начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Здравейте - имам въпрос отнсно изпълнителна заповед

Здравейте - имам въпрос отнсно изпълнителна заповед

Мнениеот bgtifo » 23 Сеп 2010, 23:55

Здравейте не съм сигурен, че попаднах на правилният раздел от форума но дано ме разберете и ми помогнете с отговор. Днес майка ми получи собщение от Софийски районен съд за гражданско дело тъй като е длъжница на Jet credit и не е изпълнила докрай задълженията си към тях.
Човекът донесъл въпросното съобщение и е казал, че от този момент тя може да го успорва или да заплати дължимата сума, която е в размер на 600 лв. в двуседмичен срок. Загадката за мен обаче е, че въпросното съобщение с приложен втори лист не е било в плик и тук е конкретният ми въпрос.
На едното място пише на лицата за призоваване : 15.09.2010 г. а на вторият лист, че заповетта датира от (за изпълнение на парично задължение по чл.410 ГПК) от 17.08.2010 година.
Искам да попитам от коя дата се взима въпросният възможен за плащане/възражение двуседмичен период, изискателите използват "БНП Париба пърсънал файненс"

Имате ли представа дали носенето на актуалният лист дава право на майка ми да използва въпросният 2-седмичен срок или според горе споменатите от мен дати не и остава време за реализирането му ?

Предварително благодаря на отговорилите и се извинявам ако темата не е за въпросният раздел!
bgtifo
Младши потребител

Re: Здравейте - имам въпрос отнсно изпълнителна заповед

Мнениеот bgtifo » 24 Сеп 2010, 20:45

Никой ли не може да помогне моля ви, става въпрос само да ми кажете дали този 2-седмичен срок е в действие от получаването на тази заповед или вече е минал срокът съгласно информацията, която съм описал по-горе.
bgtifo
Младши потребител

Мнениеот konik » 27 Сеп 2010, 09:56

Здравейте, двуседмичният срок започва да тече за майка Ви от датата на получаване на съобщението, така че не сте го пропуснали.
konik
Младши потребител

Мнениеот bgtifo » 27 Сеп 2010, 23:07

Много ви благодаря за даденият отговор само бихте ли ми казали през въпросният двуседмичен срок възможно ли да се прибегне до изпълнение/описване на имущество (не съм запознат с юрдическите термини) без значение от полагаемат дата за възражение или доброволно заплащане на сумата. Това е последният ми въпрос повече няма да се натрапвам просто цялото ми семейство е в мъгла а става въпрос за дни да се плати задължението.
bgtifo
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Сеп 2010, 23:22

Ако разполагате с финансови възможности най-доброто, което може да сторите е да изпълните доброволно чрез плащане. До тук нямате твърде много разноски, все още, но стигне ли се до изпълнително дело- ще се видите в двойни разходи. Дълг от 600.00лв. ще стигне рамките на 1200.00-1500.00лв.

За сега е невъзможно да се стигне до принудително изпълнение, каквото изражение би бил и описът на движими вещи. Последното се случва при образувано изпълнително дело, което по време е непосредствено след изтичане на срокът за възражение и издаване на изпълнителен лист.

Времето за възражение е и време в което длъжникът може да премисли какви тегоби в бъдеще би могъл да си спести, след като така учтиво е поканен да изплати дългът си.
Гост.
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство