- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за съдии по вписванията
|
|
Re: конкурс за съдии по вписванията
Като особен вид право на ползване може да се приеме концесията.
- mynika
- Младши потребител
според мен правото на ползване е два вида - вещно право на ползване по закона за собствеността чл. 56 и облигационно - можете да си изброите всички видове които ви харесат - наем - право да ползваш вещта за определен период срещу определена цена; при развод право да ползваш семейното жилище за определен период; концесия право да ползваш за определен период да получаваш добиви и да плащаш сума за това и други подобни
- peip
- Потребител
един въпрос.
тия от МП дали въобще ще публикуват окончателния списък, някога в обозримо бъдеще......................
днес съм нервен, нещо. края на деня и всички ги е ударила жегата.
Сори за спама.
тия от МП дали въобще ще публикуват окончателния списък, някога в обозримо бъдеще......................
днес съм нервен, нещо. края на деня и всички ги е ударила жегата.
Сори за спама.
- genius75
- Потребител
Докога ще ги чакаме тези списъци? Някои да се е обаждал случайно, да им напомни
- sisita
- Младши потребител
Говори се,че ще отложат изпита.За мен това е необяснимо,но е вероятно заради новоспечелилите изборите?Имате ли някаква информация?
- roni_71
- Нов потребител
Едва ли. Просто ще протакат доколкото е възможно и докато се ориентират кои са новите "наши".
Между другото, препоръчайте някаква литература за вписването на особените залози по ЗОЗ. Имаше някакъв коментар на Борислав Найденов навремето, но май вече не е актуален...
Между другото, препоръчайте някаква литература за вписването на особените залози по ЗОЗ. Имаше някакъв коментар на Борислав Найденов навремето, но май вече не е актуален...
- chronometer
- Младши потребител
вече има списъци на сайта!Успех и късмет на всички !
- mixito
- Младши потребител
Списъка е на конкурси,а не на съобщения.Относно ЗОЗ-за теста закона е достатъчен.
- katina
- Нов потребител
Да,наистина ЗОЗ-а е достатъчен.А , я ме кяжете от кога поражда действие договора за особен залог?От подписването му или от вписването му в регистъра?
- roni_71
- Нов потребител
roni_71 написа:Да,наистина ЗОЗ-а е достатъчен.А , я ме кяжете от кога поражда действие договора за особен залог?От подписването му или от вписването му в регистъра?
Уточни в кой регистър?.....
- n_ikito
- Активен потребител
Здравейте, някой знае ли кога трябва да се плати таксата съгласно чл. 282, ал. 3, т. 4 от ЗСВ, т.к. в заповедтта не беше посочено. С нова заповед ли ще определят?
- lili81
- Младши потребител
може да обявят такса само за тези,които ще се явяват на устния...но не знам и аз.Но обикновено тези неща не ги забравят в съобщенията си...само дано не го кажат в последния момент.
- bezzakonie
- Младши потребител
Колеги как тълкувате чл. 7 от ЗОЗ, че на мен нещо не ми става ясно какво точно има предвид законодателя - кои права биха били несъвместими със заложеното право и в кои случаи се погасява залога.
Последна промяна lili81 на 10 Юли 2009, 15:51, променена общо 1 път
- lili81
- Младши потребител
roni_71 написа:....А , я ме кяжете от кога поражда действие договора за особен залог?От подписването му или от вписването му в регистъра?
Действието на вписването е декларативно. Особеният залог се учредява в момента на подписване на договора за особен залог, т. е. вписването в ЦРОЗ не е елемент от фактическия състав на договора.
- bezzakonie
- Младши потребител
Колеги,съвсем замлъкнахте.Това дали е от много учене,или просто не ви се пише.Кажете как върви и има ли някакви клюки около изпита.
- roni_71
- Нов потребител
roni_71 написа:Колеги,съвсем замлъкнахте.Това дали е от много учене,или просто не ви се пише.Кажете как върви и има ли някакви клюки около изпита.
Учим какво друго да правим,а и като се явяваме за първи път...някои де,като мен няма какво да споделят.За клюки не може и да става дума...
Много ми е интересно какъв въпрос може да се падне от несъстоятелността....
- bezzakonie
- Младши потребител
Във въпросника не виждам да е посочена несъстоятелността, като тема,по която трябва да се готвим.
- roni_71
- Нов потребител
Но за теста може и да има и затова се чудя какво ли могат да измислят.
Нали в посочената литература,която ще ни трябва за теста има несъстоятелнос.
Нали в посочената литература,която ще ни трябва за теста има несъстоятелнос.
- bezzakonie
- Младши потребител
Глава четири от ТЗ - предприятие и сделки с тях има връзка с въпросника, за разлика от част 4.
- ianka
- Нов потребител
ianka написа:Глава четири от ТЗ - предприятие и сделки с тях има връзка с въпросника, за разлика от част 4.
Да но Част 4 ще ни трябва за теста!
- bezzakonie
- Младши потребител
|
|