- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурси
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Re: конкурси
Ами,колега, то конкурсите за младши съдии и прокурори минаха; конкурсите чрез атестиране също минаха; сега се провеждат конкурси за първоначално назначаване на съдии и прокурори, така че може би тази година повече няма да има конкурси за магистрати.
Доколкото съм запознат в Бургас имаше и конкурси за прокурорски и съдииски помощници, така че и затях вече е късно
Доколкото съм запознат в Бургас имаше и конкурси за прокурорски и съдииски помощници, така че и затях вече е късно
- dimitur_vg
- Младши потребител
благодаря все пак.Вярно, че съм закъсняла, но правоспособността ми е другия месец.А тези конкурси колко пъти в годината се провеждат и колко преди самия изпит се оповестяват?
- macenita
- Младши потребител
Ами ще се явите на следващите, не сте изпуснали много, даже сте си спестили доста ядосвания покрай конкурсите:)
В закона за съдебната власт пише,че се провежда централизиран конкурс за назначаване на съдии;прокурори и следователи най-малко веднъж годишно, но трайната практика на ВСС е да провежда само веднъж годишно:) то даже през 2008 година нямаше и затова местата бяха включени в проведения през 2009 година конкурс.
Иначе обявяването става в държавен вестник 3 месеца преди провеждането му, но това е крайно недостатъчно време, за подготовка.
Надявам се да съм бил полезен.
В закона за съдебната власт пише,че се провежда централизиран конкурс за назначаване на съдии;прокурори и следователи най-малко веднъж годишно, но трайната практика на ВСС е да провежда само веднъж годишно:) то даже през 2008 година нямаше и затова местата бяха включени в проведения през 2009 година конкурс.
Иначе обявяването става в държавен вестник 3 месеца преди провеждането му, но това е крайно недостатъчно време, за подготовка.
Надявам се да съм бил полезен.
- dimitur_vg
- Младши потребител
Много- наистина.Много БЛАГОДАРЯ и успех и на вас!
- macenita
- Младши потребител
Е, наистина се радвам,че успях да помогна........понеже аз сега минавам по трънливия път с конкурсите и знам как седят нещата от собствен опит;)
- dimitur_vg
- Младши потребител
А така...друго си е отблизо?А ти към къде се насочи?
- macenita
- Младши потребител
Ами аз съм се насочил към съдебната система,ама за тази година явно няма да стане и ще се пробвам пак вече през другата. Иначе сега съм се насочил временно към гражданския оборот в нотариалните производства .......... дано успея да запълня дупката докато доиде време за следващия конкурс:)
Ами ти? на сърце ти е?
Ами ти? на сърце ти е?
- dimitur_vg
- Младши потребител
Така като чувам направо се хващам за главата- не че не знаех предварително, че става трудно, но все таях някаква надежда...
Иначе аз ще се боря в системата за съдийско място- това ми е най- голямата цел, НО...може и друго като за начало.Я в дознанието или юрист- консулт някъде.Абе само да има работа по специалността.Но искам да е в Бургаска област все пак
Иначе аз ще се боря в системата за съдийско място- това ми е най- голямата цел, НО...може и друго като за начало.Я в дознанието или юрист- консулт някъде.Абе само да има работа по специалността.Но искам да е в Бургаска област все пак
- macenita
- Младши потребител
Абе "колежке" какво съдийско място . Вие без яки връзки нищо няма да направите...никъде... Как може да се явявате след 10 дена на изпит за юридическа правоспособност, а дори да не сте погледнали ЗСВ, та се налага колегата да Ви отговаря на елементарни въпроси . Да не говорим, че правите направо невероятни правописни грешки - "юрист- консулт" хахаха - това къде го прочетохте . Тази думичка би трябвало да я знаете още от кандидатстудентския изпит по български език...
п.п. Вие къде сте учили право и как сте си вземали изпитите...
п.п.п. Май няма нужда да отговаряте - то всичко е ясно
п.п.п.п. Ама че юристка...
п.п. Вие къде сте учили право и как сте си вземали изпитите...
п.п.п. Май няма нужда да отговаряте - то всичко е ясно
п.п.п.п. Ама че юристка...
