начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Търг при ипотека- оценка и намаление на цената

Търг при ипотека- оценка и намаление на цената

Мнениеот mmmzzz » 10 Сеп 2010, 14:19

Здравейте,
случаят е следният: Имот , който е ипотекиран отива на търг. След направена оценка първият търг е на 75% от стойността на оценката. Сега предстои втори търг. Въпросът ми е, какво следва от тук нататък? На моята позната са и казали , че при вторият търг ще смъкнат цената с 25 % от тези 75%, и това намаляне на цената щяло да продължи докато не се намери човек да закупи ипотекираният имот.Така може и да се стигне до абсурдно ниска цена.! Търсих да прочета в закона, но не съм особено наясно и затова пиша в този форум , ако мога да получа компетентен отговор. Какви са законните права на длъжника в този случай. Доколко може да се намаля цената?
Предварително ви благодаря!
mmmzzz
Нов потребител

Re: Търг при ипотека- оценка и намаление на цената

Мнениеот wladi » 10 Сеп 2010, 21:12

Приблително е така, но не съвсем, намалението е 20% от 75% или става 60% от оценката.
Трета продан може но само след нова оценка (тя ще бъде по-ниска щом първата се е оказала непродаваема), а не се намалява цената на първоначалната.
В повечето случаи взискателя (и/или адвокатите му), след преценяване продаваем ли е имота и следва ли да искат продължаване на процедурата наново, търсят други способи за удовлетворение.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот mmmzzz » 13 Сеп 2010, 13:29

Благодаря ти за отговора. Можеш ли да ме посъветваш къде да го прочета като закон? Благодаря!
mmmzzz
Нов потребител

Мнениеот alexander_ » 13 Сеп 2010, 15:19

:arrow: ГПК
ЛЕСНО се галят момите, мъчно се дялкат гредите.

ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.

ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
alexander_
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство