начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Спиране на публична продан заради нищожен АА?!?

Re: Спиране на публична продан заради нищожен АА?!?

Мнениеот gudio » 01 Апр 2011, 23:13

Защото ще му трябва документ за собственост (влязло в сила постановление за възлагане), а в удостоверението какво ще пише: "обявен за купувач, ще му бъде издадено постановление, ама му трябват идентификатори" (всичко различно от подобен текст би било с невярно съдържание)... тия от АГКК веднага ще кажат: "ако е собственик - да си даде документа за собственост и то вписан". Дори да бутне рушвет (което явно е целта на упражнението в получаващия се омагьосан кръг), така получените идентификатори пак ще бъдат атакувани от длъжника, със същия успех. Препоръчвам ви да погледнете няколкото теми тук, писани от купувачи на публична продан и да им видите "психологията". Ако не са някакви професионални спекуланти, в общия случай става дума за изключително мнителни, изнервени и недоверчиви хора, престрашили се да участват на публична продан, виждащи се прецакани, измамени, завлечени от кой ли не... Как ще му обясниш на такъв: "виж сега, тук ще спретнем една врътка, няма да ти издам документ за собственост, ама едно хвърчащо удостоверение, ама то, защото ако ти издам постановление, няма да го впишат.... и т.н."
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот hidden » 02 Апр 2011, 10:44

gudio написа:тия от АГКК веднага ще кажат: "ако е собственик - да си даде документа за собственост и то вписан".

Не, едва ли ще кажат точно така, ако в удостоверението им бъде написано достатъчно ясно за какво става въпрос.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 02 Апр 2011, 14:40

Що не пуснеш едно "проекто-удостоверение", та да се просветим и ние :roll: :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ludi » 02 Апр 2011, 19:36

Прав е гудю, в АГКК точно така ще кажат. Имам съвсем пресен случай. Наложи се да проведа няколко разговора и да обясня, че мога да налагам глоби и др.подобни и проблема се реши. За какво удостоверение говорим когато имаме влязло в сила постановление за възлагане.
ludi
Потребител

Мнениеот hidden » 02 Апр 2011, 21:19

gudio написа:Що не пуснеш едно "проекто-удостоверение", та да се просветим и ние :roll: :?:

Мисля, че всеки СИ може да се справи и сам. Където има желание, има и начин.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 03 Апр 2011, 13:59

hidden написа:
gudio написа:Що не пуснеш едно "проекто-удостоверение", та да се просветим и ние :roll: :?:

Мисля, че всеки СИ може да се справи и сам. Където има желание, има и начин.

:oops: Ами аз съм некадърен СИ, айде, удари едно рамо :cry: :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот hidden » 04 Апр 2011, 16:35

gudio написа: :oops: Ами аз съм некадърен СИ, айде, удари едно рамо :cry: :?:

Ами допитайте се до другите ЧСИ, чувам, че сте задружна гилдия :)
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 04 Апр 2011, 18:12

hidden написа:
gudio написа: :oops: Ами аз съм некадърен СИ, айде, удари едно рамо :cry: :?:

Ами допитайте се до другите ЧСИ, чувам, че сте задружна гилдия :)

:? `Ми чудят се колегите... явно и те не знаят - справка проблемът, поставен в тази тема. Ако искаш да спретнем един семинар, да те поканим за лектор... :roll: Общоизвестният Б.Б. (който не е кмет и не е премиер) :wink: ни взима от 500 до 2000 лв. в зависимост от темата. Казвай колко пари да събираме, за да се научим как да се справяме с проблема, защото както си пишехме тук 2-3 дена, така се появи и при мен - имот в Горна баня, всички апартаменти в сградата имат идентификатори, само ипотекирания от длъжника - не :shock: Какво да правя. Питам сериозно :!: :evil:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Melly » 04 Апр 2011, 19:39

gudio написа:защото както си пишехме тук 2-3 дена, така се появи и при мен - имот в Горна баня, всички апартаменти в сградата имат идентификатори, само ипотекирания от длъжника - не :shock:

:shock: :shock: :shock:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот hidden » 04 Апр 2011, 21:24

http://www.cadastre.bg/ukazaniya-za-ued ... e-na-danni

Фактическите основания за изменение на данните в КККР, възникнали след тяхното одобряване, биват следните юридически факти:

1/ актове, с които се признава или прехвърля право на собственост или се учредява, прехвърля, изменя или прекратява друго вещно право върху недвижим имот. Формата на тези актове, без изброяването да е изчерпателно, може да бъде:

- договор за делба на наследство с нотариална заверка на подписите*;

- нотариални актове, актове за общинска и за държавна собственост;

- административни актове (заповеди за индивидуализация на УПИ по чл. 16, ал. 5 на ЗУТ, заповеди за отчуждаване на поземлени имоти или части от тях, решенията на поземлените комисии за възстановяване, заповеди за отмяна на отчуждаване* и др.);

- съдебни актове за делби, по спорове за собственост или за граници;

- други актове (възлагателни постановления по изпълнителни дела; устави и дружествени договори за недвижими вещи – апортирани в капитала на дружества, завещания);

- решение на МС за предоставяне на сградатаили имота. - в случаите при които имоти и сгради държавна собственост са предоставени за ползване и управление на държавни учреждения и ведомства (по отношение на правото на управление или ползване, което се записва в КРНИ) (*Тези актове пораждат действие, при условие, че има предходен акт за собственост, т. е. за изменение на данните в КККР е необходимо копие на правопораждащия акт да бъде представено към заявлението, освен ако данните за и от него не са налични в кадастралния регистър на недвижимите имоти.

*Липсата на данни в документа, че е вписан в служба по вписванията не е основание за отказ за изменение на КККР.)
....
Освен по инициатива на заинтересованите лица изменения в КККР следва да се извършват служебно. Правно основание за такива изменения е чл. 51, ал.1 на ЗКИР, чл. 21, ал. 1 от АПК ,чл. 15, ал. 3, т. 6 от Устройствения правилник на АГКК във вр. с чл. 11, ал. 1, чл. 13 и чл. 15 на ЗКИР и чл. 58, ал. 1, т. 2 от Наредба № 3/2005 г. Фактическо основание е служебното постъпване на данни за промяна на предназначението, на начина на трайно ползване и на адресите на имотите, както и на данни, получени по реда на чл. 52 и чл. 86, ал. 1 ЗКИР от компетентнтен за промяната им орган (например Службата по вписванията – относно за промяна на данните за собствениците и носителите на други вещни права и за документите, удостоверяващи правата).
.....
В случаите, когато собственикът няма документ за правото си върху съответния обект на кадастъра (например: собственост на сграда, построена в собствен поземлен имот) в КРНИ за този обект не се записват данни по отношение на собственик и документ, от който той черпи правата си (в графите се записва – „няма данни”).
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 05 Апр 2011, 10:39

:idea: Ето, това вече е нещо полезно. Благодаря ! :)
Аватар
gudio
Активен потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство