- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
срок за отговор на молба
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
срок за отговор на молба
Пуснала съм молба до ЧСИ с въпроси относно негови действия спрямо мен.Какъв е срока за отговор на тази молба.Предварително благодаря!
- coniq
- Нов потребител
Re: срок за отговор на молба
Най-вероятно молбата Ви е вече разгледана. Резолюцията на ЧСИ ще носи датата, на която молбата е завходена в деловодството му. Дали обаче ЧСИ ще Ви уведоми за разпореждането, не съм много сигурен. Самото връчване на такова съобщение също ще Ви бъде таксувано /най-вероятно 24 лв./. Отделен е въпросът на какво основание длъжникът в едно изпълнително производство ще иска обяснения от съдебния изпълнител. Ако считате действията за му за незаконосъобразни - чл. 435, ал. 2 ГПК Ви посочва кои действия на ЧСИ можете да жалите.
Все пак, ако считате, че имате нещо за "уточняване", проведете една среща с ЧСИ в кантората му. Обяснете положението и вижте какво може да се направи. Това ще има по-добър ефект от молби до ЧСИ, с които искате той да обосновава действията си.
Успех!
Все пак, ако считате, че имате нещо за "уточняване", проведете една среща с ЧСИ в кантората му. Обяснете положението и вижте какво може да се направи. Това ще има по-добър ефект от молби до ЧСИ, с които искате той да обосновава действията си.
Успех!
Aut inveniam viam, aut faciam
- pbp_bg
- Младши потребител
pbp_bg написа:Най-вероятно молбата Ви е вече разгледана. Резолюцията на ЧСИ ще носи датата, на която молбата е завходена в деловодството му. Дали обаче ЧСИ ще Ви уведоми за разпореждането, не съм много сигурен. Самото връчване на такова съобщение също ще Ви бъде таксувано /най-вероятно 24 лв./.
Каква молба и какви съобщения. За какво служи чл.434 ГПК ? И как се известява Д за действието на СИ,по директива на В, ако не с протокол на основание на който в даден срок има право Д да постъпи на основание на чл.435 ал.2 ГПК. Никакви обяснения други СИ не дължи към Д,освен каде е насочено действието по събиране на задължението или за наложена АПМ.
Отделен е въпросът на какво основание длъжникът в едно изпълнително производство ще иска обяснения от съдебния изпълнител. Ако считате действията за му за незаконосъобразни - чл. 435, ал. 2 ГПК Ви посочва кои действия на ЧСИ можете да жалите.
Иначе от срещи с ЧСИ няма голяма файда. Той пее песента по нотите на взискателя. Освен плащането Ви на задължението нищо друго не може да го направи по "приветлив" към Вас в разговора и по ефектен в обоснованията си. Защото само това може да отвори "кесията" на В за извършената дейност от ЧСИ.
Привет и от мен
Успех!
- pravotoenedostuzno
- Младши потребител
Уважаеми/а pbp_bg ,
Вие написахте нешто и аз Ви послушах. Бях на разговор с ЧСИ който цялото време ме гледаше с бялото на очите. Като го попитах кога ще ми отговори на молбата във връска с член 434 ГПК за извършените действия на основание на чл.18 ЗЧСИ ,благо с очите си ми показа пътя до вратата на кантората. За неговите действия по установяване на всичко което може да задоволи взискателя до сега са похарчени 36 месеца и 18 дни. А моята молба изглежда е по нечута отколкото глас в пустинята. И сега как намирате да употребя чл. 435 ал.2 за да се жалвам и то на кого.
Да това се беше случвало в Бай Тошовата България разбирам, но в една демократична членка на ЕС ?
Спорен ден.
Вие написахте нешто и аз Ви послушах. Бях на разговор с ЧСИ който цялото време ме гледаше с бялото на очите. Като го попитах кога ще ми отговори на молбата във връска с член 434 ГПК за извършените действия на основание на чл.18 ЗЧСИ ,благо с очите си ми показа пътя до вратата на кантората. За неговите действия по установяване на всичко което може да задоволи взискателя до сега са похарчени 36 месеца и 18 дни. А моята молба изглежда е по нечута отколкото глас в пустинята. И сега как намирате да употребя чл. 435 ал.2 за да се жалвам и то на кого.
Да това се беше случвало в Бай Тошовата България разбирам, но в една демократична членка на ЕС ?
Спорен ден.
- pravotoenedostuzno
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|