начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

Давност

Давност

Мнениеот marian4eto67 » 30 Ное 2009, 16:00

Здравейте!
Имаме дело, което си беше чисто изнудване за да не се позволи напускане на работа. Това беше ноемри 2004 год, минахме и през съдия-изпълнител, но доживяхме до ноември 2009 год. Според това което чета, вече би трябвало да е
изтекъл срокът за давност. Но разбирам, че за да се спре и за да мога да си изкарам международен паспорт/защото имах забрана/ трябва да подам молба за прекратяване по давност.
Намирам се във Плевен, не познавам никой в тези среди. Адвокатът, който ни беше приятел от детинство и ни беше адвокат, приди 6 месеца е станал съдия-изпълнител по това дело, заедно с другите дела на предния съдия-изпълнител.
Просто съм в ужас и не знам как да си намеря адвокат, който да задвижи процедурата. На всичкото отгоре не съм и богата.
Ако някой може да ми даде съвет как да постъпя, да ми препоръча към кого да се обърна и колко пари би ми излязла тази процедура, ще му бъда страшно благодарна.
Оставям си и адреса, защото разбрах че има ограничения да не се правят реклами на адвокати.
mariana_ip@abv.bg
marian4eto67
Нов потребител

Re: Давност

Мнениеот sunrise » 30 Ное 2009, 16:22

Толкова неясно сте написали, че не може да се прецени за какво става точно въпрос:Кога сте осъдени, за какво , кога е започнало изпълнителното производство и т.н.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот marian4eto67 » 30 Ное 2009, 16:49

През 2002 год. тогавашният ми работодател накара всички възлови работници да подпишат договор, че се задължават да му работят 5 год. Ако напуснат дължат неустойка 20 000 лв. След две кошмарни години, със непркъснати финансови санкции, здравословни проблеми, прединфарктни, откази за отпуск за посещения на санаториум не издържах и подадох молба за напускане по здравословни причини и той ни изпрати съдия-изпълнител по бързо производство. Това става през ноември 2004 год.
Надявам се сега да е по-ясно. Просто не знам кое е важно за хората занимаващи се с право.
marian4eto67
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 30 Ное 2009, 16:57

marian4eto67 написа:През 2002 год. тогавашният ми работодател накара всички възлови работници да подпишат договор, че се задължават да му работят 5 год. Ако напуснат дължат неустойка 20 000 лв. След две кошмарни години, със непркъснати финансови санкции, здравословни проблеми, прединфарктни, откази за отпуск за посещения на санаториум не издържах и подадох молба за напускане по здравословни причини и той ни изпрати съдия-изпълнител по бързо производство. Това става през ноември 2004 год.
Надявам се сега да е по-ясно. Просто не знам кое е важно за хората занимаващи се с право.

Важни са фактите. Освен това , не може да подпишете такъв договор без основание, явно сте пращани на обучения. Как 2004Ви е пратил директно на съдия -изпълнител?
Какви действия и кога са преприемани по изпълнението?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот marian4eto67 » 30 Ное 2009, 18:28

Няма никакви обучения. Оформено беше, че уж ми бил дал 20 000 лв., които остават за мен, ако не напусна до 5 год. Ако напусна трябва да ги връщам. Реално никакви пари не ми е давал. Но времената тогава бяха трудни и ултиматома беше или подписваш, или оставаш без работа. Пък и аз си харесвах работата, нямах намерение да напускам, не очаквах че след подписването ще последва този ужас и злоупотреба от негова страна.
Но както и да е, това е минало.
marian4eto67
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 01 Дек 2009, 10:36

marian4eto67 написа:Няма никакви обучения. Оформено беше, че уж ми бил дал 20 000 лв., които остават за мен, ако не напусна до 5 год. Ако напусна трябва да ги връщам. Реално никакви пари не ми е давал. Но времената тогава бяха трудни и ултиматома беше или подписваш, или оставаш без работа. Пък и аз си харесвах работата, нямах намерение да напускам, не очаквах че след подписването ще последва този ужас и злоупотреба от негова страна.
Но както и да е, това е минало.

Пак не давате никаква значима информация.А това за 20000, извинете , звучи като фантастика, кой нормален човек ще подпише ,че е получил такава сума.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот havga » 01 Дек 2009, 11:28

Г-жо,

1.Запис на заповед ли сте издали в полза на работодателя си?
2.Имало е изпълнителен лист на основание този запис на заповед ли?
3.Кога е образувано изпълнителното дело?
4. Какви действия са предприети за събиране на дълга и кога?

Това са най-основните въпроси....
havga
Младши потребител

Мнениеот havga » 01 Дек 2009, 11:30

Само да допълня..
Щом говорим за давност, датите на документите са много важни, добре би било да ги упоменете...
havga
Младши потребител

Мнениеот marian4eto67 » 01 Дек 2009, 13:23

x
Последна промяна marian4eto67 на 07 Дек 2009, 13:16, променена общо 1 път
marian4eto67
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 01 Дек 2009, 13:24

За кои тези години? Все още плащате по този запор и досега , така ли ?
sunrise
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство