Здравейте,
имам казус за решаване, надявам се да ми помогнете защото роднините ми вдигат ръце и бездействат и аз трябва да се справя с проблема!
Дадо и баба имат двор на който са построени две къщи една законна и една не законна, всичко е на името на дядо ми. Дядо почина преди доста години, баба преди почти 5. Те имат 4 деца (единият е баща ми). В момента (и през целия си живот) в къщата живее единия син с жена си и с детето си. През това време никой нищо не е прехвърлял. Всички наследници са съгласи всичко да се прехвърли на детето на единият наследник (тези които живеят там) обаче на никой не му се занимава защото били твърде заети. Освен това как да прехвърлим имота на братовчедка ми има и друг проблем. Племенника на дядо има претенции към къщата, разказал на всички роднини, че си бил прехвърлил имота на негово име ??? Знам закона за давността, с него майка си върна собствената къща след като през 89 е била изоставена. Но как като в къщата живеят хора някой друг ще я придобие по давност? Не сме сигурни в това защото от общината не дават информация кой е плащал данъците... Общината в която е къщата е доста далече от моят град и нямам възможност да ходя често, бихте ли ми обяснили стъпка по стъпка какво следва да направя в тази ситуация?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на наследствен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|