начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Моля, дайте ми съвет относно непогасени кредити към банки

Моля, дайте ми съвет относно непогасени кредити към банки

Мнениеот cuckobucko » 13 Сеп 2010, 10:21

Здравейте! Без да се разтакавам, ето го проблемът:

Мъжът ми дължи пари на банки. За съжаление е беазработен в момента и търси усилено работа, за да погасява задълженията си към банки, които са натрупани за около 2 години. От едната банка го осъдиха да плати 1500 лева. Ние нямаме откъде да ги намерим в момента - аз съм по майчинство, гледам 10-месечното си бебе. Назначиха опис на постоянния му адрес, но частен съдебен изпълнител не е отишъл да прави такъв, което ми е много интересно. Мъжът ми няма нищо на негово име, ама басолютно нищо. Майка му живее там, където е адресът му за описа на имуществото и всичко е на нейно име. Май няма какво да описват там, може би затова не са отишли. Разбира се, запорирана му е банковата сметка, но на него няма и какво друго да му запорират, след като няма и работа. Оттук нататък имаме намерение да внасяме по колкото можем, тъй като не можем да се ангажираме с някакви срокове за покриване на сумата. Въпросът ми е дали трябва да сключваме някакво споразумение с ЧСИ за изплащане на сумата? И какво следва ако не можем да плащаме още известно време?

Другата банка е дала кредита на фирма, която се занимава с купуване на кредити и събиране на задълженията на некоректни платци. Мъжът ми се срещна с някакъв от тази фирма в техния офис и го накараха да подпише споразумение, че до 21 септември тази година ще плати 3 500 лева. Е, няма как безработен човек с малко дете да плати за кратко време 3 500 лева. От фирмата му казали, че те си събирали парите и по юридическия и по ДРУГИЯ начин. И ние се притеснихме, че това май си е някакъв вид заплаха. Мъжът ми им каза, че ще се опита да събере парите, но до този момент нямаме успех и май няма да стане. Каква е процедурата след като си подписал споразумение за плащане на някаква сума до някаква си дата, ще го съдят ли и от тази фирма, това ли следва??? Надявам се от тази фирма да не си потърсят парите по нерегламентирания начин, как да се защитим, към кого да се обърнем??? Та, едната вноска е 3 500 лв. а пък до 22 ноември трябва да плати още 3 500 някъде..., това е целият кредит. Иначе имаме намерение, когато мъжът ми си намери работа, да му се направи някакъв запор на заплатата, та да можем да внасяме някакви суми месечно. По друг начин ни е невъзможно да съберем пари, нямаме и какво да продадем...

Благодаря ви предварително ...

Поздрави и всичко най-...
cuckobucko
Нов потребител

Re: Моля, дайте ми съвет относно непогасени кредити към банки

Мнениеот p_dyan » 13 Сеп 2010, 12:43

Не се притеснявайте, както е казал народа: Няма как да се вземат на босия цървулите - защото той е бос и няма цървули (обувки).
Вероятно такава е и вашата ситуация. Засега хранете детето и не се безпокойте.
Изп.дела обаче ще стоят, ще се трупат законни лихви и все някой ден трябва да се плащат. Когато си намери човека работа, вероятно ще му удържат от заплатата.
p_dyan
Потребител

Re: Моля, дайте ми съвет относно непогасени кредити към банки

Мнениеот cuckobucko » 13 Сеп 2010, 12:48

Благодаря, искрено се надяваме да успеем!
cuckobucko
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство