Здравейте, моля за съвет как да постъпя в следната ситуация:
От 21 години живея в общинско жилище и съм си плащала наема съвестно и редовно. Извършвала съм ремонти и подобрения, теракота в целия апартамент, на 2-3 години боядисване, в следствие на което апартамента е в отлично състояние. От 1 година при мен се влошиха нещата от финансова гледна точка и не бях в състояние да си плащам наема и се натрупаха 2 000 лева за наем. Преди 3 дни получих заповед за освобождаване в едномесечен срок на жилището. Също пише, че имам право да обжалвам решението в 14 дневен срок. Но къде пред кой съд? Моля за съвет как да постъпя в тази ситуация. По принцип при първа възможност бих се издължила. Предварително благодаря.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 06:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
общинско жилище - натрупаха ми се 2 000 лева за наем
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ! СПЕШНО!!!
Защо не се опитате да се споразумеете за разсрочено плащане и продължаване срока на договора?
А иначе заповедта се обжалва пред Административен съд София/ ако не сте от София - пред Адм.съд в областния град/. Но ако наистина не сте плащали, имайте предвид , че съдът проверява само законосъобразноста на заповедта, доводи като "нямаме къде да живеем" "децата ми остават на улицата" нямат правно значение за делото/ дано не ви прозвочи безсърдечно, но само ви информирам, за да знаете какво ви очаква. Така ,че - запишете за приемния ден и предлагайте споразумение. А заповедта обжалвайте.
А иначе заповедта се обжалва пред Административен съд София/ ако не сте от София - пред Адм.съд в областния град/. Но ако наистина не сте плащали, имайте предвид , че съдът проверява само законосъобразноста на заповедта, доводи като "нямаме къде да живеем" "децата ми остават на улицата" нямат правно значение за делото/ дано не ви прозвочи безсърдечно, но само ви информирам, за да знаете какво ви очаква. Така ,че - запишете за приемния ден и предлагайте споразумение. А заповедта обжалвайте.
- dimist
- Потребител
Много ви благодаря за бързия отговор. Ще опита, но преди 2 месеца отказаха, искаха парите на куп. Иначе можеше да внасям по малко и все пак да погасявам задължението. Ако не е много нахално мога ли да попитам, дали при положение че пусна жалба в съда ще спечеля време, за да мога да измисля нещо да погася сумата и да преподпиша договора? Пускането на жалбата спира ли принудителното изваждане и изобщо как евентуално биха се развили нещата. Предварително ви благодаря.
- lopedevega
- Нов потребител
Забравих да напиша, че ми казаха, че евентуално ако се регистрирам в бюрото по труда, като безработна бих могла да получа отсрочка.
- lopedevega
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|