начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Проблем с прекратяване на ИД

Проблем с прекратяване на ИД

Мнениеот stefankk » 07 Апр 2010, 21:06

Здравейте,
Бях осъден за издръжка и делото беше дадено на съдия-изпърнител.Изплатих сумата,посочена в поканата за доброволно изпълнение,изпратена ми от съдебния изпълнител.Но въпреки това и след изплащането на сумата,ми бяха запорирани и МПС и апартамента,както и ми беше забранено и излизането в чужбина.След молбата ми за прекратяване на ИД съдебният изпълнител отказа с мотива,че взискателката има още претенции за неплатени издръжки.Издръжките за посочените месеци бяха пратени чрез пощенски записи и не влизат в изпълнителното дело.Представих фотокопия на записите.Пак нямаше резултат,защото тя не ги взема.Тогава намерих нейна сметка и ги преведох там.Пак пратих молба за прекратяване на ИД,но няма отговор вече две седмици.
При условие,че съм изпълнил задълженито си по ИД,както и плащам абсолютно навреме издръжките на сина си,има ли законов срок,в който да се прекрати ИД и се вдигнат запорите.И може ли съдебният изпълнител да ме задължи да плащам издръжката чрез него,защото ми беше намекнато,че така така ще се прекрати по-бързо делото.
stefankk
Нов потребител

Re: Проблем с прекратяване на ИД

Мнениеот devilchos » 08 Апр 2010, 01:10

за съжаление в ГПК не е предвиден начин за прекратяване на изпълнителното дело по молба на длъжника - единствено може, ако сте платили преди да е образувано изпълнителното дело.
Пробвайте да се обърнете към съда с искане да се обезсили изпълнителния лист поради плащане и тогава вече би трябвало да СИ да прекрати делото.
Успех!
devilchos
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Апр 2010, 02:00

Става дума за издръжка, колега. Принципно, така щото този казус е така нереален.
Делото ще се прекрати, не като се погаси до сега неплатеното задължение. Сега, нали издръжката е дължима до настъпване на обстоятелства.... а такива не са налични( не се сочат факти за пълнолетие на детето).
Платено е непогасеното, предполагам, задължение, но в бъдеще? Веднъж образувано ИД ( издръжка!) само една от страните може да иска прекратяване. И това няма да е Д, дори и да изчисти до монета задължението си. До тук.

По интересен е въпросът защо изкривява истината този питащ?
Нали, stefankk ?!
Моля, без да ми отговаряте- изобщо не искам да завързвам светски разговор по темата, само ми следете мисълта:
ПАМ по искане от СИ - "думи на които не вярва и малко дете" , плюс възбрана върху апартамент, плюс запор на МПС...
Ей, така за цвят да бяхте добавили и останалите- запор върху възнаграждението и / или банковите ви сметки.

Съдбата е странно нещо, твърде често справедлива. :lol:

От друга страна( ако някак забравя за тази ПАМ)- мога да приема, трудно, запора и възбраната ( идват ми малко множко- вие колко години не сте изплащали издръжката, казвате?, че суми над 5000 не се трупат лесно).
А, може и да се е попрестарал СИ- на кого да вярвам?!? :roll:
Вие реално не сте изпълнили точно. Имате покана за доброволно изпълнение и гоните сега кредитора за да му платите. Е, не става- според СИ, и правилно, не сте изпълнили точно. От тук насетне плащането само чрез него.
Не отварям дума, че това ИД вече е повлякло след себе си разноски и такси- тях кой ще ги плати...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот stefankk » 08 Апр 2010, 07:40

ИД е с главница 780 лева+таксите,общо-1505лева.Издръжките са за 1година и не бяха плащани,защото делото за размера на издръжката не беше приключило.
stefankk
Нов потребител

Мнениеот hidden » 08 Апр 2010, 08:11

За да се наложи ПАМ за задължения, произтичащи от издръжка, не е нужно същите да са в големи размери (над 5000 лв.) - чл. 75, т. 4 ЗБЛД.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот stefankk » 08 Апр 2010, 09:56

Проблемът е не че е наложено ПАМ,а че не се отблокират запорите след като е изплатено всичко дължимо.И има ли някакъв срок,в който след изплащане на задълженията по ИД,да се вдигнат запорите поне върху банковата ми сметка.
stefankk
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 08 Апр 2010, 13:11

А, ха- 75. Дори още по-зле, след като не е по стария 76.
Просто превантивно го правите?
И още един въпрос, моля- толкова много обезпечения за взимане в размер на 800лв.( разноските дори не ги смятам)?!? Не е ли прекалено- възбрана, запор върху МПС, ПАМ, а и сега, тук допълва, върху банковите му сметки.
За 800лв?!?!?
Благодаря предварително за отговорът ти hidden.

п.п. stefankk :arrow: адвокат.
Гост.
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство