Здравеите.
Благодариа ,че ви има.(извинете ме ,но ниамам буквата иа сештате се предполагам) Имам проблем със сестра ми.Живеиа в апартамент ,които беше собственост на родителите ни .Башта ни по4ина преди около 20 години.По време на неговата смърт аз живеех в апартамента въпросниа.Маика ми ми предписа неината част и всъшност сестра ми притежава 1/3 от дела на башта ми.Мислиа се пада 1/6 от целиа имот.Сестра ми непрекъснато ни притесниава.Иска клуч от апартамента,а маика ми е жива и живеем заедно там .Последниа път маика ми пак и отказа клуч и и каза че докато е жива на сестра ми не и триабва клуч и винаги е добре дошла.Сестра ми прави всичко това на инат за да ни създава проблеми.Иска цена за неината 1/6 колкото струва целиа апартамент и казва че 6те си пусне квартиранти.Жилиштето е 3 стаен апартамент.Аз циал живот съм йивиала в този апартамент и всички ремонти са били за миоа сметка.Маика ми има ли право да и отказва клуч.? Какво би следвало от това и ако не иска да ни продаде неиниа диал както казва какви са последствиата за нас? Благодариа ви предварително ,но сигурно от вашите отговори ште последват и други въпроси от ваша и моиа страна.
С уважение .
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съсобственост проблеми от сестра ми
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съсобственост проблеми от сестра ми
Напишете как се нарича акта, с който майка Ви ви "предписва" нейната част. Ако е "срещу задължение за издръжка и гледане" може да имате проблеми.
Ако не се разберете, следва съдебна делба и изнасяне на публична продан. Там може да наддавате и да изкупите дела на сестра си.
Ако не се разберете, следва съдебна делба и изнасяне на публична продан. Там може да наддавате и да изкупите дела на сестра си.
- ch3oh
- Активен потребител
Майка ви няма право да й отказва ключ, ако тя иска да си ползва полагащото й се. Може да се настани.И да взима наем от друго нейно жилище , ако има такова. Не може без ваше съгласие да отдава под наем,желаното от ползваното от вас жилище без ваше съгласие.
-
namakak - Потребител
namakak написа:Майка ви няма право да й отказва ключ, ако тя иска да си ползва полагащото й се. Може да се настани.И да взима наем от друго нейно жилище , ако има такова. Не може без ваше съгласие да отдава под наем,желаното от ползваното от вас жилище без ваше съгласие.
Много ви благодариа.Отговорите ви ми биаха много полезни.Много сте мили ,останете си със здраве .
С уважение към всички вас,писали и давали съвети на такива като мен.
- mamaidete
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|