- Дата и час: 27 Ное 2024, 22:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба на апартамент
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Делба на апартамент
Здравейте.Претежател съм на 1/6 от жилище 96 м2 в град Варна останалите 5/6 са на брат ми.Той не ми дава достъп до имота,а и е против моето предложение да ми надплати моята част.Въпросът ми е какъв е начина да ми надплати моята част понеже невиждам начин да се разберем по циливизован път ?Благодаря ви.
- dobrin72
- Нов потребител
Re: Делба на апартамент
Ако доброволно не можете да уредите СПОРА, единственият изход е консултация с адвокат, и последващи действия в съда.
-
doxa - Потребител
а защо трябва да ви" надплати". колко струва вашата 1/6 част. напр. 100 единици, а вие искате да ви се НАДплати. Напр. двойно, а може би искате и тройно. Това с над - плащането вече си е търговия. А по общия ред всичко е просто.
- todorst
- Потребител
Има два варианта:
1. Съдебна делба
2. Иск по чл. 32, ал. 2 от Закона за собствеността
1. Съдебна делба
2. Иск по чл. 32, ал. 2 от Закона за собствеността
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
А какъв е общия ред? И за колко време би било решено едно такова дело?
- dobrin72
- Нов потребител
Здравейте,
Едно такова дело отнема много повече отколкото си представяте- нерви, пари, неопределено време, спорове, изваждане на семейни кирливи ризи. Накрая резултатът е един- братска омразия. И накрая човек си поставя въпроса: и за какво беше всичко това? Затова опитайте се, със свои сили или чрез роднини да оправите нещата и да се спогодите за прехвърлянето на тази ид.част. Е, ако не се получи и ако си струват средствата и силите, изхода е един- съд.
Едно такова дело отнема много повече отколкото си представяте- нерви, пари, неопределено време, спорове, изваждане на семейни кирливи ризи. Накрая резултатът е един- братска омразия. И накрая човек си поставя въпроса: и за какво беше всичко това? Затова опитайте се, със свои сили или чрез роднини да оправите нещата и да се спогодите за прехвърлянето на тази ид.част. Е, ако не се получи и ако си струват средствата и силите, изхода е един- съд.
-
doxa - Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|