начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Обезпечителна заповед-от кого следва да бъда уведомен за нея

Обезпечителна заповед-от кого следва да бъда уведомен за нея

Мнениеот niki35 » 26 Юли 2010, 20:05

Здравейте! Закупил съм 1/2 ид. част от имот на публична продан. Срещу мен е заведено дело от съсобственичка и е допусната обезпечителна заповед сдпиране на изпълнителното дело от РС. Вероятно е депозирана и по изпълнителното производство по което съм се явил като купувач. Помолих съдия-изпълнителката да ми изпрати уведомлоение, че изп.дело е спряно въз основа на обезпечителната заповед. Бе ми отговорено, че не съм страна по изпълнителното дело и Районния съд трябва да ме уведоми но там пък ми казаха, че обезпечителната заповед не е на мое име на Ищцата. Е, кой според Вас трябва да ме уведоми за да мога да обжалвам? И според Вас до кого трябва да я адресирам- до ВКС или до Апелативния съд.
niki35
Младши потребител

Re: Обезпечителна заповед-от кого следва да бъда уведомен за нея

Мнениеот kalahan2008 » 26 Юли 2010, 20:16

От съда, издал обезп. заповед:
Чл. 396. (1) Определението на съда по обезпечение на иска може да се обжалва с частна жалба в едноседмичен срок, който за молителя тече от връчването му, а за ответника - от деня, в който му е връчено съобщение за наложената обезпечителна мярка от съдебния изпълнител, от службата по вписванията или от съда в случаите по чл. 397, ал. 1, т. 3.
Чл. 397. (1) Обезпечението се извършва:
3. чрез други подходящи мерки, определени от съда, включително чрез спиране на моторно превозно средство от движение и чрез спиране на изпълнението.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот niki35 » 26 Юли 2010, 21:24

Благодаря за вниманието но не става ясно от кого към съда. От съдия-изпълнителя който е към Районния съд и спира изпълнителното дело или от съдията по гр. дело по което е издал обезпечителната заповед? От кого от двамата следва да бъда уведомен, за обезпечителната заповед ?
niki35
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Юли 2010, 18:57

Вие изобщо правите ли разлика между съд и съдебен изпълнител???
Нали Ви казах - от съда. Никакъв съдебен изпълнител. Това, че ДСИ е към РС, е съвсем отделен въпрос, ДСИ си е отделен държавен орган от съда.
Хайде, стига сте питали.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот niki35 » 29 Юли 2010, 17:05

Бихте ли ми изпратили някакви координати за връзка с Вас!
niki35
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство