начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Проблем с наследнически имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с наследнически имот

Мнениеот kaloian73 » 01 Авг 2012, 16:39

Имам наследствен имот от баща ми който вече 7 години нито мога да ползвам нито да продам.
Може ли някой да ми каже най-лесния вариант или път по който мога да взема все пак нещо от него?
Имам 50 м2 идеални части от дворно място 214 м2 в широк център на град Варна.
Имам нотариален акт на името на баща ми който чичо ми му е направил навремето когато си е строил къщата в същото място, понеже парите му за строежа не му стигат иска помощ от баща ми да му даде лихвоточките си за да може фирмата строител да му довърши къщата.
Тогава и чичо ми му прехвърля тези въпросни 50 м2 идеални части от дворното място, но при строежа в самото място даже не остават и 20 м2 свободни във вид на пътеки.
Вече 7 години след смъртта на баща си се опитвам да се разбера с този мой чичо и той ми казва то нищо не струва, сега нямам пари годините си минават и аз плащам само някакви даначета не са кой знай какво ама ми се трупат там.
Нямам право на достъп и никога не съм имал достъп до местото.
Изпратих му нотариална покана за доброволна делба или там както му се казва не
зная,така и нищо.
Обясниха ми че мога да му търся пари за пропуснати ползи и да му наложа наем(ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА?)
Мога ли ако го осъдя за наем този наем да го насоча към погасяване на кредит,и той-ако не плаща този наем какво се прави даже и след като е осъден.
Колко време се водят такива дела какво бихте ме посъветвали.
Мога ли да получа право на ползване идеална собственост с реално ползване.
Може би ситуацията ми не е чак толкова сложна но за мен е много неясна.
Ако тук има Юрист занимаващ се с подобни дела би ли поел моя случай и от печелившата страна ли съм или е загуба на време и пари ?
БЛАГОДАРЯ ВИ.
kaloian73
Младши потребител

Re: Проблем с наследнически имот

Мнениеот julyanvonemona » 17 Авг 2012, 14:01

Мисля че заради Вашите ид.ч. от имота има начин да му наковете наем по съдебен ред, но също така мисля че цената на този наем няма да е достатъчна да погасява вноските по кредита (зависи колко е). Все пак по добре 1 от колкото 0, но няма да е лесно! Това си е хъкъ работа за адвокат.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба