Здравейте, Колеги!
Тъй като не съм работила заповедно производство досега и нямам практика по него имам следният въпрос.
Когато записът на заповед не е платима на предявяване, а има точна дата на плащане, следва ли задължително пак да се предяви на Длъжника - Платец?
Благодаря Ви предварително за помощта!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 06:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАПИС НА ЗАПОВЕД - ПРЕДЯВЯВАНЕ
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЗАПИС НА ЗАПОВЕД - ПРЕДЯВЯВАНЕ
Да, ако ще претендирате и разноските.
- dimist
- Потребител
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗЗ ИМА ЛИ ДАВНОСТ?СЛУЧАЯТ МИ Е ТЪКЪВ ЧЕ ВЪЗ ОСНОВА НА ЗЗ ИМАМ ИЗДАДЕН ИЗП.ЛИСТ ОТ 2004 ГОДИНА И ПРЕЗ АПРИЛ 2009Г. ОТНОВО ВЪЗ ОСНОВА НА СТАРИЯ СЕ ЗАВЕЖДА НОВО ДЕЛО С НОВ НОМЕР И СУМАТА КОЯТО ДЪЛЖАХ ПРЕЗ 2004 БЕШЕ 3600 ЛВ. А СЕГА Е 10 840 ЛВ.ДОПИТАХ СЕ ДО АДВОКАТ ТОЙ СЕ ОПИТВА ДА ОБЖАЛВА ДАВНОСТНИЯ СРОК НО ОТГОВОРА ВИНАГИ Е В МОЯ ВРЕДА.КАК ДА ДЕЙСТВАМЕ ОТ ТУК НАТАТЪК.
БЛАГОДАРЯ!!!!
БЛАГОДАРЯ!!!!
- dima69
- Нов потребител
dima69, ново дело със стария изп.лист не може да се заведе, най-вероятно делото е преместено от държавен съд.изпълнител на частен такъв. В този случай е даден нов номер на делото при частния изпълнител.
Просто през 2004 год не сте си платили 3600 лв и сега тази сума със законните лихви е нараснала до 10 хил.лв, като са включени и всички разноски, адвокатски хонорари и такси при частния изпълнител.
Просто през 2004 год не сте си платили 3600 лв и сега тази сума със законните лихви е нараснала до 10 хил.лв, като са включени и всички разноски, адвокатски хонорари и такси при частния изпълнител.
- p_dyan
- Потребител
Колеги, съвсем неопитна съм, затова ще се допитам до вас!
Имам запис на заповед, като реквизити е изряден, но има разминаване в датите. Ще поясня: Издаден е на дата 21.04.2008, посочен е падеж на 01.05.2008, но проблемът е, че длъжникът отдолу на самия документ е посочил, че му е предявен за плащане не на падежа, а на датата на издаването т.е. на 21.04.2008 ...
Според вас ще мине ли през съда, за да се сдобия с изп. лист или това е съществено нарушение и ще изгърмя с 2 % държавна такса..?
Мисля, че мога да издиря и една нотариална покана, която се опитвахме да връчим на длъжника непосредсвено след като изчезна след падежа, но така и не го намерихме на адреса му. Тази нотариална покана ще свърши ли работа, ако се приложи ведно със записа, когато си подавам заявлението по 417 ГПК?!
Моля, посъветвайте ме!
Предварително благодаря!
Имам запис на заповед, като реквизити е изряден, но има разминаване в датите. Ще поясня: Издаден е на дата 21.04.2008, посочен е падеж на 01.05.2008, но проблемът е, че длъжникът отдолу на самия документ е посочил, че му е предявен за плащане не на падежа, а на датата на издаването т.е. на 21.04.2008 ...
Според вас ще мине ли през съда, за да се сдобия с изп. лист или това е съществено нарушение и ще изгърмя с 2 % държавна такса..?
Мисля, че мога да издиря и една нотариална покана, която се опитвахме да връчим на длъжника непосредсвено след като изчезна след падежа, но така и не го намерихме на адреса му. Тази нотариална покана ще свърши ли работа, ако се приложи ведно със записа, когато си подавам заявлението по 417 ГПК?!
Моля, посъветвайте ме!
Предварително благодаря!
- destiny_law
- Нов потребител
Няма никакъв проблем, ако само това му е кусурът. Не ти трябва никаква покана да прилагаш.
- blind_guardian
- Потребител
p_dyan написа:dima69, ново дело със стария изп.лист не може да се заведе, най-вероятно делото е преместено от държавен съд.изпълнител на частен такъв. В този случай е даден нов номер на делото при частния изпълнител.
Уважаеми господин p_dyan,
Не знам как е било по стария ГПК който е бил с важност до 01.03. 2008 год., но по новия ГПК ако В който чрез ИЛ иницира ИП и ако не е провеждал действия по отношение на принудително сабиране на сумите чрез СИ в рамките на 24 мсеца от започването , ИД се прекратява а ИЛ се обесилва.
Така че когато се на някој кефне да иницира ИД на основание на издаден ИЛ на законосаобразен начин,трябва да се съобразява с чл. 433 ал.1 т.8
Пояснете как е било вазможно да по ИЛ от 2004 год, ако не се е действало по започнато ИП на основание на този ИЛ, да се даде отново на ИЛ законна сила за действие по ново ИП независимо при какав СИ.
Предварително благодаря
- pravotoenedostuzno
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|