kaspas написа:Ще отговоря последно и мисля да прекратя този спор, защото го намирам за излишен
1.Искам да, да ме "привлекат" по реда, те таксите и комисионните ЧСИ и Банката вече са си ги начислили. И да не съм започнл да плащам по-рано доброволно, защото съм нямал възможност за това. Но ние "тарикатите" сме така...... Факт е, че са начислявали лихви върху цялата сума, през годината, в която имота вече е продаден. Ама те били разбираш ли "сгрешили". За едни винаги някой неща ще са позволени.
Какъв ти е проблемът не мога да разбера? Какво според теб трябва да е "наказанието" на лошото ЧСИ за грешката? "Позволено" е на всеки да сгреши, включително и умишлено /въпреки, че не вярвам ЧСИ-то в случая да го е направил умишлено, най-малкото защото няма полза от това ... просто после събраните в повече пари няма къде да идат ... но едва ли ще те убедя в това .../, а този, който не проверява и "изгори", си е за негова сметка. Никой не е длъжен, включително държавата, да бъде коректна към някой - задължение е на този някой да бъде бдителен, включително и към ЧСИ-та, адвокати, полицаи, съд, прокуратура, държавни институции изобщо, защото там работят хора, които не са "имунизирани" да бъдат честни винаги /това в случаите когато "умишлено грешат", защото пък неволна грешка е изключено изобщо да бъде допусната
.../
kaspas написа:3.А според мен системата е прецакана. На ЧСИ са дадени не малко права. Приели са си закон, според който разбираш ли всичките им такси били законови.
Ами те тези неща се приемат със закони приятелю! Аз гласувам за хора, които правят така, че аз да съм добре, т.е. ще приемат закони, които аз искам, а ти за кого гласуваш? Системата си е екстра - ти как предлагаш да се приемат законите /щом сегашната е прецакана/? От кой и на какъв принцип?
kaspas написа:И едно отклонение: Пак тук в тозин форум четох за един човек, на който за 60,00 лева дълг ЧСИ-то му начислил 600+ такси, защото му направил запор в 30 банки например. Да не говорим, че да направиш запор в Банка струва 5,00 лева, а ЧСИ събират по 5 пъти повече. И когато човека започнал да протестира ЧСИ му махна тази сума. Значи ако мине номера, мине, нали е законово.
Както ти казах вече - четенето/писането из форуми може само да ти навреди ... на "правната ориентация" ... Не знаеш за какво става въпрос нали? Тогава не давай примери ... не знаеш, че всичко е законно, а въпросното лошо ЧСИ нарушава закона когато "подарява" на въпросния длъжник едни 600 лева /негова воля - така е решил, щото е лош
/, а не като му ги е начислил /начислил ги е законно, незаконно ги е опростил - за да ти е по-ясно/! Да не говорим колко си наясно с таксите за запори - как реши, че струва 5 лева запор? Или "по себестойност" си го нагоди ...
kaspas написа:Преди време жена ми работи в една районна администрация. Там на ден пристигат хиляди писма с молби от ЧСИ да им се правят справки за семейно положение на този и онзи. И това е БЕЗПЛАТНО. Защо като са толкова коректни държавата им работи без пари ??!?!? И да, знам че така е по закон. Въпросът ми беше риторичен.
Пак не си разбрал нещо ... пак нещо не ти е ясно ... пак си назад с информацията ... но този въпрос е прекалено сложен, за да го обсъждаме в тая тема ...
kaspas написа:И в крайна сметка адвокатите от това се храните - консултации, дела, т.н. Не пречи да се обясни срещу въпросното заплащане кой прав и кой крив, кой "тарикат".
Дам, точно тъй е ... но пък /за нещастие на много заблудени личности, които не ги знам къде си мислят, че се намират .../ можем да си избираме и решаваме свободно на кой какво и срещу какви пари да обясняваме ...
kaspas написа:И нещо последно. Адвокатът на Банката ми счупи телефона от вчера да ме пита кога ще им нося документитете. Изведжъж разбираш ли много услужливи....
Успешен ден ви пожелавам.
Продължавай с фантазиите ...