Двадесет години се съдим с роднини-спор за материално право по чл.14 ал.4-земеделски земи.
Делата започнаха от месец март 1993г.Сега сме на ниво съдебна делба-втора фаза-определени квоти.
През 2004г. разбрахме,че на нашите роднини/страна по делото за делба/,баща им е осиновен през 1949г. и след изменението на Закона за осиновяване 1968-1969г.,те не са наследници на нашия общ наследодател.Представихме Определението за осиновяване и в ДВ,в който е публикувано.Представихме го в Районния съд,Окръжния съд и ВКС,но никои от тези съдилища не го прие за годно доказателство по водените от тях дела.Не си направиха труда да прочетат Закона за наследство и неговите изменения,за да видят,че след 1969г. осиновяването от непълно е трансформирано в пълно.Така неговите наследници-дъщери и внуци,не са наследници на нашия дядо-общ наследодател.
Тези хора ми вземат имота и аз не мога да ги спра,според нашето родно законодателство!Нарушени са моите граждански права.Къде и пред кого да се защитя???
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
след 1969г. осиновяването от непълно е трансформирано в пълн
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: след 1969г. осиновяването от непълно е трансформирано в
всички осиновявания преди 1961г са били непълни след 1961 те се считат за заварени осиновявания и преминават в пълни но се дава 1 година от 1968-1969 през която година заинтересованите страни могат да подадат молба до съда в който е извършено осиновяването и то от пълно отново да премине в непълно.малко са тези,които са подавали молби.вие трябва да вземете служебна бележка, в която да пише, че лицата не са подавали искова молба осиновяването да премине в непълно,като условие за това е всички страни да са живи-осиновен,осиновители и биологични родители можете сам да свършите тази проверка в съда,като отидите в регистрите на съответният съд-архива и по имената ще търсите аз имах този проблем миналото лято и скъсах едни обувки,за да се справя без адвокат ако и мате нужда от помощ -питайте от кой град сте
- anditan
- Нов потребител
Благодаря за отговора!Това,което ми казвате от закона/за превръщането на осиновяването/ знам,че е така.При мен проблема идва от община Борован,която ми издава документи с невярно съдържание.
Ще отида до съда за служебна бележка,за да удостоверим,че осиновяването е пълно и въпросният човек и неговите наследници нямат НАШИТЕ наследствени права!
Само не разбрах защо трябва да са живи осиновен,осиновители и биологични родители?Има ли проблем,ако не са?
Аз съм в София,но наследствените си права търся в обл.Враца.
Ще отида до съда за служебна бележка,за да удостоверим,че осиновяването е пълно и въпросният човек и неговите наследници нямат НАШИТЕ наследствени права!
Само не разбрах защо трябва да са живи осиновен,осиновители и биологични родители?Има ли проблем,ако не са?
Аз съм в София,но наследствените си права търся в обл.Враца.
- poliyi
- Нов потребител
Здравейте. Надявам се някой да може да даде компетентен отговор на въпроса ми какво се случва в периода от промяната на закона през 1961 до 1969 когато е бил крайния срок за заявяване, че осиновяването е непълно. Въпрова ми е свързан с конкретен семеен казус. Това ме вълнува защото искам да си изясня дали осиновен чиито баща и осиновител са починали преди 1961 и той вече ги е наследил, наследил е и починалата през 1966 осиновителка има право да наследи рождената си майка, която е починала 1963. Тя както и осиновителката са починали преди дадения едногодишен срок 1968-1969 и след промяната на закона. Дали на базата на това, че е имало такъв срок течащ не непосредствено след промяната на закона дава основание да се смята, че от 1961 до 1968 всички осиновявания преди 1961 са се смятали за непълни?
- petves
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|