начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Помощ при запор

Помощ при запор

Мнениеот kerrirose » 11 Мар 2010, 19:09

Здравейте!Имам едно питане и не зная към кого да се обърна.Вчера получих заповед за запор на заплатата ми за неплатено задълвение към ЧЕЗ от преди две години.От 3 години обаче аз не живея там,разделихме се с приятелката ми,но партидите са на мое име.И така след няколко години ме осъдиха и мен без да знам.Тя е готова да встъпи в дълг ,но ЧСИ ми обясни че дори и да го направи запора няма да ми се отмени докато тя не внесе дължимата сума.Така ли е наистина??Защото на мен ми се струва малко странно,да изискват парите от двете страни при такова положение.Или ЧСИ ме пързаля за да си получи парите по скоро?
kerrirose
Нов потребител

Re: Помощ при запор

Мнениеот inspectora » 11 Мар 2010, 20:01

Никой не Ви "пързаля". Запорът ще "стои" докато не изплатите всички дължими суми. И тези суми ще ги искат именно от Вас - без значение е, че приятелката Ви е ползвала ток ... Остава Ви да се разберете с нея да плати всичко веднага вместо Вас ...
Нищо странно няма в случая - "партидата" /т.е. договорът/ е на Ваше име => Вие дължите /Ваш проблем е дали сте ползвал Вие услугата, или сте оставили на някой друг да я ползва ... и на какво основание - все едно е да купите на жената сим карта с договор на Ваше име и да и плащате телефона след това .../.
И друго - никой не е длъжен да "освободи" един длъжник, когато се намери някой друг, който да поеме дълга - за кредитора е доре дошло да има двама длъжници, но трябва да е луд, за да освободи някой от тях ;) /в случая никой не е длъжен да Ви освободи Вас, заради готовността на приятелката Ви да плаща .../.
Успех!
inspectora
Активен потребител

Re: Помощ при запор

Мнениеот kerrirose » 11 Мар 2010, 20:06

Благодаря за изчерпателния отговор!!
kerrirose
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство