- Дата и час: 01 Дек 2024, 08:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
запор на цялата заплата - редно ли е
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
запор на цялата заплата - редно ли е
Здравейте! Моля за вашата помощ и съвет. Имам наложени запори от топлофикация. Работодателите ми спират част от заплата ми и я превеждат на съдия изпълнител. Половината ми заплата. Банката удържа кредита автоматично и в картата ми (дебитна) остават около 200лв. Поредния запор е наложен от частен съдебен изпълнител – като ми взима всичко. Без вноската по кредита – тя автоматично се взима от банката. Има ли право частния съдебен изпълнител да взима всичко до последната стотинка? Картата е блокирана. Направих справка в банката – наложен е запор. Какви действия мога да предприема и законно ли е да ме оставят без никакви доходи. Не съм получавал покана от частния съдебен изпълнител за доброволно плащане.
- vesko66
- Нов потребител
Re: запор на цялата заплата - редно ли е
Трябвало е да я получите!
- prousa
- Младши потребител
Парите в банката НЕ СА заплата!!!
Веднъж преведени там от работодателя Ви, те стават вземане към банката - т.е. СА секвестируеми!!!
А покана за доброволно изпълнение не си мислете, че не сте получавал ... никой няма да тръгне да събира без да изчака срок за доброволно изпълнение ... /я сте се укривал, я сте отказал да получите ... я не сте открит по местоживеене ... Без значение кое от всички - счита се, че сте получили в такива случаи .../
Успех!
Веднъж преведени там от работодателя Ви, те стават вземане към банката - т.е. СА секвестируеми!!!
А покана за доброволно изпълнение не си мислете, че не сте получавал ... никой няма да тръгне да събира без да изчака срок за доброволно изпълнение ... /я сте се укривал, я сте отказал да получите ... я не сте открит по местоживеене ... Без значение кое от всички - счита се, че сте получили в такива случаи .../
Успех!
- inspectora
- Активен потребител
Не съм се крил. Не съм получил нищо. В жилището ни има постоянно човек. Нямам покана за доброволно плащане, не си знам номера на изпълнителното дело. Не го знаех и ЧСИ до преди 1 час. От банката ми казаха. Затова по рано се обърнах за помощ и съвет към форума. Преди дни кандидатствах за кредитна карта - одобрен бях, картата е в банката - но излезна запор в данните им. Не я взех картата - не подписах нищо. Пробвах да си взема остатъка от заплата - за да си внеса за доброволно плащане при ДСИ. Но картата е запорирана от ЧСИ. Информацията е от банката - в която се превежда трудовото ми възнаграждение. След консултация с адвокат преди минути - ме увери, че щом топлофикация не ми е дете и парите не са за издръжка - не трябва да ми я взима всичката заплата. Благодаря за отделеното внимание.
- vesko66
- Нов потребител
vesko66 написа:След консултация с адвокат преди минути - ме увери, че щом топлофикация не ми е дете и парите не са за издръжка - не трябва да ми я взима всичката заплата.
Прав е!
Но както казах - парите в банка НЕ СА заплата!!!
П.П.: може да не сте получил още призовка за доброволно изпълнение и парите да са просто запорирани /а не събрани, което ще стане веднага след като получите призовка и изтече срокът по нея/
... както и да е ... не ме касае толкова казуса - опитал съм се да обясня за какво иде реч /даже "подсказвам" как да "отървете" част от заплатата си .../
Само казвам, че най-вероятно, в момента всичко, което Ви се е стоварило на главата е абсолютно законно!!!
- inspectora
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|