Искам мнение по следния казус. Преди 2 години продадохме 2 от автомобилите си. Поради финансови проблеми на новия собственик към момента, останаха да се водят на мое име и на името на съпруга ми по талон( т.е. в КАТ).
Около година след продажбата бяхме осъдени и предадени на ЧСИ заради необслужен кредит.
Наскоро дамата, закупила колите, реши да ги прехвърли най- после на свое име. В КАТ ни казаха, че колите са под запор и това не може да стане.
Въпросът ми е как може да се вдигне запора от ЧСИ? С договора от покупко- продажбата?
Благодаря ви.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 09:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Автомобили под запор от ЧСИ
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Автомобили под запор от ЧСИ
Новият собственик явно не си е свършил работата /разбирам ,че продажбата е преди запора/ и не е сменил талоните на МПС -идете и в КАТ вземете и съобщението от ЧСИ , при ЧСИ /жалете му действията / и в местни данъци и такси да проверите подал ли си е декларация за закупеното МПС, пък и третото лице купувача има права , но да си наема адвоакт там да я консултира ,щото искове и жалби по форуми се не пишат.
Да си призная предполагам , че договора е фиктивен ,само доколкото да си спасите имуществото нали все пак договора е с нот . заверка на подписите и датат там е достоверна ... сега да си мисли вашият благодетел -глоба от общината за недекларирано МПС /щото и това може да го има/, глоба от КАТ ...пък и като не зная на кого и как сте го продали ,да не се стигне и до някои друг иск от кредитора , ама това е друга тема и не ми се разсъждава по нея.
Да си призная предполагам , че договора е фиктивен ,само доколкото да си спасите имуществото нали все пак договора е с нот . заверка на подписите и датат там е достоверна ... сега да си мисли вашият благодетел -глоба от общината за недекларирано МПС /щото и това може да го има/, глоба от КАТ ...пък и като не зная на кого и как сте го продали ,да не се стигне и до някои друг иск от кредитора , ама това е друга тема и не ми се разсъждава по нея.
- donna
- Старши потребител
Договорът не е фиктивен, но както казваш, това е друга тема. Фиктивен или не, искам да знам собственикът какви права има. Все пак колите са купени и се ползват от него. Какви глоби дължи към общината и КАТ също е отделна тема, не ме интересува. А кой следва да отиде при ЧСИ, аз или новият собственик на колите? Ей такива дребни неща не са ми ясни. За големите пък да не говорим.
- tartaleta
- Нов потребител
Собственика е трето лице има си там права по закона да си ги реализира , но както казах тук не се пишат жалби и искове. Ама не с лошо , със заповеден тон КВО ИСКАТЕ ДА ЗНАЕТЕ НЯМА ДА СТАНЕ ,ЩОТО АЗ ГОРЕ СЪМ ВИ ОБЯСНИЛА нали собственика не си е свършил работата , вас кво ви пука.
Ми идете заедно и поотделно ако щете ,ваша си работа .
Ми идете заедно и поотделно ако щете ,ваша си работа .
- donna
- Старши потребител
Дона, благодаря за включването, грешно сте разбрали тона ми. Че и да ми "крещите"( очевидно знаете, че писането с големи букви е точно викане в интернет общуването). Никой не е поискал тук да се пишат жалби и искове, явно и това не сте разбрала.
Винаги съм си мислела, че целта на форумите изобщо е да се обменя информация, да се споделя опит, още повече във форум Взаимопомощ...
Както и да е. Още веднъж благодаря.
Винаги съм си мислела, че целта на форумите изобщо е да се обменя информация, да се споделя опит, още повече във форум Взаимопомощ...
Както и да е. Още веднъж благодаря.
- tartaleta
- Нов потребител
Няма смисъл от "жалби и искове". Загуба на време
Как точно "продадохте" колите - изповядахте сделката пред нотариус, или си разменихте ключовете и парите?
Как точно "продадохте" колите - изповядахте сделката пред нотариус, или си разменихте ключовете и парите?
Aut inveniam viam, aut faciam
- pbp_bg
- Младши потребител
А Вие защо не си регистрирахте МПС-то в КАТ в двуседмичния срок по закон?
Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|