Не страдам от психично разстройство-наслаждавам му се:)
- sansan
- Младши потребител
Колега sansan, много те бива в критиките явно...но преди да критикуваш другите, погледни си собствените писания - не в студентските години, а в трети клас се учи, че обръщенията, колега, се отделят със запетая !!! А иначе сигурно имаш "доста яки връзки" и си доста доволен от този факт, за да твърдиш така самонадеяно, че това е единственият начин да влезеш в съдебната система. От опит ще ти кажа, че макар и рядко, все още има случаи, когато постигаш нещо със собствения си мозък и без никакви връзки.
А относно правописа на юристите като цяло - за съжаление трябва да призная, че си прав за нещо - срамота е не само за юристи, но и за всеки българин, завършил средно образование, да не знае кога се членува с пълен член, кога се пише запетая и т.н. ( визирам най-вече колежката, която е възпроизвела във форума казуса от изпита за младши адвокати - не съм виждала по-неграмотно написан текст !!! Беше ме яд да го чета ! )
Колежке macenita, не се отчайвай, а продължавай да опитваш, но междувременно започни някаква работа по специалността. Не само ЗСВ, а и всеки един закон, посочен в конспекта за изпита за правоспособност ( новият - от март 2008г. ) изисква не само да го прочетеш и назубриш, а да го разбереш и да се научиш как да го прилагаш. То това май е най-трудното в нашата професия. Едва ли критичният колега знае винаги в кой закон да намери това, което му трябва...спокойно, тепърва ще се учиш. Успех в упорството и дано наистина влезеш в системата - по един или друг начин...
А относно правописа на юристите като цяло - за съжаление трябва да призная, че си прав за нещо - срамота е не само за юристи, но и за всеки българин, завършил средно образование, да не знае кога се членува с пълен член, кога се пише запетая и т.н. ( визирам най-вече колежката, която е възпроизвела във форума казуса от изпита за младши адвокати - не съм виждала по-неграмотно написан текст !!! Беше ме яд да го чета ! )
Колежке macenita, не се отчайвай, а продължавай да опитваш, но междувременно започни някаква работа по специалността. Не само ЗСВ, а и всеки един закон, посочен в конспекта за изпита за правоспособност ( новият - от март 2008г. ) изисква не само да го прочетеш и назубриш, а да го разбереш и да се научиш как да го прилагаш. То това май е най-трудното в нашата професия. Едва ли критичният колега знае винаги в кой закон да намери това, което му трябва...спокойно, тепърва ще се учиш. Успех в упорството и дано наистина влезеш в системата - по един или друг начин...
- valdelina
- Младши потребител
Хей valdelina,,, благодаря ти много, за пояснението, къде се слагат запетайки. Но я си прочети пак твоите писания - ще намериш(надявам се) доста правописни грешки... Хайде ще ти дам и насоки - сгрешила си и употребата на пълен член, и запетайки ти липсват...това последното много ме учуди - нали си била отличничка в 3 клас... Ама аз пък какво ли разбирам - 3 клас го минах отдавна...
Извинявай за заяждането
Колкото до това, което съм писал за "колежката" - аз "яки връзки" нямам и не ми и трябват, но имах предвид, че "колежката" е толкова зле в знанията си, че ТЯ (и само ТЯ) няма да влезе в системата по редовния начин - поне според мен.
Искрено вярвам и се надявам, че все още в системата може да се влезе само със знания(макар че доста колеги с голям опит и стаж ми казват обратното).
п.п. Относно това, което сте пожелали на "колежката" - не разбирам, как може да й пожелавате да влезе в системата " по един или друг начин..." - мисля, че си имаме достатъчно магистрати влезли по "другия начин" - аман от такива и пази боже
п.п.п. Вярно е , че не знам винаги, в кой закон да търся това, което ми трябва, но да не си прочетеш дори НА от конспекта - това е ясен знак за знания и начина на вземане на изпитите. "Колежката" явно е решила , че вече не е нужно да се чете(нали си е взела дипломката) - да, ама не... Юриста учи цял живот "колежке" - ако не сте готова затова, сменете си професията(и за Вас ще е по-добре, и за клиентите Ви също).
п.п.п.п. Не претендирам, че нямам правописни грешки...поправяй, valdelina, поправяй...
п.п.п.п.п. "юрист-консулт" - БОЖЕ, БОЖЕ...
Извинявай за заяждането
Колкото до това, което съм писал за "колежката" - аз "яки връзки" нямам и не ми и трябват, но имах предвид, че "колежката" е толкова зле в знанията си, че ТЯ (и само ТЯ) няма да влезе в системата по редовния начин - поне според мен.
