такъв случай кой на какво има право?И какъв е вариантът къщата да стане еднолична собственост на мен или сестра ми(без значение кой от двамата)?
- rahwin
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|