начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Имотен казус

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имотен казус

Мнениеот kocetoboce » 22 Фев 2013, 13:43

Здравейте.
Имам договор за гледане на баба ми. Дядо ми е починал преди да се направи договора. Когато е правен договора, леля ми(сестра на баща ми) прехвърля своя дял на майка си, а баща ми се отказва от своя и така леля ми става наследник на 1/12 идеални части от имота, а аз по нотариален акт на 11/12 идеални части. Тя не е в България, а синът и няма нотариално заверено пълномощно. Въпросът ми е мога ли да продам апартамента без нейно съгласие и след това да и платя полагащото и се или какво въобще може да се направи?
kocetoboce
Нов потребител

Re: Имотен казус

Мнениеот kocetoboce » 22 Фев 2013, 13:55

Искам да уточня, че баба ми почина.
kocetoboce
Нов потребител

Re: Имотен казус

Мнениеот ketchup » 20 Мар 2013, 15:09

Твърдо не, защото чл.33 от Закона за собствеността го забранява.
Иначе може да прехвърлите вашата идеална част официално по дарение на трето лице , а иначе третото лице да ви плати , като сделката се оформя официално като дарение.
Но за повече подробности трябва непременно да се посъветвате с адвокат и то по имотни казуси, а не някой пенкилер, защото очевидно че случаят ви е комплициран и е твърде вероятно да се допусне някоя грешка, която в бъдеще да струва скъпо и в прекия и в преносния смисъл.
ketchup
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба