- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отказ от право на собственост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
отказ от право на собственост
Здравейте,проблемът ми е следния:собственик съм на жилише заедно с друг човек.Този човек иска да се откаже от правото си на собственост в моя полза.Интересувам се доколко това е сигурен документ.Нотариус ни препоръча да подпише такава декларация но какво ми гарантира тя.Може ли след време да предяви претенции върху неговата част от имота.Доколкото знам тази декларация се вписва в службата по вписванията.Извинете ме за невежеството но не съм се сблъсквала досега с подобни казуси.Идеята ми е 4е таксите за тази декларация са доста по малки от колкото прехвърляне чрез покупкопродажба
- silvenaia
- Нов потребител
Re: отказ от право на собственост
Стига шмекерлък. Сменете нотариуса. Сключете си 'нормален' договор, зада е мирно селото.
Такава декларация не е правно регламентирана.
silvenaia написа:Здравейте,проблемът ми е следния:собственик съм на жилише заедно с друг човек.Този човек иска да се откаже от правото си на собственост в моя полза.
Такава декларация не е правно регламентирана.
- n_ikito
- Активен потребител
Здравейте, моят казус е подобен:
с брат ми сме съсобственици на вила с дворно място.Той предлага да се откаже от правото си на собственик в моя полза. Може ли това да се случи по законов ред: до колкото прочетох по темата трябва да се подаде молба от негово име за вписване на декларация за отказ от право на собственост в полза на другият собственик. Тази декларация трябва да се впише в имотният регистър на Службата по вписванията при съответен съд по местонахождение на недвижимият имот.
1) правилно и възможно ли е това
2) какво се изисква от мен за да получа нотариален акт върху цялата собственост,
защото ми звучи несериозно да се подаде само декларация с отказ от право на собственост в полза на..., не трябва ли този " в полза на" по някакъв начин да даде съгласието си или несъгласието си с някакъв документ.
Предварително благодаря, ако получа отговор от компетентни лица и се извинявам, ако не обяснявам добре казуса си!
с брат ми сме съсобственици на вила с дворно място.Той предлага да се откаже от правото си на собственик в моя полза. Може ли това да се случи по законов ред: до колкото прочетох по темата трябва да се подаде молба от негово име за вписване на декларация за отказ от право на собственост в полза на другият собственик. Тази декларация трябва да се впише в имотният регистър на Службата по вписванията при съответен съд по местонахождение на недвижимият имот.
1) правилно и възможно ли е това
2) какво се изисква от мен за да получа нотариален акт върху цялата собственост,
защото ми звучи несериозно да се подаде само декларация с отказ от право на собственост в полза на..., не трябва ли този " в полза на" по някакъв начин да даде съгласието си или несъгласието си с някакъв документ.
Предварително благодаря, ако получа отговор от компетентни лица и се извинявам, ако не обяснявам добре казуса си!
- black_more
- Нов потребител
Не знам от къде ги намирате тези адвокати и нотариуси....ЗЗД Чл. 18. Договорите за прехвърляне на собственост или за учредяване на други вещни права върху недвижими имоти трябва да бъдат извършени с нотариален акт.....При декларацията за отказ от право на собственост, липсва адресат, т.е. липсва получател (за разлика от договора)....кой ще придобие собствеността не е много ясно, едно време беше държавата/общината....сега не се знае.....така че...УСПЕХ
- n_ikito
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|