Искрено вярвам и се надявам, че все още в системата може да се влезе само със знания(макар че доста колеги с голям опит и стаж ми казват обратното).
п.п. Относно това, което сте пожелали на "колежката" - не разбирам, как може да й пожелавате да влезе в системата " по един или друг начин..." - мисля, че си имаме достатъчно магистрати влезли по "другия начин" - аман от такива и пази боже
п.п.п. Вярно е , че не знам винаги, в кой закон да търся това, което ми трябва, но да не си прочетеш дори НА от конспекта - това е ясен знак за знания и начина на вземане на изпитите. "Колежката" явно е решила , че вече не е нужно да се чете(нали си е взела дипломката) - да, ама не... Юриста учи цял живот "колежке" - ако не сте готова затова, сменете си професията(и за Вас ще е по-добре, и за клиентите Ви също).
п.п.п.п. Не претендирам, че нямам правописни грешки...поправяй, valdelina, поправяй...
п.п.п.п.п. "юрист-консулт" - БОЖЕ, БОЖЕ...
- sansan
- Младши потребител
Колега sansan,Вие какво работите-ако не е тайна,разбира се?
- viki06
- Младши потребител
Аз съм обикновен държавен служител.
Ако ти кажа повече, ще трябва да те убия
Ако ти кажа повече, ще трябва да те убия
- sansan
- Младши потребител
Ако съм Ви засегнала с въпроса-моля за извинение,не това исках,но все пак имате право да не споделяте подробности.Относно влизането в системата-почти нямам надежда ,наясно съм с действителността.
- viki06
- Младши потребител
viki06 нито си ме засегнала, нито пък има нужда да ми се извиняваш .
Успех
Успех
- sansan
- Младши потребител
Колега sansan, мисля, че доста задълбахме по въпроса за правописа, но аз си имам оправдание - леко съм вманиачена на тема "Езикова култура". Затова пак ще ти отговоря - имаш склонност ( както доста други хора ) да слагаш запетаи на места, където ти се струва, че трябва да има, но не е правилно. Пиша това само защотото през последната седмица водих два спора на тази тема, и то с държавни служители !!! Между другото - аз също съм държавен служител и с неудоволствие откривам, че неграмотността се шири навсякъде, а не само сред юристите, за които обаче е най-срамно, тъй като имат най-голямо самочувствие. За едно обаче си прав - пропуснала съм една запетая. А колкото до пълния член - предполагам, че имаш предвид "единственият". Теорията на съвременния български език казва, че в този и други подобни случаи се членува с пълен член. Прекалено дълго е, за да ти обяснявам защо, но ти предлагам да ми се довериш ( имам и педагогическо образование ) или сам да провериш - вярвам, че ще откриеш в кой точно източник...
- valdelina
- Младши потребител
Ей, я да не се карате за глупости! Не, че правописът не е важен, напротив, но има и по-тактични начини, по които да се обърне внимание на този въпрос. Ако в тема като "Конкурси" се захапвате за гушите, не смея да си помисля, ако, дай боже, ги спечелите тези кнокурси - за какво ще идва реч тогава?! Уважавайте се повече, докато лично не се разочаровате един от друг... Успех на всички млади и целенасочени колеги и знаейте, че добрият тон е винаги в полза на този, който се стреми да го спазва.
-
lexy21 - Активен потребител
lexy21 е абсолютно прав. Стига сме си писали празни приказки - има и по-важни теми във форума.
п.п. valdelina, поздрави и на теб . Не си спомням вече, къде според мен имаш грешки, нито пък ще тръгна пак да проверявам, но ще потърся правилото ти за пълния член - благодаря за информацията . Иначе съм съгласен, че особено юристите трябва да имат перфектен правопис ... или поне почти отличен такъв
п.п.п. Успех и на колежката, която ще се явява на изпита за юридическа правоспособност
п.п. valdelina, поздрави и на теб . Не си спомням вече, къде според мен имаш грешки, нито пък ще тръгна пак да проверявам, но ще потърся правилото ти за пълния член - благодаря за информацията . Иначе съм съгласен, че особено юристите трябва да имат перфектен правопис ... или поне почти отличен такъв
п.п.п. Успех и на колежката, която ще се явява на изпита за юридическа правоспособност
- sansan
- Младши потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|