начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

пострадал при ПТП

пострадал при ПТП

Мнениеот krasip » 09 Ное 2009, 16:12

Детето ми пострада при птп, беше блъснато от лек автомобил на светофар.Имаше временна опасност за живота му.Доколкото знам това се води средна телесна повреда.За 2години,че и повече минахме през СРС ,който го призна за виновен и му даде вазможност да обжалва.Той това и направи.Възможно ли е да го оправдаят, и ако не го направят на какво обещетение мога да се надявам.ГО му е в ДЗИ,а съм чувала ,че те мразят да плащат,и дали едно дете на 8 год. може да е съвиновен ,понеже се намирал в опасната зона за спиране?Аз не вярвам ,но за това време и това чух :?
krasip
Нов потребител

Re: пострадал при ПТП

Мнениеот nnikksan » 09 Ное 2009, 19:44

Трябва да се подаде граждански иск пред съда. Ако сте го подали в наказателното дело- добре. Ако ли не - трябва да водите делоза обезщетение пред граждански съд .
nnikksan
Младши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 09 Ное 2009, 19:59

Трябва да проявявате активност и неминуемо ще дойдат резултатите.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 09 Ное 2009, 20:01

krasip написа:Детето ми пострада при птп, беше блъснато от лек автомобил на светофар.Имаше временна опасност за живота му.Доколкото знам това се води средна телесна повреда.За 2години,че и повече минахме през СРС ,който го призна за виновен и му даде вазможност да обжалва.Той това и направи.Възможно ли е да го оправдаят, и ако не го направят на какво обещетение мога да се надявам.ГО му е в ДЗИ,а съм чувала ,че те мразят да плащат,и дали едно дете на 8 год. може да е съвиновен ,понеже се намирал в опасната зона за спиране?Аз не вярвам ,но за това време и това чух :?

Само да Ви кажа , че има давностен срок-5 год. от узнаването на причинителя на вредата , за обезщетението за вреди.Ако не сте подала ГИ в наказателното производство е крайно време да го сторите , но вече пред гражданския съд.Пред последния може да заведете иск и срещу Застрахователя.Защото не се знае колко време ще продължи обжалването.Да може да бъде оправдан на 2 инстанция.Ако го оправдаят , забравете да получите обезщетение.Ако не сте си ангажирали адвокат , спешно Ви препоръчвам да го сторите , защото самодейността води до тежки последствия.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот delgzt » 15 Фев 2010, 22:14

Може да съдействаме за получаване на правдоподобно обезщетение ако е възможно.
За повече инфо 0878 667 350
delgzt
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство