- Дата и час: 28 Ное 2024, 10:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Публична продан на имот
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Публична продан на имот
Имам два имота и двата са ипотекирани. За единия имам изваден изпълнителен лист. Предстои обявяване на имота на публична продажба. Ако цената на имота при продажба не е достатъчна, за да покрие кредита, посяга ли се към другия имот?
- stela_lazarova
- Нов потребител
Re: Публична продан на имот
казусите /и двата/за кога Ви трябват?
- usra_ovcova
- Потребител
В рамките на два дни. Така или иначе юридическата машина работи. Опитвам се да правя това което ме съветват юристи. Просто търся вариант да не изляза на улицата.
Ако децата ми се откажат от наследство, това не ги ли освобождава от дългове?
Ако децата ми се откажат от наследство, това не ги ли освобождава от дългове?
- stela_lazarova
- Нов потребител
Докато сте жива , не могат да се отказват от наследство.
- sunrise
- Активен потребител
Така или иначе ако остане дълг ще трябва да се търси решение да се покрие (надяваме се да остане малко). Разбира се че е възможно да се обяви и другия имот за продан (като предполагам ипотеките са в полза на един и същ кредитор).
- p_dyan
- Потребител
Ако, както казаха колегите, ипотеките са в полза на един и същ кредитор, ще Ви е трудно.
Можете да продадете междувременно единият имот, с оглед да го запазите, ако не е към същия кредитор - банка, каквото и да е.
Други хватки - антидатирани владения и държания, вписани договори за наем за повече от десет години, вечни апорти и други.
Например 10-годишно владение на имота (тоест претенции на трето лице) изчиства ипотеката.
Други - вече съвсем екзотични - особен залог, обява в ежедневелник, първо наддаване, продаване.
Можете да продадете междувременно единият имот, с оглед да го запазите, ако не е към същия кредитор - банка, каквото и да е.
Други хватки - антидатирани владения и държания, вписани договори за наем за повече от десет години, вечни апорти и други.
Например 10-годишно владение на имота (тоест претенции на трето лице) изчиства ипотеката.
Други - вече съвсем екзотични - особен залог, обява в ежедневелник, първо наддаване, продаване.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|